Koskivoimaa Ou­lu­jo­ki­laak­son kult­tuu­rie­lä­män elä­voit­tä­mi­seen

Tervareitti 26.1.2018 12:02
Tervareitti

Arto Nenonen

Oulujokilaakson taide- ja kulttuuritoimintaan haetaan terävyyttä, monipuolisuutta ja tasa-arvoa kehittämishankkeella 2018-2019.

Koskivoimaa kulttuuriin – Oulujokilaakson yhteisen kulttuuritoiminnan kehittämishankkeeseessa ovat mukana Muhos, Utajärvi ja Vaala sekä Humanpolis Oy.

Hankkeen vastuu on Muhoksen kunnan kulttuuripalveluilla. Muhoksen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta tekee opetus- ja kulttuuriministeriölle hankehakemuksen.

Kunnanhallitus päätti, että hankkeen toteutuessa Muhoksen omarahoitusosuus katetaan vuoden 2018 sitomattomasta projektimäärärahasta.

Koskivoimaa kulttuuriin –kehittämishankkeen alustava kokonaiskustannusarvio on 60 000 euroa. Kuntien omavastuuosuus on yhteensä 12 000 euroa eli 4 000 kuntaa kohti. Ministeriöltä haetaan hankkeeseen tukea 48 000 euroa.

Vaalan kunta on jo tehnyt osaltaan päätöksen sitoutua kuntien yhteiseen kulttuuritoimen kehittämishankkeeseen.

Muhos, Utajärvi, Vaala ja Humanpolis Oy muodostavat hankkeelle ohjausryhmän, joka seuraa hankkeen etenemistä sekä hyväksyy toimenpiteet ja talouden hallinnan. Palkattava hankesuunnittelija kuuluu myös ohjausryhmään.

Tasa-arvoa palveluihin

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain tukea kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan kehittämiseen.

Avustuksilla pyritään edisttämään taide- ja kulttuuripalveluiden tasa-arvoista saatavuutta koko maassa alueellisilla ja valtakunnallisilla toimintatavoilla sekä poistamaan palveluiden käyttämiseen ja osallistumiseen liittyviä alueellisia, sosiaalisia ja taloudellisia esteitä.

Avustushaun tavoitteena on luoda ja kehittää alueilla ja kunnissa erilaisia toimintamalleja, joiden avulla voidaan vahvistaa asukkaiden mahdollisuuksia osallistua taide- ja kulttuuripalveluiden käyttämiseen ja kehittämiseen yhdessä taide- ja kulttuurialan sekä muiden toimijoiden kanssa.

Oulujokilaakson kunnat keskustelivat opetus- ja kulttuuriministeriön hankkeesta vuoden 2017 aikana ja kaikki sitoutuivat hankehakemuksen valmisteluun.

Kehityskohteet selvitettiin

Työtä jatkettiin syksyllä 2017 esiselvityksellä, jossa tarkasteltiin kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan tilaa sekä kartoitettiin hankkeen kannalta oleellisimmat kehityskohteet.

Esiselvityksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön hankehaun tavoitteiden perusteella Oulujokilaakson kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan kehittämishankkeen tavoitteena on vaikuttaa uusien yleisöjen ja vähän taidetta ja kulttuuria käyttävien yleisöjen saavuttamiseen ja toimintaan, joka ehkäisee taiteen ja kulttuurin avulla eri väestöryhmien ja alueiden eriarvoistumista.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa yhteenkuuluvuden tunnetta, yhteistä kulttuuriperintöä sekä yhteistyötä.

Koskivoimaa kulttuuriin –hankkeen toimintasuunnitelmaan on sisällytetty yhteinen hankesuunnittelija, yhteistoiminnan lisäämistä ja kulttuuristrategian luomista, lasten ja nuorten sekä nuorten aikuisten taide- ja kulttuuritoiminnan kokeiluja ja kehittämistä, tapahtumakalenterin sekä GeoArt-sovelluksen toteuttaminen ja kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksien lisääminen sekä sosiaalisen median hyödyntäminen.

 

Artikkeli Koskivoimaa Oulujokilaakson kulttuurielämän elävoittämiseen julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Valitettavasti Oulujoen koskivoima on jo valjastettu ja kesytetty. Ehkä niin käy tälle projektillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image