Äänestä Pohjois-Pohjanmaan vuoden urheiluseuraa – voita liput ur­hei­lu­gaa­laan

Pohjois-Pohjanmaan urheilugaala järjestetään Lasaretissa 31 tammikuussa. Kuva on vuosi sitten järjestetystä urheilugaalasta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 5.1.2020 19:00
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan urheilugaala palkitsee vuoden 2019 pohjoispohjalaisen urheiluseuran yleisöäänestyksen perusteella.

Voittaja julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa Lasaretissa 31. tammikuuta. Viimeinen äänestyspäivä on 19. tammikuuta.

Ehdokaslistalla on viisi pohjoispohjalaista urheiluseuraa:


Utajärven Urheilijat

Vuonna 1937 perustettu yleisseura. Seurassa voi harrastaa jääkiekkoa, lentopalloa, hiihtoa, voimanostoa ja yleisurheilua. Pienen pitäjän suuri seura, joka liikuttaa isoa osaa kunnan asukkaista. Järjestää isoja urheilutapahtumia, mm. Rokuan kansalliset hiihdot ja Rokua Geopark maastomaratonin. Toiminnassa painottuu matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus.

Pudasjärven Urheilijat

Yli 70 vuotta työtä Pudasjärven nuorison hyväksi. Seuran tavoitteena on edistää pudasjärveläisten liikuntaharrastusta siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa-, ja huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Kilpaurheilua harrastetaan kahdeksassa eri lajissa. Tunnetaan myös Umpihankihiihdon MM-kilpailujen ja kesäpilkkiviikon järjestäjänä.

Haukiputaan Pallo

Yli tuhannen jäsenen ja noin kolmenkymmenen joukkueen jalkapalloseura. Rekisteröityjä pelaajia lähes 800, valmentajia yli 50. Kehittää seuransa toimintaa esimerkiksi Palloliiton laatujärjestelmällä. Omistaa oman jalkapallohallin, joka valmistuessaan vuonna 1998 oli Pohjois-Suomen ensimmäinen urheiluseuran rakentama jalkapallohalli.

Oulun Uinti 1906

Yli satavuotias uimaseura. Uinnin huippu-urheiluseura, joka mahdollistaa urheilijan menestymisen myös kansainvälisellä tasolla. Järjestää uimakoulutoimintaa ja on seura, jossa on mukava harrastaa. Kehittää toimintaansa aktiivisesti ja saavutti kolmantena seurana ja ensimmäisenä uintiseurana Suomen Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman kaikki kolme tähteä.

Oulun Miekkailuseura

2000-luvun alussa perustettu miekkailun erikoisseura. Oulun Miekkailuseura on lasten ja nuorten Tähtiseura, jossa harrastetaan ja kilpaillaan urheilumiekkailua ammattivalmennuksessa. Seura on yksi lajin kärkiseuroista Suomessa. Harrastajia pyörätuolimiekkailusta ja 6-vuotiaista ikäihmisiin.

 
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

"Före" teki juniori- ja edusjoukkue- tasolla työtä, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Perustettiin 1976, myöhemmin vaihtui Kiekko-Ouluksi. Sen ajan seura jossa pyrittiin tarjoamaan jääkiekko harrastusta kohtuu kustannuksin kaiken tasoisille persoonallisille pelaajille. Oli myös ponnahduslauta muutamille pojille jotka eivät mahtuneet paikalliseen suurseuraan ja mikä tärkeintä monista pojista tuli upeita perheellisiä monen alan työssäkäyviä huippu isiä. Kiitokset kymmeniä vuosia töitä tehneille ja osa jopa terveytensäkin menettäneille seura ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun uimassura ja OU-73 yhdistyivät ja seuran nimeksi tuli Oulun uinti 1907.
Näin ollen on väärin sanoa että seura on yli 100v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan niuhotat. Sauren porukka ei kantanut, kun proffan tytöstä ei tullutkaan huippua. Oulun Uimaseura, meikäpojan seura (noin 50 SM-mitalia nuorena ja vanhana) on perustettu 1906.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitähän riittää Oulun(-kin) seudulla;

Oulu Triathlon Club ry (OTC) perustettiin vuonna 1989 edistämään ja tukemaan urheilijoiden triathlonharrastusta tarjoamalla harjoitus- ja kilpailumahdollisuuksia Oulussa.

