Ruoka

Yksi kahvimerkki ylitse muiden – mitä kahvia sinä juot?

Ruoka 4.12.2014 9:26
Johanna Juupaluoma

Ruokakauppojen kahvihyllyjen valikoimat jatkavat vain monipuolistumistaan erilaisista kahvimerkeistä ja -laaduista. Silti kolmella suosituimmalla merkillä on yhä 80 prosentin markkinaosuus kaikista kahveista Suomen suurimmassa vähittäistavarakauppaketjun kaupoissa.

Joka toinen kahvinostaja valitsee S-ryhmän kaupoista mukaansa perinteisen Juhla Mokka -paketin, kun joka kolmas kahvinostaja harkitsee joko Kulta Katriinan tai Presidentin väliltä.

Lähes sama tilanne on K-ryhmässä. Siellä sisäänheittotuotteenakin ollut Juhla Mokka on ostetuimpien kahvimerkkien kärjessä, vaikka suosittujen kahvien tarkkoja myyntimääriä ei suurimman kilpailijan tapaan suostuta arvioimaan.

Kahvin kokonaismäärän kulutus on hintojen aaltoliikkeestä huolimatta pysynyt vuosien ajan samana. Tilastokeskuksen mukaan kalleimmillaan kahvipaketin keskihinta on ollut vuonna 2011 4,25 eurossa, kun halvimmillaan se on ollut 2,52 euroa vuonna 2005.

Mutta kumman perusteella sinä teet ostopäätöksen: hinnan vai maun? Osallistu kyselyyn tästä:


Jos et näe laitteellasi kyselyä, voit vastata siihen täällä >>>

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Kerran maisoin ja koukkuun jäin, keran kahviasiantuntija sattui hotellissa ja sain haastatella ja yllätys kun kaveri käski kokeilla.Lidlin Marsalkka ja Hieno paahto ovat hienojakoista ja sitä tarvitaan vähemmän kuin muuta.esim normaali 12 kupilliseen mokkaa piti laittaa10 höystöän, marsalkaa ei tarvitse kuin 7 ja aromit on eri laatua.kokeilkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Robert's Coffeen Watsakahvi - ehdoton. Tummapaahtoinen, pehmeä ja täyteläinen ja EI parkkihappoja!

Suosittelen - muillekin kuin herkkävatsaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhla Mokka tai Presidentti vie voiton. Mielenkiinnosta mukaan tarttuu usein myös muita; mm. Löfbergs-tuoteperhe on tuttu, mutta aika keskinkertainen ja ehkä enemmän keskieurooppalaiseen makuun tehty.
Huonoimmat kokemukset löytyvät vähemmän yllättäen Reilun kaupan kahvista sekä kauppojen omista, kaikista halvimmista merkeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Löfbergs Crescendo. Olihan se tiedossa, ettei suomalainen tajua hyvän kahvin päälle. Tummat vie vaaleita 100-0. Vatsakin tykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhla Mokka, se maistuu mielestäni parhaimmalle ja itse en tykkää esim. Kultakatriinasta tai Presidentistä. Myös Costa rica menee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Löfbergin kahvit ovat hyviä. Ne ovat voimakkaita, mutta silti pehmeän täyteläisiä maultaan. Tavallisesti käytössä on hyvä tavallinen kahvinkeitin, mutta toisinaan käytän pressopannua. Löfbergit eivät ole edes sen kalliimpia kuin kitkerä Juhla Mokka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti, tumma paahto. Kestää juoda riittävän monta mukillista päivässä, ilman pullaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti on ehdoton kahvien ykkönen,vihreä normaali paahto tai Golden kultainen paketti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KULTA KATRIINA parasta. Pitää vaan panna sopivasti höystöjä. Eräänä jouluna poika antoi lahjaksi kahdeksan paketin lajitelman kahvia, -- sittenkin Kulta Katriina oli parasta !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Ruotsalainen Geval on ylivoimaisesti parasta mutta ei saa Suomesta, jos käyttä Ruotsissa niin ostakaa, suosittelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama, mitä kahvia, kunhan sitä saa nauttia linnassa.

Sillä erolla, että pienet rosvot juovat kahvia linnassa ja Isot Rosvot juovat Kahvia Linnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan joka kerta eri merkkiä kuin edellinen paketti, ettei pääse urautumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostakaapas ihmiset raakapapuja, paahtakaa ja jauhakaa kahvinne itse. Pieni vaiva ja kahvijauhetta voi tyhjiöpakata ja pakastaa. Valmistan meidän perukoilla jo niin paljon kahvia että sillä voisi pian elättää itsensä, kaupaksi menee naapureille ja tutuille, kun ovat kerran maistaneet niin ei kelpaa jättipaahtimoiden halpisjauhe. Halvalla ei saa hyvää, kohtuuhinnalla taasen saa erinomaista. Kilohinnaksi ERITTÄIN korkeatasoiselle kahville tulee n 13 euroa .Kahden kotimaassa toimivan jättipaahtimon kahvin kilohinta on paahtimolle n 2 euroa työ/laivaus/energiakuluineen joten perivät tuosta luokattoman heikosta "kahvista" hirveää katetta. Herättäkää makuhermonne ja hankkikaa itsellenne nautittavaa kahvia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa, että makuja on monenlaisia. Mutta niin on kahvimerkkejäkin, joten siitä vain kokeilemaan ja valitsemaan. Toiset ovat tarkkoja tuoksun ja maun suhteen, toisille maulla ei ole väliä, riittää kun juo jotain kahviksi sanottua. Ja jotkut eivät vaivaudu edes kokeilemaan muuta kuin niitä samoja iänikuisia juhlamokkia ja katriinoja. Itse en osta koskaan tarjouskahveja, koska ne tehdään useimmiten huonolaatuisista pavuista ja olen kuullut, että niihin saatetaan lisätä kahvipensaista kerättyä kuorta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
13
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
3
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
3
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
1
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image