Rokualle kaivataan talvista maas­to­pyö­rä­reit­tiä

Tervareitti 24.11.2017 14:00
Tervareitti

Jari Riekki

Pikkujouluajan pimeys ja hiljaisuus voivat olla matkailukohteelle yllättäviä valtteja vähän riippuen matkailijaryhmästä.

Rokuanhovin yrittäjä Keijo Kurttila kertoo, että osa Rokualle saapuvista ryhmistä arvostaa kohteen läheisyyden lisäksi myös sitä, että alueella on rauhallista.

Kaupungin hälinän ja valosaasteen vastakohtana voi pilkkopimeys tarjota matkailijalle rauhoittavan elämyksen. Toisaalta kyllä Rokualta säpinääkin löytyy varsinkin näin pikkujouluaikaan.

– Yrityksiä ja muita porukoita on ollut mukavasti liikkeellä. Ne eivät tosin tule meille tanssimaan, vaan laulamaan karaokea ja muuten ”rilluttelemaan” kevyen ohjelman parissa, Kurttila kertoo.

Talvireitti pyörille puuttuu

Kolmanteen talveen Rokuan yrittäjänä lähtevä Kurttila toivoo, että alueelle saataisiin lisää ohjelmapalvelualan yrittäjiä, jotta majoitusyrittäjät voisivat keskittyä varsinaiseen ydinliiketoimintaansa.

Urheilumiehenä Kurttila toivoo myös, että kun maastopyöräily on nykyisin kovasti nosteessa, niin Rokualla pitäisi olla myös talviajettavia pyöräreittejä fat bike -pyöräilijöille.

Rokua geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki vahvistaa, ettei Rokualla ole sellaisia reittejä, joilla voisi tai edes saisi talvella ajaa.

Rokualle rakennettiin juuri ensimmäinen virallinen maastopyöräreitti, joka avattiin viime keväänä. Reitillä ei kuitenkaan saa ajaa talvella.

– Kansallispuisto säännöt kieltävät puiston alueella polkupyöräilyn. Uudella kesäreitillä ajaminen sallittiin, mutta vain kesäaikana, Krökki kertoo.

Lyhytkin reitti auttaisi

Rokualla kuitenkin mietitään kovasti jonkinlaisen edes lyhyen talvipyöräreitin saamista. Sitä odotellessa fat bike- ja muut maastopyöräharrastajat joutuvat ajamaan alueen esimerkiksi alueen metsäautoteillä tai maanteillä.

Opastuskeskus Supan toiminnasta vastaava Thomas Virta kertoo, että talvisen maastopyöräreitin puuttuminen on pieni ongelma. Reitin ei tarvitsisi olla edes kovin pitkä.

Virran mukaan syksy on ollut Rokualla aika vilkasta aikaa ja ulkomaisiakin ryhmiä on ollut liikkeellä. Esimerkiksi elokuussa Supassa kävi 23 eri maan kansallisuuden edustajia matkailijoina.

Utajärven kunnan yritysaktivaattori Mirja Savolainen kertoo, että parhaillaan selvitellään mahdollisuutta ohjelmapalveluyrittäjien saamiseksi alueelle.

 

Artikkeli Rokualle kaivataan talvista maastopyöräreittiä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Tuo fatbike on naurettava keksintö. Aamulla kahtoin toimiston ikkunasta ku yritti välillä joku tollasella polkea vaan ei onnistunu. Sitten työnti ni renkaisiin kietoutui lunta paku palte. Siinä sitä naama punasena ähkittiin fättiä.. joku teini painoi jopolla lippa vinossa ohi. Kyllä nauratti. Tuli vaan mieleen että missäs toi pyörä niin ihmeellinen on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:35
Terrori-isku lukioon surmasi ainakin 10 ihmistä Krimillä – pyssymiehet kulkivat lukion sisällä surmaten kaikki vastaan tulevat
14:25
Kommentti: Nuorekkaan Stubbin kampanja-avaus veti salin täyteen toimittajia – Stubb esiintyi rennosti ja sai aplodeja Tilaajille
14:11
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen
14:10
Tuntematon räjähde surmasi ainakin 10 ihmistä koulussa Venäjän Krimillä – Putin määräsi turvallisuuspalvelun selvittämään syyn
13:58
Danske Bankin "kruununprinssi" ei kelvannut valvojalle - toimitusjohtajan etsintä jatkuu
13:53
Pantiinko työntekijän kahviin jotakin? Uudenkaupungin autotehtaan kahvitunti päättyi yhden ihmisen oireiluun ja poliisitutkintaan
13:48
YK: Rohingya-pakolaisia myydään pakkotyöhön Bangladeshissa
30
Koiteliin suunnitellaan uutta rakennusta – mukana ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunatilat
26
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
25
Oulun kauppahallissa vuodenvaihteen jälkeen alkava remontti venyy jouluun – hallissa odotetaan kiihkeästi ratkaisuja
21
Talviaika ja kesäaika saavat lähes yhtä suuren kannatuksen – ministeriö julkaisi tasaisen kellojensiirtokyselyn tulokset
20
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
13
Kunnianpalautus ammatilliselle koulutukselle – nyt tarvitaan asialliset tasokorotukset oppilaitoksien rahoitukseen Lukijalta
8
Taistelu irtisanomislakia vastaan jatkuu – JHL:n lakko näkyy muun muassa siivouksessa, ruokapalveluissa ja kiinteistöhuollossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image