Ruoka

Maut ja miehet loistavat kokkikisassa

Kari Liukkunen, Janne Hietanen ja Heikki Viertola kokkasivat poron sisäfileestä kotikokkienkin toteutettaviksi juhlavat annokset. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Ruoka 18.11.2010 0:00 | Päivitetty 18.11.2010 12:54
Peerit Tähtinen
Vastikään Tanskassa tehty tutkimus osoittaa, että kahdeksan naista kymmenestä arvostaa enemmän miestä, joka kokkaa kotona itse kumppanilleen. Auttamattomasti toiselle sijalle jää mies, joka vie naisensa huippuravintolaan ja tarjoaa samppanjaillallisen.

Sanomalehti Kalevan järjestämään kolmiosaiseen kokkauskisaan kutsuttiin kolme kotonaan kokkaavaa miestä. Kukaan heistä ei ole ruoka-alan ammattilaisia.

Ensimmäisessä koitoksessaan miehet kokkasivat poron sisäfileetä. Seuraavalla kerralla vuorossa on siikafilee itsenäisyyspäivän kunniaksi ja viimeisenä valmistetaan possunfileestä ruokaa lähestyvän joulun kunniaksi.

Kilpailun ideana on valmistaa pääruoka, vain pääraaka-aine on määrätty. Lisukkeet jokainen kokkaaja saa päättää itse, hankkia mieleisensä ohjeet sekä valita valmistustavan. Aikaa toteutukseen on korkeintaan kaksi tuntia.

Kisan tuomarit ovat koulutukseltaan ammattilaisia:Timo Pitkäranta on keittiömestari ja Taina Lempeä kotitalousopettaja ja Lempeät Eväät juhla- ja pitopalvelun yrittäjä.

Tuomarit antavat jokaisella kerralla sanallista palautetta, mutta miesten paremmuusjärjestys ratkeaa vasta viimeisen kokkauksen jälkeen.

Maku on tärkein kriteeri miehiä paremmuusjärjestykseen laitettaessa, mutta myös annoksen ulkonäköön ja työskentelyn siisteyteen kiinnitetään huomiota.

Kokkauskisan kilpailijat:

JANNE HIETANEN on AC Oulun jalkapalloilija. Hän opiskelee ammattikorkeakoulussa. Idea kisaruokaan tuli pohjoisessa asuvilta sukulaisilta.

KARI LIUKKUNEN on projektipäällikkönä yliopistolla. Hänen intohimonaan on yhdistää viini ja ruoka. Karin kisaruoassa korostuu klassisuus -- ja palsternakka.

HEIKKI VIERTOLA tunnetaan Liikekeskuksen toiminnanjohtaja. Heikin ruokareseptinsä syntyi hänen tyttärensä ja tämän ranualaisen miehen häihin.

Astiat: Iittalan Outlet-myymälä Kaakkuri
Keittiö: Keittiömaailman studiokeittiö

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
17
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
8
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
7
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image