Oulun vaalipiirin kan­san­edus­ta­jat vastustavat Pelson vankilan lak­kaut­ta­mis­ta

Tervareitti 9.2.2018 9:52
Tervareitti

Oulun vaalipiirin kansanedustajat yli puoluerajojen eivät hyväksy Rikosseuraamusviraston esitystä Pelson vankilan lakkuttamisesta.

Kansanedustajat edellyttävät, että Pelson vankilan toiminta turvataan jatkossakin. Pelson vankilan toiminnan turvaaminen on luonteva jatkumo aiempien hallitusten ja eduskunnan tekemiin päätöksiin, eikä aiempia päätöksiä ole tarvetta muuttaa.

Eduskunta otti kantaa mm. edellisessä budjettimietinnössä voimakkaasti Pohjois-Suomen vankilaverkkoon. Vaalipiirin edustajat vetoavat muun muassa siihen mietintöön.

Jatkopäätöksissä tulee huomioida laaja toiminnallinen kokonaisuus lähtien vankeinhoidosta, toiminnallisuudesta, aluetaloudesta ja henkilöstöstä. Oulun vaalipiirin kansanedustajat vaativat, että eduskunnan tahtoa on myös tässä noudatettava.

 

Artikkeli Oulun vaalipiirin kansanedustajat vastustavat Pelson vankilan lakkauttamista julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Lisää vaan vankiloita,että saadaan nuo kortitta huumeissa kaahaajat telkien taa. Eikä mitään täyshoitoloita vaan pienin kustannuksin ,vettä ja leipää evääksi,kun sinne ei ole pakko itseään haalia! Vangithan elää hulppeasti tällähetkellä verrattuna siihen ,että ovat "kärsimässä" tuomiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson vankilan kunto on tullut yllätyksenä kaikille viimeisten päätösten jälkeen, joihin kansanedustajat vetoaa ja nyt ollaan menossa sen sulkemiseen joka on ainoa oikea vaihtoehto.
Pelsoon olisi jäänyt vankila mutta ei ole mitään syytä alkaa uutta rakentaa enää uusien tulosten jälkeen.
On tehty suunnitelmat Ouluun tulevasta Pohjois Suomen vankilasta joka on nykyaikainen 208 paikkainen tutkinta ja vankeus vangille tarkoitettu. Oulu on logistisesti ylivoimainen, sairaalat lähellä, vankien tapaaminen helppo, viranomaiset lähellä, positiivisia asioita riittää... Kansan edustajien toivoisi ymmärtävän asian tärkeys Suomen kannalta, eikä pelkästään kyläpolitikoinnin ja oman nahkansa pelastaakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sulla tosiatiedot? Mistä olet hankkinut ne? Onko nekään oikeita tietoja? Joka tapauksessa uudet vankilat pitää rakentaa, kohtuu halvalla saisi maaseutuvankilan, ainakin halvemmalla kuin ouluun. Lisäksi ei olisi pahitteeksi jos vangit tekisivät oikeita töitä vankilassa oloaikana. Toisin oulun vankilassa ei voi tehdä kuin ehkä työpajatoimintaa, se ei ole mistään kotoisin. Logistiikka ei ole ollut kuulemma ongelma aikaisemminkaan, kyllä ne kyydit on kaikille löytyneet. Mutta ainahan näitä ns nuoleskelijouta löytyy, jotka luulee tietävänsä kaiken kun oikeissa porukoissa liikkuvat ja kokoustavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vankeinhoito ei ole mitään oikeaa tuottavaa työtä. Homman vois ulkoistaa vaikka Pohjois-Koreaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka Oulua puolustaa, joka on ainoa ja oikea paikka Pohjois Suomen vankilalle. Oulussa on myös muita RISEn toimintoja jotka liittyvät vankilaan, arviointi keskus ja yhteiskunta seuraamus toimisto toimii Oulun vankilan yhteydessä tiiviisti ollen osa kokonaisuutta. Oikeasti Pelsolla on vaikeuksia saada korkeasti koulutettuja työntekijöitä, virat jäänyt täyttämättä, mutta Ouluun on satoja hakijoita joka virkaan.
6 miljoonan nousu vuosittain käyttökustannuksiin on turhaa ja pelkästään alueen kansanedustajien hinta veronmaksajille ja lisäkustannus valtiolle Pelson vankilan jatkolle. Lisäksi kymmeniä miljoonia euroja korjaus investointeihin ja enemmänkin pienvankilan rakentamiseen,vanhojen pilaantuneidenen rakennusten hävitys, pienvankila joka olisi ainut ratkaisu Pelson kohdalla, veisi pohjan Kestilän jatkamiselle. Vaalassa politikot juoksee Helsingissä koko ajan ministeriössä, kuka ajaa ainoaa oikeaa järkevää kansantaloudellisesti ratkaisua eli Oulussa sijaitsevaa Pohjoisen Suomen suurvankilaa? Oululaisten kansanedustajien toivoisi ymmärtävän asian tärkeys Oululle ja myös
RISE:lle valtakunnallisen merkityksen. Maakuntaa edustavat eivät ole Oulua puolustaneet koskaan missään asiassa!
Oulun suurvankila voidaan rakentaa vaikka Etelä Suomeen jos täällä ei päätöstä saada tehtyä näin voi ihan hyvin käydä sekin varmaan esillä Tampereen osalta. Vankilan siirto Etelään olisi taas kyläpolitikoinnin lopputulos, moni taitaa sitä halutakkin maakunnassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu pärjää muutenkin ei se vankilan työpaikkoja tarte. Sielä on työvoimapula myös. Virat on saatu täytettyä Pelsollai. Hakijoita on ollu runsaasti. Pelsolle vois siirtää myös Oulun toiminnot. Oulun on oltava vastuullinen. Ei sellanen kaiken elinvoiman ympäriltään imuroiva syöpä niin ku se nyt on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun virkoihin satoja hakijoita? Nyt tuli muunneltua totuutta. Joihinkin vastaaviin virkoihin pelsolla jopa enemmän hakijoita kuin Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka järkevä asukas haluaa vankilan oulun asutuksen keskelle? Haittaa siitä vaan on? Hämäräporukkaa hiippailee entistä enemmän kun jos vankila tulisi asutuksen keskelle hiukkavaaraan. Ongelmia siitä vaan seuraa. Joku syrjäinen paikka olisi hyvä vankilalle, vaikka se pelso. Oulusta hakeudutaan kuulema töihin muihin vankiloihin, eikö sekin jo sano missä mennään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image