Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Työ­rau­ha Oulun kou­luil­le

Pitkän kokemukseni perusteella Oulun koulumaailmasta voin esittää, että nyt on annettava työrauha Oulun kouluille koko seuraavan valtuustokauden ajaksi.

Lähes poikkeuksetta valtuustokausi toisensa jälkeen Oulussa on käyty koulujen, oppilaiden ja opettajien kimppuun helppojen ”säästöjen” toiveissa. Milloin kouluja lakkauttamalla tai yhdistämällä, milloin määrärahoja vähentämällä. Mielestäni käytetyt keinot ovat olleet häpeäksi juhlapuheiden koulukaupungille.


Suomi on rikas maa, jolla pitää olla varaa huolehtia tulevista sukupolvista parhaalla mahdollisella tavalla. Bruttokansantuote on korkea, joten opetukselle on löydyttävä varaa. Jos haluamme olla mukana ns. kovassa kansainvälisessä kilpailussa, hyvä koulutus on välttämätöntä päiväkodeista korkeakouluihin.

Korona-aika oli raskasta niin oppilaille kuin opettajille. Etäopetus työllisti todella paljon. Uusi valtuusto huolehtinee siitä, että koulut saavat tehdä kasvatus- ja opetustehtäväänsä rauhassa koko seuraavan valtuustokauden ajan. Valtuusto ja siku-lautakunta varmaan keskittyvät edellytysten luomiseen ja koulutuksen kehittämiseen

Lapset ja nuoret sekä opetustyötä tekevät ansaitsevat työrauhan.


Veikko Ervasti,

rehtori (eläk.)