A-oluen ja lonkeroiden tulo ei aiheuttanut os­to­ryn­täyk­siä

Tervareitti 27.2.2018 9:00
Tervareitti

Arto Nenonen

Enimmillään 5,5-prosenttiset alkoholijuomat pääsivät suuren kohun saattelemana ruokakauppojen hyllyille kuluvan vuoden alussa.

Alkoholilain muuttamista ja myynnin vapauttamista vastustaneiden pelko siitä, että suomalaiset joisivat itsensä tärviölle, näyttää olleen vähintäänkin liioiteltua.

Vahvoja oluita on ruokakaupoissa myyty rauhalliseen tahtiin, eikä mitään ostoryntäyksiä ole koettu. Long drinkien myynti on ollut oluen myyntiä vilkkaampaa.

Vahvoja oluita ja long drinkejä on ollut vuoden alusta lähtien mahdollista myydä yli viidestä tuhannesta päivittäistavarakaupasta, kioskista ja huoltamosta.

Valtakunnallinen ilmiö on ollut havaittavissa Oulujokilaaksonkin kauppojen alholijuomamyynnissä: vahvoja oluita menee kaupaksi jonkin verran, lonkeroa enemmän, mutta ykkösenä jatkaa keskiolut.

Muhoslaisen K-supermarket Mimmin kauppias Jukka Pietilä odottelee laajempaa tarjontaa vahvoista oluista. Kevään ja kesän aikana sortimentti kuitenkin tulee laajentumaan.

– Olisi mukava saada myyntiin myös paikallisten panimoiden tuotteita. Jotain meille onkin tulossa, mutta valikoimaa voisi laajentaa, Pietilä toteaa.

Lue lisää tiistain 27.2.2018 Tervareitistä.

 

Artikkeli A-oluen ja lonkeroiden tulo ei aiheuttanut ostoryntäyksiä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Ei tullut maailmanloppua vaikka vahvempi olut ja lonkero tuli kauppoihinsiinä sai kukkaishatut ja tilastojen vääristelijät nenilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, varsinainen "yllätys". Hintaero on sen verran suuri että totta hemmetissä perus kolmonen pysyy yhä edelleen suosituimpana vaihtoehtona. Aivan sama mitä politiikot pelottelevat. Parasta uudistuksessa on se että jos silloin tällöin haluaa oikeaa lonkkua tai vähän parempaa olutta niin ei tarvi enää lähteä alkoon ryöstettäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Ei tarvitse lähteä Alkoon ryöstettäväksi kun ruokakaupat ryöstävät ihan samalla mitalla! Ruoka on järkyttävän kallista. Siis sellainen ruoka joka ei edistä diabetestä ja sydän- ja verisuonitauteja. Vähemmän kallista on höttöhiilarirasvamoska jota köyhät syövät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli ihan selvä asia kaikille normaalilla maalaisjärjellä varustetuille ihmisille. Päättäjien kukkahattusiipi on kyllä niin kaukana todellisuudesta, että ihan naurattaa. Ainakin omassa ympäristössäni on havaittavissa, että kohtuukäyttäjien kulutus on pienenemässä rajusti, ja nuorisoa ei juominen kiinnosta vähääkään. Saattaa tulla vielä hätä käteen, että mistä verotuloa tilalle. Alkoholiveron nosto ei kyllä toimi, sillä tuonti räjähtää saman tien käsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

92
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
71
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
48
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
42
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
27
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image