Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Tilaajille

Telttaa tar­vi­taan vielä syksyn vael­luk­sil­la, mutta mitä se saa maksaa? Erän­kä­vi­jäl­lä yksi suo­sik­ki: "Se on nähnyt lähes kaikki Lapin erämaat ja osoit­tau­tu­nut toi­mi­vak­si"

Laadukas teltta maksaa vähintään satoja euroja, mutta hinta kannattaa maksaa, sillä teltta on onnistuneen retkeilyn tärkein varuste. Kysyimme asiantuntijoilta, mitä teltan hankinnassa ja käyttämisessä kannattaa huomioida.

Telttoja on monenlaisia, ja sen valintaan kannattaa käyttää aikaa.
Telttoja on monenlaisia, ja sen valintaan kannattaa käyttää aikaa.
Kuva: Jouni Porsanger

Teltta on ehkä tärkein ja kallein yksittäinen retkeilyvaruste. Sen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja rahaa.

– Markettiteltan saa muutamalla kympillä, mutta se kestää harvoin paria reissua enempää. Hyvä teltta voi maksaa satoja euroja, mutta se kestää käytössä kymmeniä vuosia. Kun hinnan jakaa vuosille, ei se olekaan enää niin kallis, sanoo retkeilykirjailija Jouni Laaksonen.