Muhoksen lu­kio­ra­ken­nuk­sen kohtalo ratkeaa han­ke­suun­ni­tel­mas­sa

Tervareitti 20.11.2017 15:30
Tervareitti

Korjataanko vanha vai rakennetaanko uusi?

Jari Riekki

Muhoksen kunta alkaa piakkoin laatimaan hankesuunnitelmaa kunnan lukiorakennuksen kohtalosta. Vaihtoehtoina ovat kokonaan uuden lukion rakentaminen, nykyisen kiinteistön peruskorjaaminen tai näiden kahden vaihtoehdon yhdistelmä.

Lukiossa on tehty perusteellinen kuntotutkimus viime helmikuussa sekä sisäilmatutkimus ja käyttäjäkyselyt viime huhtikuussa. Näiden pohjalta on lukion henkilökunta rehtori Minna Kemppaisen johdolla laatinut tarveselvityksen, jossa käydään läpi kiinteistön ongelmakohdat ja pohditaan mitä lukiorakennukselle tulisi tehdä.

– Henkilökunnan näkemys on, että Muhokselle kannattaisi rakentaa kokonaan uusi lukiorakennus mielellään samalle tontille yläkoulun yhteyteen, sillä moni opettaja opettaa sekä yläkoululla että lukiossa, Kemppainen kertoo.

Kemppainen perustelee tätä näkemystä sillä, että kiinteistö on rakenteeltaan vanha ja että peruskorjauksesta tulisi sen verran suuri ja perusteellinen. Muhoksen lukio tulisi tarveselvityksen mukaan mitoittaa 170 opiskelijalle.

Muhoksen kunnan vs. tekninen johtaja Aulis Kokko kertoo, että hankesuunnittelussa menee noin kolme kuukautta, jonka jälkeen valtuusto voi päättää eri vaihtoehtojen pohjalta.

– Laadimme hankesuunnitelman, jossa punnitaan uudisrakentamista, peruskorjaamista ja näiden yhdistelmää sekä vaihtoehtojen kustannusvaikutuksia, Kokko kertoo.

Lue lisää tiistain 21.11.2017 Tervareitistä.

 

Artikkeli Muhoksen lukiorakennuksen kohtalo ratkeaa hankesuunnitelmassa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Olisiko kannattanut rakentaa samaan syssyyn uuden hienon yläkoulun kanssa? Ongelmat eivät ole uusia! Samalla pitäisi rakentaa uusiksi myös yläkoulun ja lukion välisen yhdyskäytävän tilat, siellä on sisäilmaongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

"Kun itse kysyy ja itse vastaa.Saa mieleisiään vastauksia". Niinpä. Näin toimii Sipilän enemmistöhallitus ensi keskiviik... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image