Poppaloora ään­ten­ha­ku­reis­sul­la Sanginjoella ja Kyl­mä­län­ky­läs­sä

Tervareitti 23.1.2018 13:02
Tervareitti

Arto Nenonen

Aurinko näyttää häviävän tammikuisen iltapäivän kamppailun hämärää vastaan Sanginjoella. Eikä kellon lyhyt viisari ole vielä ehtinyt edes kolmosen päälle.

Uinuvassa kylässä kaikki näyttää ihan tavanomaiselta perjantailta. Muutama auto pyyhkäisee kylän läpi milloin Muhoksen, milloin Ylikiimingin suuntaan. Kiireisiä näyttävät olevan. Nopeutta on varmasti yli sallitun.

Poikkeuksen normaaliin tekee kuitenkin Ylikiimingintien ja Kassisentien risteyksessä parkissa oleva Muhoksen kunnan monipalveluauto Poppaloora, joka on tullut keräämään sanginjokisilta ääniä vuoden 2018 presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.

Kahden tunnin rupeamasta on kulunut jo kolme varttia, eikä ihmisiä näy autoon pyrkimässä. Onko nukkuvien puolue ottanut kylässä ylivallan? Pakkanen jo nipistelee korvia, joten lämmin auto kutsuu.

Kaksi kirjaa

– Myöhästyit. Täällä oli heti kahden jälkeen melkein tungosta, kun väki tuli äänestämään, monipalveluauton kuljettaja ja vaalivirkailija Arto Kylén toteaa.

Päivi Kivelä, toinen vaalivirkailija, ja jo äänensä antanut Irja Lustig vahvistavat lausunnon, kun sitä hieman rohkenee epäillä.

– Minä jäin tietenkin suustani kiinni tänne. Älä mainitse minusta lehdessä mitään, Lustig naurahtaa.

Poppaloora on Lustigille äänestyspaikkana entuudestaan tuttu aiemmista vaaleista. Silloin tällöin hän käy autolla myös lainaamassa kirjoja. Tällä kertaa Poppalooraan jäi ääni ja mukaan lähti kaksi romaania.

– Täällä syrjäperällä kun asuu, pitää aika ajoin käydä kirkonkylällä asioimassa. Kaupassa ja nykyisin yhä tiuhemmin terveyskeskuksessakin. Silloin käytän pääkirjaston palveluja, Lustig kertoo.

Lue koko juttu Tervareitistä 23.1.2018.

 

Artikkeli Poppaloora ääntenhakureissulla Sanginjoella ja Kylmälänkylässä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image