Kinnusen Mylly rakentaa kauramyllyn 9,5 miljoonalla eurolla

Tervareitti 13.10.2017 8:52
Tervareitti

Jari Riekki

Utajärvellä toimiva Kinnusen Mylly on viimeisen kymmenen vuoden aikana pikkuhiljaa investoinut tuotantolaitokseensa noin kymmenen miljoonan euron edestä.

Nyt yritys toteuttaa samansuuruisen investoinnin kertarysäyksellä seuraavan kahden vuoden aikana. Yritys rakentaa noin 9,5 miljoonaa euroa maksavan kauramyllyn.

Toimitusjohtaja Aarne Kinnunen kertoo, että yhtiö rakentaa kauran elintarvikejalostukselle kokonaan omat vastaanottotilat, myllyn, pakkaamon ja varaston.

Uusien tuotantotilojen rakentamisessa menee aikaa noin vuosi ja sen päälle kuluu vielä puoli vuotta koneiston ja automaation asennuksessa sekä koekäytössä.

Elintarvikkeiksi menevien kaurahiutaleiden ja suurimoiden jauhamisen on määrä alkaa keväällä 2019. Pääurakoitsijana toimii utajärveläinen Rakennuspalvelu Kurtti Oy.

– Tämä on Kinnusen Myllyn historian suurin yksittäinen investointi. Saimme hankkeeseen ely-keskuksen kautta 25 prosentin investointituen, Kinnunen kertoo.

Kinnusen Myllyn talousjohtaja Annu Kuure kertoo, että kauramyllyn rakentamista on yhtiössä suunniteltu pitkän aikaa. Kinnusella on Utajärvellä rehutehtaan lisäksi vehnä-, ruis- ja ohramyllyt, jotka käyttävät vuodessa 50 000 tonnia viljaa.

Investoinnin myötä Kinnusen viljojen ostot kasvavat vuositasolla enimmillään 50 prosenttia nykyisestä, noin 75 000 tonniin. Kauramyllyn pyöriessä täydellä teholla se työllistää 6-10 työntekijää.

Lue lisää perjantain 13.10.2017 Tervareitin yritysteemasta.

 

Artikkeli Kinnusen Mylly rakentaa kauramyllyn 9,5 miljoonalla eurolla julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Näissä investointituissa olisi karsimisen varaa. Yksityinen yritys saa investointitukea.Tulevat voitot kyllä menevät omistajien taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
51
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
31
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
21
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
19
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
19
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image