Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Uk­rai­nan pre­si­dent­ti Vo­lo­dy­myr Ze­lens­kyi kiittää suo­ma­lais­ta 14-vuo­tias­ta Hen­riik­kaa so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa

Volodymyr Zelenskyin Facebook-sivu, suomalainen Henriikka
Volodymyr Zelenskyin Facebook-sivu, suomalainen Henriikka
Kuva: Volodymyr Zelenskyin Facebook-sivu

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi Facebook-sivullaan päivityksen, jossa hän kiittää suomalaista nuorta villasukista.

Zelenskyi on päivityksen kuvassa Ukrainan lipun väreihin kudottujen villasukkien kanssa. Hän kirjoittaa, että kyseessä on lahja 14-vuotiaalta Henriikalta Suomesta.

– Venäjän aloitettua hyökkäyksen Ukrainaan, Henriikka halusi auttaa Ukrainaa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Hän alkoi kutoa lämpimiä villasukkia ja myydä niitä lahjoittaakseen tuotot Ukrainaan.

– Hänen pyynnöstään sain yhdet tällaiset sukat. Olen kiitollinen Henriikalle ja hänen isoisälleen Antti Puijolalle!

Päivitys liittyy Pyhän Nikolauksen päivään, jota vietettiin Ukrainassa maanantaina. Perinteeseen kuuluu, että lapsille tuodaan yön aikana lahjoja.

– Lapsemme pyytävät Pyhää Nikolausta tuomaan rauhaa ja voiton Ukrainalle, samalla kun teemme toisiamme varten ihmeitä sodan aikana. Tuemme ja autamme toisiamme, tuomme toisten sydämiin lämpöä hyvillä teoilla ja täytämme omat sydämemme lämmöllä, Zelenskyi kirjoittaa päivityksessään.