Oulun Lyseon lukioon korkein keskiarvoraja - katso Oulun lukioiden rajat

Oulun lyseon lukioon oli korkein keskiarvoraja Oulun lukioista. KUVA: Pekka Peura
Opiskelu 13.6.2014 9:18
Kaleva

Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistiin torstaina. Oulun lukioista korkein keskiarvoraja 8,83 on Oulun Lyseon lukioon.

Oulussa lukioon sijoittui alimmillaan 5,42 keskiarvolla Kiimingin lukioon.

Oppilaita, joiden ensisijaisena toiveena oli lukio, hakeutui Oulun lukioihin tämän kevään yhteisvalinnassa 1507. Oulun lukioihin pääsi kaikkiaan 1410 opiskelijaa.

Eniten hakijoita oli tänä keväänä Kastellin ja Oulun Lyseon lukioihin, joihin molempiin haki ensisijaisesti 231. Aloituspaikkoja on Kastellissa 200 ja Lyseossa 175.

Lukioihin valittujen nimet löytyvät lukioiden kotisivuilta. Yhteishaun tuloksesta ilmoitetaan hakijoille myös kirjeitse.

Valtakunnallisessa yhteishakujärjestelmässä ilmenneiden häiriöiden vuoksi osa hyväksymiskirjeistä voi myöhästyä.

Lukioon päässeiden on varmistettava opintojen aloittaminen jättämällä torstaihin 26.6. klo 12 mennessä alkuperäinen peruskoulun päättötodistus sen lukion kansliaan, johon on tullut valituksi.

Keskiarvorajat Oulun lukioihin:

Haukiputaan lukio: 6,33
Kastellin lukio: 8,15
Kastellin lukion urheilulinja: 15,52 pist.
Kiimingin lukio: 5,42
Laanilan lukio: 7,83
Madetojan musiikkilukio: 12,88 pist.
Merikosken lukio: 7,25
Oulun Lyseon lukio: 8,83
Oulun Lyseon lukion IB-linja: 12,49 pist.
Oulunsalon lukio: 6,75
Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio: 8,25
Pateniemen lukio: 5,58
Oulun normaalikoulun lukio: 8,0
Svenska Privatskolan i Uleåborg: 7,1

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

"Mitä sinä täällä teet?" kysyi entinen opettajani tavattuaan minut sattumalta työpaikallani. Minustahan ei pitänyt tulla mitään toisin, kuin hänen lapsistaan. Vielä tämän kohtaamisen jälkeen valmistuin ammatillisista jatko-opinnoista koulun parhaana oppilaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuultuani ystäväni lapsen sanovan olevansa "onnellinen lapsi sinä mitä on", tiesin jotain kasvatuksessa onnistuneen.
Kotona elettiin monipuolisesti, aina omaa tietä etsien ja keskustellen, ei rahan vaan kunnioituksen voimalla.
Pisteet tai numerot olivat toissijaisia, oma tie löytyi ja maailma aukesi.
Uskon jokaisen omaan sisäiseen voimaan - käytetään sitä ja kuljetaan omaa tietä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä alimman keskiarvon lukiot tekevät arvokasta työtä, todella arvokasta työtä. Ne eivät ole mukana darvinislais-bismarckilaisessa kilpailussa, jossa ihmisarvo on jotakuinkin sama kuin keskiarvo. Hoi Siku! Tämä pelleily saisi nyt riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kamalaa lukea näitä 'lukioon ei saisi edes pyrkiä alle 7 keskiarvolla', herrajumala. Minusta on upeaa että lukiot kuten Kiimingin ja Pateniemen lukio antaa mahdollisuuden lähestulkoon kaikille! Itse olen Pateniemen kasvatti ja saan kiittää henkilökuntaa mahdollisuudesta jonka ovat minulle antaneet. Nykyään opiskelen ammattikorkeakoulussa koulutusohjelmassa jonne hakijoita on ollut yli 600, ja olin yksi niistä 17 jotka pääsi sisälle! Ei keskiarvo kerro kenenkään työmoraalista mitään. Hiiteen tollaset ajatukset, sitten itketään kun on toimeettomia nuoria lojumassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoisen rasistisia mielipiteitä. Sama kuin sanoisi, että nuoret joilla keskiarvo alle 7 joutaisivat suoraan roskakoppaan. Kyseessä kuitenkin vielä lapset. Se kuka oppii aikaisin oppimaan ja sen vielä todentamaan kokeilla ja muilla menetelmillä on tietysti onnellisessa asemassa. Toisella siihen menee kauemmin. Jotku yksilöt eivät opi koskaan. Eiköhän Suomi kuitenkin jaksa maksaa myös näiden jo tuomittujenkin koulutus. Voihan olla että joku oppiikin oppimaan, sekä yleissivistäviä juttuja että elämää vasta lukiossa. Kalliimmaksi tulee jos tie nousee tässä vaiheessa jo pystyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahaa, tarkoittaako tätsy, että esim ammattikoulu on roskakoppa?
Ja toiset nyt on vaan parempia lukuaineissa, ja toiset taas parempia käden taidoissa, peruskoulu mittaa enempi sitä lukutaitoa kuin käsien taitoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruskoulu ehkä mittaa lukutaitoa paremmin kuin käsien taitoa, mutta silti jaan tätsyn kanssa näkemyksen siitä, että yläasteikäisetkin ovat vielä sen verran pieniä lapsia, että on tarpeetonta poissulkea lukiota niiltä, jotka eivät vielä peruskoulun aikana ole kypsyneet riittävästi.

