Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Työt­tö­myys vä­he­ne­mäs­sä Poh­jois-Poh­jan­maal­la lop­pu­vuot­ta kohti – pa­ran­tu­nut ko­ro­na­ti­lan­ne antaa vauhtia

Työttömyys laskee loppuvuotta kohti Pohjois-Pohjanmaalla. Elokuun lopussa maakunnassa oli 19 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4 200 vähemmän kuin heinäkuussa.

Työttömyys laskee loppuvuotta kohti Pohjois-Pohjanmaalla.

Elokuun lopussa maakunnassa oli 19 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4 200 vähemmän kuin heinäkuussa ja 4 400 vähemmän kuin tammikuussa.

Työttömyyslukuja on laskenut erityisesti koronasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen.

Elokuun lopussa työttömyysaste oli Pohjois-Pohjanmaalla 10,6 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli 10,7 prosenttia.

Uusia työpaikkoja ilmoitettiin elokuun aikana 41 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan te-toimiston alueella avoimeksi 6 500 uutta työpaikkaa ja kaikkiaan maakunnassa oli tarjolla 11 200 työpaikkaa.

Määrällisesti suurin kysyntä kohdistui erityisesti palvelu- ja myyntityöntekijöihin sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöihin. Lisäksi useilla toimialoilla oli iso tarve avustaville työntekijöille. Monissa ammattinimikkeissä on yhtäaikaisesti sekä runsaasti työttömiä työnhakijoita että heille suunnattuja työpaikkoja.