Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Uk­rai­nan Ze­lens­kyi ja Kiinan Xi pu­hui­vat pu­he­li­mes­sa ensi kertaa sen jäl­keen, kun Venäjä hyök­kä­si Uk­rai­naan

Zelenskyi kuvaili puhelua pitkäksi ja merkitykselliseksi.

Kiova/Helsinki
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi keskusteli Kiinan presidentin kanssa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi keskusteli Kiinan presidentin kanssa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.
Kuva: SERGEY DOLZHENKO

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Kiinan presidentti Xi Jinping ovat keskustelleet tänään puhelimessa. Kyseessä on ensimmäinen presidenttien välinen puhelu sen jälkeen, kun Venäjä aloitti suurhyökkäyksensä Ukrainaan hieman yli vuosi sitten.

Zelenskyi kuvailee Twitterissä puhelua pitkäksi ja merkitykselliseksi. Hän sanoo uskovansa, että puhelu sysää maiden välisiä suhteita voimakkaasti eteenpäin. Zelenskyi oli jo useaan kertaan sanonut olevansa valmis keskusteluihin Xin kanssa.

Zelenskyin tiedottaja kirjoitti Facebookissa, että presidentit keskustelivat puhelimessa lähes tunnin ajan.

Myös Kiinan valtionmedia raportoi presidenttien keskustelusta. CCTV:n mukaan Xi sanoi Zelenskyille neuvotteluiden olevan ainoa tie ulos sodasta.

Xi ei ole tuominnut Venäjän hyökkäystä. Kiina julkisti helmikuussa Ukrainan sodan päättämiseen tähtäävän 12-kohtaisen suunnitelman, joka sai ristiriitaisen vastaanoton.