Kaleva Live: Tulevan kauden AC Oulu esit­täy­tyy suu­rel­le ylei­söl­le, vas­tas­sa re­ser­vi­jouk­kue OLS – katso kauden en­sim­mäi­nen har­joi­tus­ot­te­lu suorana täältä

Vanhat kuvat: Nos­tal­gi­nen jou­lu­kuu Oulussa 2002 – tier­na­täh­det lois­ti­vat ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: Ko­hon­neet len­to­lip­pu­jen hinnat har­mit­ta­vat Oulusta Hel­sin­kiin len­tä­viä, Nor­we­gian tark­kai­lee ti­lan­net­ta – "Pi­däm­me reittiä tar­kas­ti sil­mäl­lä"

Teemu Se­län­teen yhtiöt mää­rät­tiin mak­sa­maan tie­to­kir­jai­li­ja Ari Men­nan­de­ril­le reilut 63 000 euroa

Mennanderin yhtiö vaati kiekkoilijalta kaikkiaan liki 255 000 euroa.

Helsinki
Teemu ja Sirpa Selänne. Arkistokuva.
Teemu ja Sirpa Selänne. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Media-alan yrittäjä, tietokirjailija Ari Mennanderin korvauskanne jääkiekkoilija Teemu Selännettä vastaan suli käräjäoikeudessa. Mennander vaati Selänteen yhtiöiltä yhteensä liki 255 000 euroa, josta Helsingin käräjäoikeus hyväksyi reilut 63 000 euroa.

Mennander katsoi tehneensä yhtiönsä Mennu Productionsin kautta hankkeissa työtä Selänteen TS Holding ja TS Promotion -yhtiöille, ja jääneensä vaille hänelle kuuluvia korvauksia.

Riita koski muun muassa Selänteen englanninkielisen elämäkerran toimittamista, konsultointia Selänteen Jokereiden hallintoon liittymiseksi, opetusministeriön kanssa kaavailtua "Teemun liikuntahaastetta", Selänne-akatemiaa ja varhaiskasvatukseen liittyvää yhteistyötä.

Selänteen puolustus vaati kanteen hylkäämistä

Selänteen puolustus vaati oikeudessa Mennanderin korvauskanteen hylkäämistä. Sen mukaan tilattu tai sovittu yhteistyö ei ollut niin laajaa kuin Mennander kanteessaan esitti. Puolustuksen mukaan Mennanderille oli huomautettu tästä liikuntahaastehankkeen aikana. Puolustus katsoi, että osa saatavista on vanhentunut.

Käräjäoikeus päätyi hylkäämään Mennanderin kanteen suurelta osin. Se hyväksyi korvausvaatimukset ainoastaan Jokereiden, liikuntahaasteen ja Selänne-akatemian osalta. Oikeuden mukaan Mennanderilta oli näissä hankkeissa jäänyt saamatta korvauksia, joihin hän olisi ollut oikeutettu.

Selitti talousrikoksia velkaantumisella

Mennander tuomittiin kesäkuussa 2020 törkeistä talousrikoksista puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Mennander oli muun muassa salannut maksukyvyttömyytensä ja erehdyttänyt eri tahoja antamaan hänelle lainoja yhteensä runsaan 200 000 euron edestä. Hän ei kyennyt maksamaan lainoja takaisin.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2011–2016. Mennander myönsi rikokset, joista hänet tuomittiin oikeudessa. Tuomio on lainvoimainen.

Mennanderin mukaan hänen talousrikostensa taustalla oli velkaantuminen, joka johtui Selänteen elämäkerrasta saamatta jääneistä tuloista.