Utajärvi irtisanoi kolme johtajaa

Tervareitti 1.3.2018 9:20
Tervareitti

Jari Riekki

Utajärven kunta sai viime perjantaina päätöksen yhteistoimintamenettelyt, joiden tuloksena kunnan hallinnosta irtisanotaan kolme johtotehtävissä työskennellyttä viranhaltijaa.

Yt-menettelyt liittyvät kunnassa toteutettuun uuden johtamis- ja organisaatiomallin käyttöönottoon. Irtisanomisen kohteeksi joutuvat kehitysjohtaja Asko Merilä, hallintojohtaja Arja Rantanen ja tekninen johtaja Mirja Savolainen.

Savolainen on viime aikoina hoitanut kunnassa määräaikaista yritysaktivaattorin virkaa, joka päättyy helmikuun lopussa.

Teknisen johtajan viransijaisena on toiminut kuntaan alunperin kiinteistörakennusmestariksi palkattu Petri Leskinen. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Tuovinen kertoo, että Leskisen työtehtävät jatkuvat, mutta virkanimike ja tehtävänkuva ovat vielä mietinnässä.

Yt-menettelyt eivät ole sujuneet täydessä yhteisymmärryksessä. Eriävän mielipiteen on jättänyt ainakin kehitysjohtaja Asko Merilä, joka kertoo harkitsevansa asian riitauttamista hallinto-oikeuteen. Perusteluna riitauttamiselle Merilä näkee ainakin sen, että jos kunta aikoo tulevaisuudessakin jatkaa kehittämistehtäviään, pitää niitä tehtäviä lain mukaan tarjota ensiksi irtisanotuille.

– Nyt tehdyt irtisanomiset merkitsevät Utajärven kunnan alasajoa, kun keskeisiä kehittämisen ja hallinnon viranhaltijoita irtisanotaan. Utajärvi tulee menettämään elinvoimaansa tällä menolla, Merilä uskoo.

Lue lisää tiistain 27.2. 2018 Tervareitistä.

 

Artikkeli Utajärvi irtisanoi kolme johtajaa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Kuolevan kunnan elinvoima? Liitos Muhokseen ei ole kaukana. Palveluja pitää säilyttää molemmissa kirkonkyläpahasissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on Utajärvi tehnyt ennakkotapauksen, että johtajia irtisanottiin.
Tähän saakka on suomessa sanottu työntekijöitä useita samanaikaisesti.
Kunnanjohtajia on ainoastaan johtajista irtisanottu keveinkin perustein.
Mallia varmaankin ottavat muutkin kunnat. Oulu voisi samaistua tuohon, koska
täällä on aivan liikaa johtajia ja päälliköitä kokonaan olevia virastojakin perustettu siten, että toimistotyöntekijät muutettiin päälliköiksi jopa
ja osa irtisanottiin uudelleen järjestelyjen takia. Tällä keinolla saatiin rahat maksaa jollekin tupla palkkaa nimityksen johdosta.
Väärän vallankäyttö houkuttelee, jotta näyttäisi tuloksia saavuttaneena ulospäin pyrkyri päälliköillä päästä itse johtajaksi. Sulle mulle periaate saisi kyllä loppua. Tuloksia tulisi tarkastella siten, että mitä tekee ja miten ja missä tekee eli onko työpaikalla. Onko työt virheellisiä ja tarvitaanko työpanosta mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Oulukin voisi irtisanoa kymmeniä virkamiehiä ja säästöä tulisi. Mutta ei - haetaan vain uusia herroja verorahoja tuhlaamaan ja mietitään miten kuntalaisia kurjistetaan ja syyllistetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietotekniikan aikana monet asiat kunnissa olisi mahdollista hoitaa yhdessä pienemmällä väellä ja taloudellisesti. Lumenaurausta talvisaikaan tarvitaan joka kunnassa, mutta esim. palkkalaskenta voitaisiin keskittää, samoin liikennesuunnittelu ja monet muut jutut. Saisimme parempaa ja halvemmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Utajärvi katoaa kartalta.
Kuntaliitos valmisteilla.
Nyt irtisanotaan valmiiksi henkilöstöä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki kunnat pitäisi niputtaa järkeviin isoihin kokonaisuuksiin. Aivan järjetöntä verovarojen tuhlailua, kun aivan samoja asioita pyöritellään muutaman kymmenen kilometrin säteellä eri kunnissa. Suomessa on 311 kuntaa. Suomeen riittäisi alimmaksi tasoksi seutukuntatasot, joita on tällä hetkellä 70.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image