Vaala kannattaa kahden vankilan mallia

Tervareitti 3.1.2018 11:32
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Rikosseuraamuslaitos on pyytänyt tarveselvitystyöhönsä sekä Vaalan kunnalta että Oulun kaupungilta lausuntoa Pohjois-Suomen suljettujen vankipaikkojen pysyvän ratkaisun toteuttamiseen.

Rikosseuraamuslaitoksen selvityksessä on kaksi toteuttamisvaihtoehtoa: Pelson ja Oulun vankilat pysyvät erillisinä laitoksina ja niihin tehdään uudisrakentamista tai Pelson ja Oulun vankilat yhdistetään yhdeksi Pohjois-Suomen vankilaksi.

Vaalan kunta esittää, että Pohjois-Suomessa jatkettaisiin kahden vankilan mallilla. Tämä tarkoittaisi sitä, että sekä Pelson vankila että Oulun vankila saisivat uudisrakentamista omina erillisinä laitoksina.

Lausunnossa arvostellaan erityisesti Rikosseuraamuslaitoksen esittämiä kustannusvertailuja Pelson ja Oulun vankiloiden uusinvestoinneissa.

Pelson vankilan erityisyys on pitkään ollut siinä, että laitoksessa on paljon vankien aktivointiin tähtäävää työ- ja opintotoimintaa. Pelson kustannuslaskelmissa on mukana erilliset toimintatilat ja sinne sijoittuvan muun toiminnan kustannukset, mutta kunnan mielestä niistä pitää tehdä erillinen päätös ja toiminnasta syntyvä nettokustannus pitää näkyä erillisenä laskemissa.

Kunta painottaa, että Pelson uuden vankilan kustannuslaskelmasta pitää erottaa työtoiminnan aiheuttamat menot, koska vastaavaa menoerää ei ole Oulun vankilan eikä Pohjois-Suomen vankilan vaihtoehdoissa.

Työtoiminnan jatkosta ja laajuudesta Pelson vankilalla tulee tehdä erillinen päätös, mikäli nykyisen kaltaista toimintaa Pelson vankilalla halutaan jatkaa. Samassa yhteydessä oikeusministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä valtiovarainministeriön tulee kohdentaa tarvittava vuotuinen määräraha toiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää Tervareitistä 5.1.2018.

 

Artikkeli Vaala kannattaa kahden vankilan mallia julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

131
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
73
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
58
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
41
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
41
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
35
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
32
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Juuri näin. Tässä ollaan niiden asialla jotka eivät pysty itse vaikuttamaan tilanteeseen. Työttömät, syrjäytyneet, vamm... Lue lisää...
Onnea, olet ymmärtän...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image