Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Ult­ra­ke­vyt len­to­ko­ne oli len­tä­mäs­sä kuuden koneen muo­dos­tel­mas­sa, kun se putosi järven jäälle Hy­ryn­sal­mel­la, lentäjä selvisi ry­tä­käs­tä säi­käh­dyk­sel­lä – OTKES ei tutki turmaa

Kone tuli alas Hyrynjärven jäälle. Lentäjä ei pelastuslaitoksen mukaan loukkaantunut maahantulossa. Hän oli lennolla yksin.

Hyrynsalmella Kainuussa putosi lauantaina lennolla ollut ultrakevyt lentokone, kertoo pelastuslaitos.

Poliisin mukaan pudonnut kone oli yksi kuuden lentokoneen ryhmää, joka oli ollut putoamispaikan päällä lennossa muodostelmassa.

Pakkolaskun tehnyt kone oli joutunut ohjaajan mukaan muiden koneiden jättöpyörteeseen, jonka takia kone oli menettänyt ohjattavuutensa ja tämän vuoksi ohjaaja oli joutunut tekemään pakkolaskun.

Kone tuli alas kello 13 aikaan Hyrynjärven jäälle. Lentäjä ei pelastuslaitoksen mukaan loukkaantunut maahantulossa. Hän oli lennolla yksin.

Pelastuslaitoksen pintapelastajat kävivät noutamassa lentäjän ensihoidon tarkistettavaksi.

Pyrstöpyörällinen ultrakevyt kone vaurioitui potkuristaan ja laskutelineistään jonkin verran.

Palokunta hinasi köysien avulla lentokoneen kuivalle maalle.

Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi kello 17.30 aikaan, ettei OTKES ota onnettomuutta tutkittavakseen.

Nurmen mukaan ratkaisu perustuu siihen, ettei onnettomuuden tutkinnassa olisi saatavissa merkittäviä ilmailun turvallisuutta kehittäviä tietoja tai havaintoja.

Poliisin mukaan putoamiseen ei tällä hetkellä epäillä liittyvän mitään rikosta. Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä.

16.5. kello 17.36: Uutiseen lisätty tieto, ettei OTKES tutki onnettomuutta. 17.54: Lisätty tieto, ettei poliisi epäile rikosta putoamiseen liittyen.

16.5. kello 18:30: Lisätty tieto,  että kone oli osa kuuden koneen muodostelmaa