26-vuotias Pauliina Polet laittaa kaiken likoon – Kar­sin­ta­sys­tee­mi Tokioon on raju, mutta ”o­lym­pia­paik­ka välkkyy takaraivossa”

Pauliina Polet voitti K1-luokan 5000 metrin finaalin Lahdessa järjestetyissä SM-kisoissa heinäkuun alussa. KUVA: Samuli Ikäheimo / Lehtikuva
Urheilu 15.7.2019 23:33
Eerikki Lyytikäinen

Urheilijan on joskus otettava kaksi askelta taakse pystyäkseen sen jälkeen ottamaan askeleen eteen. Nuorena tyttönä suomalaisen melonnan eturiviin noussut Pauliina Polet, 26, tekee nyt toista tulemistaan lempilajinsa huipulle.

Ennen kuin Polet vetäytyi 2013 syksyllä takavasemmalle, ehti hän saavuttaa paljon. Palkintokaappiin kertyi muun muassa kosolti SM- ja PM-mitaleita. Niiden lisäksi finaalipaikkoja tuli sekä junnujen EM-kisoissa että aikuisten maailmancupissakin. Yhdessä Anne Rikalan kanssa Polet paineli kaksikossa 200 ja 500 metrillä maailmancupissa heittämällä finaaleihin.

– Aina kun nuorena nousee huipun tuntumaan, se saattaa herkästi tuoda mukanaan lisäpaineita. Odotukset nousivat sekä minulla että muilla. Vetäytymishetkellä en nauttinut enää kilpailemisesta. Koko hommasta hävisi ilo. Eikä maajoukkueessa ollut silloin kovin hyvä henkikään. Se taas oli monen asian summa, Polet sanoo.

Vaikka Polet pitikin muutaman välivuoden, ei hän melomista lopettanut missään vaiheessa.

– Etsin kipinää. Pikkuhiljaa kun ajatukseni selkiytyivät, kipinä löytyi kuin itsestään.

Nyt Tampereella asuva Polet on tehnyt toista tulemistaan vuodesta 2017 lähtien. Jussi Paatosen valmennuksessa oleva Polet on harjoitellut kovaa. Harjoittelua on viilattu onnistuneesti.

– Kaikista tärkein juttu on ollut terveys. Olen saanut treenata runsaat kaksi vuotta ehjänä. Minulla on ollut myös erikseen voimavalmentaja. Se on tuonut harjoitteluun uusia ulottuvuuksia. Olen kokonaisvaltaisesti huomattavan paljon parempi urheilija kuin aikaisemmin. Tekninen osaaminen sekä fysiikkani ovat kehittyneet. Se näkyy selvästi vauhdissa. Uudet ennätykset ovat paukkuneet joka kesä.

Poletin vakaa tarkoitus on olla elämänsä parhaassa kunnossa, kun MM-kisat alkavat Unkarin Szegedissä elokuun lopussa.

Sen lisäksi Polet unelmoi yhä olympialaisista. Pääsy Tokioon vaatisi jo pientä ihmettä, mutta urheilussa kaikki on mahdollista. Jos Polet painaa MM-kisoissa yksikkökisoissa viiden parhaan joukkoon, lentolippu Tokioon heltiää.

– Karsintatapa on raju. Mutta nyt ei ole oikea hetki luovuttaa. Kausi on sujunut tähän asti hyvin, ja meno on vaikuttanut nousujohteiselta, Tampereen yliopistossa kasvatustieteitä lukeva Polet sanoo.

Vaikka melonta on Suomessa pienen piirin touhua, kuuluu Polet silti siihen onnelliseen urheilijajoukkoon, joka pystyy keskittymään täysillä urheiluun.

– Annan melonnalle kaikkeni. Rahallinen tilanteeni on melko hyvä. Apuraha, liiton ja seuran tuki antavat sellaisen selkänojan, ettei tarvitse murehtia esimerkiksi leireille lähtemistä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
6:00
Karkotus vei sudet kauemmas pihapiireistä – lukiolaiset Raili Heikkala ja Ellen Littow jäljittivät Lukan liikkeitä Limingan seudulla Tilaajille
6:00
Ravimies Lintilä palasi tuttuun työpaikkaan ja puhuu etätyön puolesta – "Laitosten siirto maakuntiin on hyödytöntä" Tilaajille
26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
12
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
2
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
1
Hyllylle laitettavista käsimatkatavaroista joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla
1
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image