Entinen kotikunta alkoi houkuttaa Jukka Syvävirtaa

Tervareitti 1.3.2018 12:12
Tervareitti

Arto Nenonen

Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta hakee Suomussalmen kunnanjohtajan virkaa.

Kunnan ykkösjohtajan paikkaa tavoittelee kaikkiaan 28 hakijaa. Ensimmäisellä, 2. helmikuuta päättyneellä hakukierroksella hakijoita oli 17 ja toisella, 23. helmikuuta päättyneellä kierroksella 11.

Syvävirta lähetti hakupaperinsa toisella hakukierroksella.

– Suomussalmi on entinen kotikuntani ja vanhempani asuvat siellä. Kävin Suomussalmella kansa- ja keskikoulun. Lukioon menin Kajaaniin, Syvävirta kertoo.

Uusi pesti alkoi kiinnostaa Syvävirran mukaan myös sen takia, että virkavuosia Muhoksen kunnan palveluksessa on kertynyt liki kolmen vuosikymmenen ajan. Vaihtelu antaa virtaa tekemiseen.

– Kunnanjohtajuuteni Muhoksella on kestänyt pian 15 vuotta. Kun työvuosia on vielä jäljellä, ajattelin kokeilla jotain uutta. Katsotaan, kuinka käy.

Syvävirta ei kommentoi, vaikuttivatko Muhoksen luottamus- ja viranhaltijahallintoa riivaavat ristiriidat päätökseen hakea muualle.

Jukka Syvävirta valittiin Muhoksen kunnanjohtajaksi vuonna 2003. Hän tuli asuinkuntaansa Oulun kaupungin palveluksesta. Ennen noin nelivuotista Oulun kauttaan hän oli Muhoksen kunnan palveluksessa 1985-1999 ensin taloussihteerinä, sitten talousjohtajana ja hallinto- ja talousjohtajana.

Suomussalmen kunnanhallitus valitsee haastateltavat hakijoiden joukosta maaliskuun alkupuolella. Nykyinen kunnanjohtaja, vuodesta 2012 lähtien virkaa hoitanut Asta Tolonen siirtyy Kajaanin kaupungin talousjohtajaksi maaliskuun alussa.

 

Artikkeli Entinen kotikunta alkoi houkuttaa Jukka Syvävirtaa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image