7-ottelija Maria Huntington porhalsi uuden ennätyksensä ja ylitti Dohan MM-rajan – "Ihan loistava juttu, että Maria voitti"

Tampereen Pyrinnön Maria Huntington voitti yleisurheilun Kalevan kisojen naisten seitsenottelun ennätystuloksellaan.
Urheilu 3.8.2019 20:18 | Päivitetty 3.8.2019 21:43
STT

Aika onnellinen olo, seitsenottelija Maria Huntington tiivisti kahden päivän urakan päätteeksi Lappeenrannan Kalevan kisoissa, kun hän saapui median eteen kunniakierrokselta.

Kaksipäiväisen puristuksen päätteeksi irtosi pistesaldo 6 339, joka on hänen ennätyksensä ja ylittää Dohan MM-kilpailujen rajan 6 300. Tulos on myös kauden kotimainen kärkitulos, Kalevan kisojen ennätys, Kimpisen kenttäennätys ja 22-vuotiaiden Suomen ennätys.

Lauantaina Huntington sai pituushypyssä tuloksen vasta viimeisellä yrityksellä, mutta otti lajivoiton lukemalla 643.

– Pituudessa siirsin kaksi tossua kauemmas joka hypylle, mutta juoksu alkoi kulkea paremmin ja paremmin. Onneksi ei tullut yliastuttua viimeiseen.

– Otin merkkiä taaksepäin, mutta en lähtenyt varmistelemaan vaan pitää hypätä. Ei kuulu luonteeseen varmistella. MM-raja ei ollut mielessä. Jokaisessa lajissa voi tehdä erikseen hyvät tulokset, mutta kilpailussa seitsemän lajia putkeen pitää saada onnistumaan, Huntington avasi lajin raakuutta.

Heikkisten mukaan 800 metrillä

Keihäänheitossa Huntington oli kolmas, ja päätöslajissa 800 metrillä hän oli kolmas ennätysajallaan 2.20,27.

– Heikkisten kanssa puhuimme taktiikkaa 800 metrille. Hertta lähti 1.06 kierrosvauhtia, ja lähdin peesiin. Koitin taistella, että pysyn perässä, Huntington kertoi.

Heikkisen siskoksista Jutta (loppupisteet 5 952) oli 800 metrillä toinen Hertan jälkeen, mutta nappasi pronssimitalin ennen Herttaa (5 926). Miia Sillman oli ottelun toinen saldolla 6 048.

– Keihäs meni alakanttiin, mutta kyynärpäävaivan takia en ole pystynyt harjoittelemaan sitä. Tänään voitin lähinnä itseni, ja olen tyytyväinen siitä. Suomen mestaruus meni oikealle henkilölle. Ihan loistava juttu, että Maria voitti, Sillman kehaisi seuratoveriaan.

Ennen Lappeenrantaa Sillman piti hallussaan kauden kotimaista kärkitulosta, joka on hänen ennätyksensä 6 209.

– Ei lähtökohdiltaan paras viikonloppu, mutta vaikeuksien voittaminen oli tärkeä juttu, Sillman kertoi.

Jo perjantaina Sillman kertoi kärsivänsä naisten vaivoista, jotka riivasivat viikonlopun ajan. 6 000 pisteen ylitys oli tilanne huomioiden kelpo suoritus. Hänelle 6 000 ylitys oli uran toinen.

– Yksi elämäni vaikeimmista otteluista, Sillman myönsi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
25
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
22
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image