Itse olin lähemmäs ysin oppilas, mutta en minä oikeasti ymmärtänyt vielä lukiota ja yliopistotutkintoja silloin ysiluokalla. Tiesin pintapuolisesti mitä vaihtoehtoja on ja olin hajulla mitä valinnat tarkoittavat, mutta en oikeasti osannut suhteuttaa esimerkiksi olenko riittävän lahjakas opiskellakseni korkeakouluissa, se kun kuulosti niin kaukaiselta ja elitistiseltä. Vielä vähemmän osasin oikeasti nähdä mitä haluaisin tehdä sitten isona.

Lukion aikana ajatukset sitten jäsentyivät ja vasta muutama vuosi yliopisto-opintojen jälkeen aloin ymmärtää mitä oikeasti olisin halunnut opiskella.

Nyt jo tohtoriksi väitelleenä ja työuraakin hieman luoneena voin vain kauhistella kuinka nuorten pitää pystyä erikoistumaan jo lukion alkuvaiheessa. Totta kai jokaisella on omia mielenkiinnon kohteitaan ja vahvoja alueitaan, mutta ei saisi unohtaa lukion yleissivistävää merkitystä.

Erikoistumista ehtii tehdä sitten koko loppuelämänsä, vaikka käden taitoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

menin lukioon 6,9 keskiarvolla ja lukiosta pääsin 8,2 keskiarvolla ja M papereilla eli ei peruskoulun todistuksella paljoa merkitystä ole enempi on sillä mitä tekee sen jälkeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa myös, että kävit ns. piilohyvää lukiota. Tilastoissa näkyy vain helpommalla ns. tulosta tehneiden lukioiden nimet kärkipaikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat kirjoitukset on kuitenkin kaikilla! Sitte nähdään kuka selvii loppusuoralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kyseessä on nimenomaan keskiarvo, eruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo.
Ei jutussa mainita hakijoiden keskiarvojen keskiarvoja, vaan alin päättötodistuksen keskiarvo, jolla kyseiseen kouluun pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän varmasti, että Lyseoon pyrkineillä ja päässeillä on myös kympin keskiarvoja:) Sinne tulee nyt niin fiksu vuosikerta, että Oulu pelastuu kerta heitolla - eläköön fiksuus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkealla keskiarvolla ei ole mitään tekemistä viisauden kanssa - Peruskoulu ja vielä lukiokin on mahdollista läpäistä korkein arvosanoin pelkän hyvän muistin avulla, koska alemmilla koulutustasoilla tietoa ei juurikaan voi/saa soveltaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisaus ja fiksuus ovat hivenen eri sävyisiä asioita. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia mutta eivät myöskään esiinny välttämättä samoissa juhlissa.

Mikäli peruskoulussa hyvin suoriutuneiden taso säilyy suhteellisesti ottaen yhtä hyvänä toisen asteen koulutuksessa voidaan olettaa että "täyden kympin" porukalla saattaa olla melko hyvät mahdollisuudet päästä tavoittelemiinsa korkea-asteen opintoihin. Menestys opinnoissa on monen osatekijän summa, pelkkä hyvä muisti ei yksin ole selittävä tekijä hyville arvosanoille. Mausteeksi tarvitaan mm. päämäärätietoisuutta, kurinalaisuutta, uteliasta mieltä ja halua tehdä työtä ja harjoitella jotta menestyy opin tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän useampiakin tämän vuoden ysiluokkalaista, joiden keskiarvot olivat lähes 10, mutta eivät valinneet Lyseota!
Kuten jo useasti on todettu, on aivan sama millä keskiarvolla lähtee ysiltä ja missä opiskelee ylioppilaaksi, sillä jokainen ihan itse tekee sen työn lukiossa, ei se koulu käy kenenkään puolesta koulua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kuitenkaan keskiarvo vai oisko sittenkin alin arvo? Tuntuu uskomattomalta että kiimingin lukioon valittujen keskiarvojen keskiarvo olisi 5,42

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukion käyneenä ei tarvitsisi kysellä, asiahan on kirjoitettu tekstiin selvästi 😊.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha mennä lukioonn huonolla motiivilla eli asenteella "kun en tässä muuta keksi niin ... tai asenteella: kun vjnhemmat patisti". Siellä sitten venytään 4 vuotta missä ajassa amskussa olisi jo saatu ammatti ja päästy tienaamaan. Lukiosta tullaan ehkä aan tai been papruilla ja niillähän ei pääse mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image