Naulakankaan tuu­li­voi­ma­puis­to ylei­sö­kä­sit­te­lys­sä

Tervareitti 18.1.2018 14:22
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Naulakankaan tuulivoimapuiston kaavoitushanke on viime viikkoina saanut Vaalassa kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Hankkeesta järjestetty yleisön tiedotustilaisuus tiistai-iltana Veneheiton koululla oli sen sijaan huomattavasti maltillisempi.

Eniten puheenvuoroja käyttivät vastustajat, mutta mielipiteensä ilmaisivat myös muutamat kylän maanviljelijät ja maanomistajat, jotka eivät pelänneet tuulivoimaloiden tuloa. He pitivät tuulivoimaloita päinvastoin uljaana ilmestyksenä eikä maisemanhoidollisesti ollenkaan ongelmana.

Yleisön esittämässä kritiikissä saivat runsaasti aikaa luontoarvot. Vaalalainen kunnanvaltuutettu Aino Leinonen on henkilöitynyt tuulivoimahankkeiden vastustajaksi ja esitti nytkin lukuisia epäilyjä siitä, että niin lintujen pesintätiedot, muuttolintujen reitit kuin suojelullisesti arvokkaat lajit on kerrottu luonto- ja linnustoselvityksessä liian vähäisin tiedoin.

Leinonen huomautti, että hankealueelta löytyy 26 suojeltavaa lintulajia. TuuliWatti Oy hankkii kaavoitustyön FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä, jonka aluepäällikkö Kai Tolonen vakuutti, että suojeltavien lajien vaarantumisessa noudatetaan ympäristöviranomaisten määräyksiä.

– Jos jossain muualla on hankealueella havaittu esimerkiksi laulujoutsenten muuttoliikettä, niin olemme tällaisilta alueilta harventaneet tuulivoimaloita.

Lue lisää perjantain 19.1.2018 Tervareitistä.

 

Artikkeli Naulakankaan tuulivoimapuisto yleisökäsittelyssä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Samat ihmiset vastustaa tuulivoimaa, vesivoimaa, ydinvoimaa ja fossiilisia polttoaineita ja kuitenkin menevät seuraavalla viikolla ostamaan uuden 2kW terassilämmittimen, olettaen jo olemassa olevan energiatuotannon riittävän alati kasvavaan energian kysyntään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

häpeän olla vaalalainen, kunnassa ei vissiin ole muuta ongelmaa tai huolen aihetta kuin ehkä joskus tulevaisuudessa tuleva
tuulivoimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

just joo. Voihan sitä pelätä vaikka mitä jos niin tuntuu. Joillekin vastustus on periaatteellista vastustusta. Ihmettelen vaan miten voi vastustaa
jos maanomistaja on maansa vuokrannut. Sama kai se olisi vastustaa idästä nousevaa aurinkoakin. Tuulivoima on puhdasta luonnonvoimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kait ne maanomistajat hanttiin paa mutta me veronmaksajat jotka kustannamme tämän hulluuden joka on tosiasiassa piilomaataloustukia ja joka on maamme itsenäisyyden ajan suurin ns.energiateollinen huijaus.Sen verran toivois tutkivalta journalismilta munaa että ne selvittäviä kytkennät poliittisiin päättäjiin kaavoitusasiossa paikallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image