Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tuomo Kujala pitää komeaa mustaa Koil­lis­maan kan­sal­lis­pu­kuaan kai­kis­sa mah­dol­li­sis­sa juh­la­ti­lai­suuk­sis­sa – Vaimo teki mie­hel­leen puvun hää­lah­jak­si

Kansallispukuja tuuletettiin Limingassa Abrahamin kulttuuripuistossa sunnuntai-iltapäivänä noin 40 ihmisen voimin. Tuulettaminen tarkoittaa niiden pukemista ylle kansallispuvun syntymäpäivän aikoihin.

Taina Ruokonen teki miehelleen Tuomo Kujalalle Koillismaan kansallispuvun häälahjaksi. Pariskunta pääsi pitämään kansallispukuja yllään sunnuntaina Kansallispukujen tuuletuspiknikillä Limingassa Abrahamin kulttuuripuistossa.
Taina Ruokonen teki miehelleen Tuomo Kujalalle Koillismaan kansallispuvun häälahjaksi. Pariskunta pääsi pitämään kansallispukuja yllään sunnuntaina Kansallispukujen tuuletuspiknikillä Limingassa Abrahamin kulttuuripuistossa.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Noin 40 kansallispukuun pukeutunutta ihmistä asettuu ryhmäkuvaan Abrahamin kulttuuripuistossa Limingassa sunnuntaina. Jokaisella on erilainen, eri maan kolkkaa edustava kansallispuku.

Limingan kunta ja LC Limingan Kultasirkut järjestivät Kansallispukujen tuuletuspiknik -tapahtuman osana kansallispuvun syntymäpäivän juhlintaa. Varsinainen syntymäpäivä on maanantaina, mutta siihen liittyviä tapahtumia pidettiin eri puolilla Suomea sunnuntaina.

Naisvaltaisesta joukosta erottuu yksi mies, oululainen Tuomo Kujala mustassa Koillismaan kansallispuvussaan.

– Olen Sallasta kotoisin, eikä siellä ole omaa pukua. Koska vaimoni on Pudasjärveltä, päädyimme tähän. Hän teki sen minulle häälahjaksi. Pidän kansallispukua kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa, sukujuhlissa, häissä, valmistujaisissa ynnä muissa mutta en varsinaisesti harrasta kansallispukuja, Kujala sanoo.

Vaimon Taina Ruokosen puku ei ole Koillismaalta, vaan hänen pukunsa on Kaukolan puku. 

– Tätä en teettänyt häihini vaan paljon aikaisemmin, kun aloin etsiä omia juuriani, hän selventää.

Toinen Ruokosen vanhemmista on Vienan Karjalasta Polvijärveltä ja toinen Etelä-Karjalasta Nuijamaalta. Koska Nuijamaalla ei ole omaa pukua, hänen puvukseen valikoitui Kaukolan puku. 

Katso myös kuvagalleria kansallispukujen tuuletuksesta.  

Juttua muokattu kello 21.43: Taina Ruokosen puku ei ole Vienan Karjalan puku, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin. Hänen pukunsa on Kaukolan puku.