Vuonna 2009 seuran toimintaa laajennettiin pyöräilyn puolelle nimen muuttuessa paremmin tilannetta kuvaavaksi Oulu Triathlon & Cycling ry:ksi (OTC) lyhenteen pysyessä perinteitä kunnioittaen muuttumattomana.

2010 -luvulla on seuran jäsenmäärä on kasvanut ollen 2017 noin 350 henkilöä. Seuraan kuuluu niin nuoria lupauksia kuin vanhoja konkareitakin harrastajista huippu-urheilijoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei ole yhtään Autourheilu-/Moottoriurheiluseuraa listalla ? Ei kaikki välitä törkyurheilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miekkailuseuralla yksilölajin Olympiaurheilija Pekingistä 2008 valmentajana, hyvin tehty kun lajista ei ollut tietoakaan minulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kaikissa näissä ehdokasseuroissa ja sadoissa muissakin tehdä arvokasta työtä eri ikäisten hyvinvoinnille. Hienoa että äänestyksellä muistutetaan urheiluseurojen merkitystä lajista riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraan sanottuna gaala on pahan sortin vitsi...katsokaapa aiemmin palkittuja...paljon Pop-Li -kytköksiä. Olisi mielenkiintoista nähdä ehdolle valittujen tai itse sinne asettautuneiden hyvää työtä tekevien seurojen em. kytkökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HauPa kasvattaa satoja nuoria joka ikäluokassa, kukin saa valita tavoitteleeko huippua vai harrastaako. Myös erityisryhmät huomioitu. Lisäksi uusinpana seurayhteistyö alueen muiden seurojen kanssa (ONS, Ajax, Tervarit, Limingan PaKa) tuo keskinäisen kilvoittelun rinnalle yksilökeskeisempää ja selkeämpää kehityspolkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ansioutuneet seurat ehdokkaina. Vihdoinkin kiekkoseurat ovat ulkona vuoden kisasta. Suomessa keskitytään liikaa uutisoinnissa jääkiekkoiluun. Urheilulajeja on useita. Jääkiekko kehittää hyvin penkkiurheilua. Liikuntaharrastuksia pitää kehittää ja niihin kannustaa kaiken ikäisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ties kuin monta jäi vaille ehdokkuuta mutta näillä mennään joten pulinat pois ja äänestämään :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Oulun Judoseura olisi ansainnut ehdokkuuden. Ovat ottaneet ohjelmaansa myös erityisryhmille tarkoitetun judon ja se on todella hieno asia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

UU: ” Järjestää isoja urheilutapahtumia, mm. Rokuan kansalliset hiihdot ja Rokua Geopark maastomaratonin. Toiminnassa painottuu matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus.”
Milloinkahan tämä UU on viimeksi järjestänyt maastomaratonin? No...äänestäjäthän ne päättää voittajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin. Eikös siellä Utajärven Rokualla isoimmat urheilutapahtumat kuten maastomaratonin ole järjestänyt jo monta vuotta oululainen urheiluseura eikä UU ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

12:33
Liigan ärsyttävimmäksi äänestetty ketju jälleen kasassa – ainoastaan ykkösnyrkki säilyi ennallaan Mannerin muokatessa hyökkäysvitjoja JYP-peliin
12:28
Maustetytöt saivat kultalevynsä Tavastialla – vaalalaistaustaisen kaksikon debyyttilevy ylitti kultalevyrajan
12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat emopuolueen ajaman sääntömuutoksen – Halla-aho: Puoluehallitus ratkaisee, mitä tehdään
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
64
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image