Vispilät vauhtiin Ruokakoulussa – katso video!

Tervareitti 8.6.2018 9:42
Tervareitti

Elina Jyrinki

Muhoksella on järjestetty kuluvalla viikolla 4H:n toimesta lasten Ruokakoulu, missä 15 leiriläistä on päässyt tositoimiin keittiössä.

Joka aamu leiripäivä on alkanut kello 9 oman aamiaisen valmistamisella. Sen jälkeen on aloitettu lounaan valmistelut: ensimmäisenä päivänä kokattiin nokkoslihapullia ja muussia, toisena päivänä uunilohta. Kasvisgratiiniakin lapset ovat päässeet tekemään ja leipurintaitoja on harjaannutettu muun muassa karjalanpiirakoiden ja perunarieskojen teossa.

Torstaina yläkoulun opetuskeittiössä oli täysi tohina päällä, kun ruokakoululaiset leipoivat herkkuja illalla vanhemmille järjestettävään kahvihetkeen. Menu sisälsi pekonipurjosipulipiirasta sekä kolmen sorttista makeaa.

Valtakunnallisen 4H Ruokakoulun ajatus on tarjota lapsille ruokaelämyksiä sekä kasvattaa rohkeutta ruoan parissa puuhailuun. Moni leiriläinen totesikin, että nyt heidän kotonaan alkaa keittiössä uusi aikakausi, kun he ottavat kokkausvastuuta itselleen.

Lue lisää tiistain 12.6. Tervareitistä

 

Artikkeli Vispilät vauhtiin Ruokakoulussa – katso video! julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Valtakunnallisena toteutettava lasten Ruokakoulu on erinomainen keino lisätä lasten vastuunottoa omasta hyvinvoinnista, terveellisestä ja ravitsevasta ruoasta se alkaa. Kiinnostus ruoan valmistamiseen, sen kasvattamiseen ja tuottamiseen on herätettävä luonnollisessa oppimisympäristössä ja mikä sen parempi paikka on kuin oman koulun opetuskeittiö.

4H tekee hyvää työtä lasten, nuorten ja Suomen hyväksi ! Kiitos !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image