"Aika paska fiilis" – Teemu Sunisen kärkipaikka vaihtui jättipettymykseen Ruotsin MM-rallissa

Urheilu 16.2.2019 19:41
STT

M-Sport Fordin Teemu Suninen lähti lauantain ajopäivään Ruotsin MM-rallissa kärkisijalta. Suomalaiskuljettajan kisa meni kuitenkin pilalle jo aamun toisella erikoiskokeella, kun Suninen jumittui lumipenkkaan ja menetti yli minuutin aikaa. 

Lisää ongelmia tuli iltapäivällä, kun jokelalainen törmäsi puuhun ja joutui keskeyttämään Fiesta WRC:n turvakaarien vaurion vuoksi.

–  Nyt on aika paska fiilis. Ajettiin ulos, törmättiin puuhun ja turvakaari vääntyi. Siinä oli loiva vasuri, mikä olisi pitänyt olla kohtuullisen helppo. Perä meni kuitenkin pöperölle ja jarrutus ei onnistunut enää. Sitten mentiin leveäksi, kun auto ei ollut pehmeällä enää ohjattavissa, Suninen summasi pettyneenä.

–  Oli varmaan yksinkertaisesti liikaa yritystä. Vauhti oli ihan hyvää, vaikka aamulla menetettiin jo asemia. Virheet pilasivat kisan. Niitä ei vain saisi tulla, Suninen jatkoi.

Fordin suomalaiskuskin viikonloppuun mahtui kuitenkin positiivista, sillä Suninen johti ensimmäistä kertaa urallaan MM-rallia.

–  Positiivista oli, että johdettiin kisaa ja tehtiin paljon hyviä pätkäaikoja. Tarvitsen kuitenkin vielä lisää tasaisuutta. Uskon, että kokemuksen myötä pääsemme useammin tällä vauhdilla maaliin asti, ensimmäistä täyttä WRC-kautta ajava Suninen sanoi.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Malttia Teemu. Joka pätkällä ei tarvi vetää pohjia voittaakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kaivellaan tikusta asiaa kommenteissa... Rallin päästövaikutukset taitavat olla enemmänkin negatiivisia. Rallissa kun tuo moottoritekniikka kehittyy eteenpäin jopa päästöjä alentavin oivalluksin.
Rallissa syntyvät päästöt ovat maailman mittapuulla reilusti alle promillen.
Keskityttäisiin vaan kertakäyttöelektroniikan ja muun laaduttoman sälän päästöihin, niin saataisiin jotain oikeasti merkityksellistä aikaan.
Teollisuus ja energiatuotanto ovat kuitenkin ylivoimaisesti suurimmat päästäjät. Ja teollisuus on suurin energiankäyttäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun 1970- alussa syntyi ns. energiakriisi maaöljyn hinnan noustessa sammutettiin katuvalot, laskettiin asuntojen lämpötiloja ja kiellettiin moottoriurheilutapahtumat. Nyt kun kello on 2 vaille 12 ennen maapallon tuhoutumista ilmansaasteisiin jatketaan aivan kuin mitään ongelmaa ei olisi lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoriurheilun uutisointi on syytä lopettaa mahdollisimman pian, koska sellainen urheilu on nykymittapuun mukaan hyvin taantumuksellista tuhoten voimakkaasti elinympäriöstämme ainoalla maapallollamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image