Maija Paavola ja Oili Kajasalmi mukana sadan vuoden kas­vo­gal­le­rias­sa

Tervareitti 7.12.2017 12:20
Tervareitti

Jari Riekki

Muhoslainen Oili Kajasalmi ja utajärvinen Maija Paavola ovat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi päässeet mukaan Maahenki-kustantamon valokuvakirjaan, johon on kuvattu sata eri-ikäistä suomalaista.

Minä/sinä/me -kirjaan on valokuvaaja Hannu Pakarinen kuvannut parin viime vuoden aikana eri puolella maata asuvia suomalaisia. Jokaiselle itsenäisyyden vuodelle on kuvattu yksi juuri kyseisenä vuonna syntynyt suomalainen.

Kirjaan kuvatut on valikoitu osin sattumanvaraisesti eri puolilta Suomea. Osa valokuvatuista on löydetty suoraan kadulta.

Ensimmäisellä sivulla on helsinkiläinen vuonna 1917 syntynyt Ruth Malmberg ja viimeisellä sivulla on synnytyslaitoksella 1.1.2017 kuvattu vielä nimetön poikavauva napanuoran tynkä paikoillaan.

Vanhimman ja nuorimman väliin mahtuu koko itsenäisen Suomen historia kaiverrettuna henkilöiden huolten uurteisiin ja naururyppyihin.

Kuvatuista ei kerrota muuta kun nimi, syntymävuosi ja asuinpaikkakunta tai -kylä, mikä antaa lukijalle mahdollisuuden pohtia ihmisten elämänvaiheita. Jokaiselle vuosikymmenelle on kirjailija Markus Leikola kirjoittanut miniesseen kuvaamaan aikakautta.

Oili Kajasalmi löytyy kirjasta syntymävuotensa 1937 ja Maija Paavola syntymävuotensa 1984 kohdalla. Kajasalmesta on kirjassa kaksi kuvaa hänen entisellä työpaikallaan Pyhäkosken voimalaitokselta, jossa hän työskenteli vuosina 1955-1997.

– Olin pitkään Oulujoki Oy:n palveluksessa ja muutaman vuoden fuusion jälkeen Imatran Voima Oy:n palveluksessa. Tein erilaisia toimistotöitä, Kajasalmi muistelee.

Lue lisää tiistain 5.12.2017 Tervareitistä.

 

Artikkeli Maija Paavola ja Oili Kajasalmi mukana sadan vuoden kasvogalleriassa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

30
Koiteliin suunnitellaan uutta rakennusta – mukana ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunatilat
26
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
25
Oulun kauppahallissa vuodenvaihteen jälkeen alkava remontti venyy jouluun – hallissa odotetaan kiihkeästi ratkaisuja
23
Talviaika ja kesäaika saavat lähes yhtä suuren kannatuksen – ministeriö julkaisi tasaisen kellojensiirtokyselyn tulokset
20
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
13
Kunnianpalautus ammatilliselle koulutukselle – nyt tarvitaan asialliset tasokorotukset oppilaitoksien rahoitukseen Lukijalta
9
Taistelu irtisanomislakia vastaan jatkuu – JHL:n lakko näkyy muun muassa siivouksessa, ruokapalveluissa ja kiinteistöhuollossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image