
Sanomalehti Kalevan järjestämään kolmiosaiseen kokkauskisaan kutsuttiin kolme kotonaan kokkaavaa miestä. Kukaan heistä ei ole ruoka-alan ammattilaisia.
Ensimmäisessä koitoksessaan miehet kokkasivat poron sisäfileetä. Seuraavalla kerralla vuorossa on siikafilee itsenäisyyspäivän kunniaksi ja viimeisenä valmistetaan possunfileestä ruokaa lähestyvän joulun kunniaksi.
Kilpailun ideana on valmistaa pääruoka, vain pääraaka-aine on määrätty. Lisukkeet jokainen kokkaaja saa päättää itse, hankkia mieleisensä ohjeet sekä valita valmistustavan. Aikaa toteutukseen on korkeintaan kaksi tuntia.
Kisan tuomarit ovat koulutukseltaan ammattilaisia:Timo Pitkäranta on keittiömestari ja Taina Lempeä kotitalousopettaja ja Lempeät Eväät juhla- ja pitopalvelun yrittäjä.
Tuomarit antavat jokaisella kerralla sanallista palautetta, mutta miesten paremmuusjärjestys ratkeaa vasta viimeisen kokkauksen jälkeen.
Maku on tärkein kriteeri miehiä paremmuusjärjestykseen laitettaessa, mutta myös annoksen ulkonäköön ja työskentelyn siisteyteen kiinnitetään huomiota.
Kokkauskisan kilpailijat:
JANNE HIETANEN on AC Oulun jalkapalloilija. Hän opiskelee ammattikorkeakoulussa. Idea kisaruokaan tuli pohjoisessa asuvilta sukulaisilta.
KARI LIUKKUNEN on projektipäällikkönä yliopistolla. Hänen intohimonaan on yhdistää viini ja ruoka. Karin kisaruoassa korostuu klassisuus -- ja palsternakka.
HEIKKI VIERTOLA tunnetaan Liikekeskuksen toiminnanjohtaja. Heikin ruokareseptinsä syntyi hänen tyttärensä ja tämän ranualaisen miehen häihin.
Keittiö: Keittiömaailman studiokeittiö
Kommentoi ()