Sunnuntaikäräjät: Onko uusien ta­va­roi­den os­ta­mi­nen van­ha­nai­kais­ta?

Vanhat kuvat: Nap­pu­lat ovat rie­muin­neet jal­ka­pal­los­ta Oulun tur­nauk­sis­sa 1970-lu­vul­ta lähtien

Mielipiteet: "Huo­ma­sin, että olin paljon po­si­tii­vi­sem­pi ilman ruutua" – Kai­kil­la nuo­ril­la pitäisi olla ruu­tu­ai­ka

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Uk­rai­nal­le uudet mil­jar­dien ase- ja apu­pa­ke­tit: USA toi­mit­taa HI­MARS-ra­ke­tin­heit­ti­miin ja ty­kis­töl­le lisää am­pu­ma­tar­vik­kei­ta, pa­ke­tis­sa myös il­ma­tor­jun­ta­oh­juk­sia

Kiova
Yhdysvallat lähettää Ukrainalle lisää raketteja tulivoimaisiin ja tarkkoihin M142 HIMARS-raketinheittimiin. Kerrottu kantama on enimmillään 80 kilometriä.
Yhdysvallat lähettää Ukrainalle lisää raketteja tulivoimaisiin ja tarkkoihin M142 HIMARS-raketinheittimiin. Kerrottu kantama on enimmillään 80 kilometriä.
Kuva: Yhdysvaltain armeija

Yhdysvaltain puolustusministeriö julkisti maanantaina uuden miljardin dollarin arvoisen sotakalustotukipaketin Ukrainalle. Se on Pentagonin mukaan tähänastisista kalustopaketeista suurin ja järjestyksessään kahdeksastoista.

Tukipakettiin kuuluu lisää GPS-ohjattuja raketteja HIMARS- ja M270-raketinheittimiin, joita Ukraina on käyttänyt menestyksekkäästi etulinjan takaisten venäläiskohteiden tuhoamiseen.

Lisäksi annetaan 75 000 kranaattia 155 millimetrin tykistöaseille ja parikymmentä 120 millimetrin kranaatinheitintä ja niihin 20 000 kranaattia.

Lisäksi Yhdysvallat lähettää Ukrainalle 1 000 Javelin-panssarintorjuntaohjusta ja satoja AT-4 -sinkoja.

Asepakettiin sisältyy NASAMS-järjestelmän käyttämiä ilmatorjuntaohjuksia.

Paketissa on näiden ohella 50 panssaroitua sairaankuljetusajoneuvoa, jalkaväkeä vastaan käytettäviä viuhkapanoksia, räjähteitä sekä lääkintävarustusta.

Samaan aikaan Maailmanpankki julkisti 4,5 miljardin dollarin edestä talousapua Ukrainalle.

Tukipaketin on tarkoitus auttaa palveluiden ja eläkkeiden maksussa sodasta kärsivässä maassa.