Luistelulauta auttaa har­joit­te­lus­sa

Tervareitti 30.1.2018 10:10
Tervareitti

Arto Nenonen

Muhoslaislähtöinen Jani Sipilä alkoi pohtia ystäviensä Ville Haanelan ja Pasi Arolan kanssa laitetta, jonka avulla luisteluharjoitteluun saataisiin lisää tehoa.

Ideariihien ja työmatkoilla auton ratissa pidettyjen tuumaustuokioiden pohjalta syntyi polyeteenistä valmistettu Wiuhu-luistelulauta, jonka ominaisuuksia ovat kehuneet niin alan ammattilaiset kuin harjoittelijat.

Perinteisesti luisteluharjoittelua on tehty kuivaharjoitteluna filmivanerin tai rullattavien muovimattojen päällä.

Wiuhu-laudassa jalkaosat, jotka toimivat ikään kuin luistimina, on kuulalaakeroitu.

– Kitka on saatu näin mahdollisimman vähäiseksi ja liuku stabiiliksi. Hyvän liukuominaisuuden ansiosta saadaan oikea liukuasento. Laudalla myös pakotetaan kohdistamaan potku tehokkaasti suoraan sivulle, Jani Sipilä selvittää.

Lue lisää tiistain 30.1. Tervareitistä.

 

Artikkeli Luistelulauta auttaa harjoittelussa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image