Äimärautiolla testailtiin uudistettuja toimisto- ja tek­niik­ka­ti­lo­ja – raviradan henkilökunta pääsi uusiin tiloihin

Äimäraution uudistetut toimisto- ja tekniikkatilat otettiin käyttöön tiistaina. Tilat tuhoutuivat viime vuoden helmikuun tulipalossa. KUVA: Harri Haavisto
Urheilu 17.7.2019 8:34
Harri Haavisto

 

Äimärautiolla palattiin tiistai-iltana useamman viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun kaviouralla kisailtiin paikallisravien merkeissä. Normaalia matalamman profiilin ravien tarkoituksena oli tarjota paussin jälkeen lähialueen hevosille kilpailumahdollisuus. Taustalla oli myös toinen syy. 

– Siirsimme kaiken tekniikan uusiin tiloihin, joten nyt oli hyvä hetki testailla niiden toimivuutta, valottaa raviradan toimitusjohtaja Sirkka Huopana.

Illan ohjelmassa oli lähtöjä niin poneille kuin isommillekin hevosvoimille. Illan parasta lämminverikyytiä esitteli Ville Pohjolan ohjastama Kiss To The Devil. Suomenhevosten vauhdikkain voittaja oli Tommi Koistisen luotsaama Ellin Karamelli.

Viime vuoden helmikuussa Äimärautiolla riehui tulipalo, joka tuhosi katsomorakennuksen yläkerrassa sijainneet toimisto- ja tekniikkatilat. Katsomo saatiin remontoitua valmiiksi vuoden loppupuolella, mutta muut tilat pysyivät pidempään väliaikaisessa konttirakennelmassa. Nyt raviradan henkilökunta on kuitenkin päässyt uusiin tiloihin.

– Sähkötyöt ovat vielä hieman vaiheessa ja sisustusta viilaillaan vielä, mutta muuten kaikki alkaa olla valmista, Huopana kertoo.

Huopana on erityisen iloinen työntekijöiden olosuhteiden parantumisesta. Väliaikaistiloissa vierähti peräti puolitoista vuotta.

– Toimistolla riittää nyt tilaa kaikille työntekijöille, joten jokainen pystyy keskittymään täysipainoisesti omiin tehtäviinsä. Selostajalla on toisessa kerroksessa oma työtilansa, ja tuomariston olosuhteet ovat ensiluokkaiset. Yläkerran parvitilat puolestaan antavat kuvaajille hyvät puitteet.

Kilpailijoiden kannalta suurin muutos tapahtui kaviouran puolella, kun maalipaalu siirtyi kymmeniä metrejä.

– Maalisuoran pituus on nyt 224 metriä, mikä on lähes 44 metriä aiempaa enemmän. Tämä muuttaa oleellisesti kisojen luonnetta ja antaa meille uusia mahdollisuuksia laatia erilaisia sarjoja, Huopana iloitsee.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Niin nythän unohdettiin tavallinen ravipelaaja kun maalipaalua siirrettiin katsomosta pois päin tallialuetta kohti, kyllähän pelaajat haluavat nähdä maaliin tulon ja olla maaliviivan kohdalla tai sen läheisyydessä joka nyt katsomosta mahdotonta kun paalua siirrettiin pois päin katsomosta. Oulussa näyttää että tavallinen ravipelaa on nyt unohdettu kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko ravirata olisi tietenkin pitänyt siirtää pois ihmisasutuksen keskeltä tiiviin kaupunkirakenteen ulkopuolelle - mutta ei.
Nämä haisevat otukset lönköttelevät edelleen kaupungissa keskeisellä paikalla. = Ala-arvoisen surkeaa '' kaavoitusta ''.
Laitettaisiinko samalla vaikka iso sikala Raattiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ollaan vain tyytyväisiä tästä, että ravirata sai olla siinä, missä sen paikka on alunalkaenkin ollut ja maanomistajien lahjoituksina antamalle maalle rakennettu talkootyönä. Oikein meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oltaisiin järkeviä, olisi koko ravirata pitänyt siirtää väljemmille vesille, jossa on kunnon pysäköintitilat ja liikennejärjestelyt. Nykyiselle tontille pienteollisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hevosliiketoimintaa - talleja ja muuta. Jos ravirata siirettäisiin jonnekin muualle, niin liuta yrittäjiä joutuisi myös muuttamaan. Antaa Raviradan ja sen oheisliiketoimitojen olla paikoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kait ne hevoset muuttavat ohjastajien perässä, ja samalla koko sirkus ! Miten ne ravit vaativat keskikaupungilla olevan raviradan, ja vain Viskaalissa on "hevosliiketoimintaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image