Ruoka

Maut ja miehet loistavat kokkikisassa

Kari Liukkunen, Janne Hietanen ja Heikki Viertola kokkasivat poron sisäfileestä kotikokkienkin toteutettaviksi juhlavat annokset. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Ruoka 18.11.2010 0:00 | Päivitetty 18.11.2010 12:54
Peerit Tähtinen
Vastikään Tanskassa tehty tutkimus osoittaa, että kahdeksan naista kymmenestä arvostaa enemmän miestä, joka kokkaa kotona itse kumppanilleen. Auttamattomasti toiselle sijalle jää mies, joka vie naisensa huippuravintolaan ja tarjoaa samppanjaillallisen.

Sanomalehti Kalevan järjestämään kolmiosaiseen kokkauskisaan kutsuttiin kolme kotonaan kokkaavaa miestä. Kukaan heistä ei ole ruoka-alan ammattilaisia.

Ensimmäisessä koitoksessaan miehet kokkasivat poron sisäfileetä. Seuraavalla kerralla vuorossa on siikafilee itsenäisyyspäivän kunniaksi ja viimeisenä valmistetaan possunfileestä ruokaa lähestyvän joulun kunniaksi.

Kilpailun ideana on valmistaa pääruoka, vain pääraaka-aine on määrätty. Lisukkeet jokainen kokkaaja saa päättää itse, hankkia mieleisensä ohjeet sekä valita valmistustavan. Aikaa toteutukseen on korkeintaan kaksi tuntia.

Kisan tuomarit ovat koulutukseltaan ammattilaisia:Timo Pitkäranta on keittiömestari ja Taina Lempeä kotitalousopettaja ja Lempeät Eväät juhla- ja pitopalvelun yrittäjä.

Tuomarit antavat jokaisella kerralla sanallista palautetta, mutta miesten paremmuusjärjestys ratkeaa vasta viimeisen kokkauksen jälkeen.

Maku on tärkein kriteeri miehiä paremmuusjärjestykseen laitettaessa, mutta myös annoksen ulkonäköön ja työskentelyn siisteyteen kiinnitetään huomiota.

Kokkauskisan kilpailijat:

JANNE HIETANEN on AC Oulun jalkapalloilija. Hän opiskelee ammattikorkeakoulussa. Idea kisaruokaan tuli pohjoisessa asuvilta sukulaisilta.

KARI LIUKKUNEN on projektipäällikkönä yliopistolla. Hänen intohimonaan on yhdistää viini ja ruoka. Karin kisaruoassa korostuu klassisuus -- ja palsternakka.

HEIKKI VIERTOLA tunnetaan Liikekeskuksen toiminnanjohtaja. Heikin ruokareseptinsä syntyi hänen tyttärensä ja tämän ranualaisen miehen häihin.

Astiat: Iittalan Outlet-myymälä Kaakkuri
Keittiö: Keittiömaailman studiokeittiö

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
45
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image