Nuoret

WhatsApp korvaa nuorten tekstarit ja puhelut

Annabella Kangastie (vas.) ja Silja Kiviahde kertovat, että WhatsApp on kaverusten keskuudessa syrjäyttänyt myös Facebookin chatin. Myös puhelut ovat vähentyneet. ”Monesti tulee sovittua tapaamisista soittamisen sijaan WhatsAppissa”, Kangastie kertoo. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Nuoret 8.1.2014 6:20
Eleonoora Riihinen

WhatsApp on tällä hetkellä suosituin viestittelyväline nuorten keskuudessa, arvioivat muhoslaiset Annabella Kangastie ja Silja Kiviahde.

18-vuotiaat kaverukset käyttävät molemmat pikaviestisovellusta päivittäin. He lähettelevät viestejä pienissä, lähimmille ystäville tarkoitetuissa ryhmissä sekä myös vähän isommissa.

Ystävysten mukaan WhatsApp löytyy jo "ihan kaikilta".

Nuorten mukaan WhatsApp on syrjäyttänyt muita viestintämuotoja. Tavallista tekstiviestiä käytetään enää harvoin.

Eräs ominaisuus sovelluksessa on kaverusten mielestä ylitse muiden. ”WhatsApp on tosi hyvä, koska sillä voi lähettää myös kuvia”, Kangastie sanoo.

Kuvien lähetteleminen tavallisena multimediaviestinä tulisi kalliiksi, Kiviahde lisää.

Lue lisää 08.01.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Unohditte mainita ääniviestit. Tavallisesti ääniviestit olisivat huonolaatuisia, mutta whatsappin ihana mikki vahvistaa hyvä laatuisen ääniviestin ominaisuudet. Jeah!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen verran kätevä sovellus, ettei haittaa vaikka siitä joutusikin vähän maksamaan. Ja ihan sama näkeekö joku mun viestit. Sporttrackerista näkee missä käyn lenkillä ja spotifystä mitä kuuntelen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nooh.Aikansa kutakin.Hyvin olen pärjännyt ilman tätäkin. Kännykkää (13,90e samsung) käy vain soittamiseen. Siihen se on hankittukin. Ja naamakirjasta olen vieroitettu. Vain tämä kalevan kommentointi koukuttaa;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soittamiseen minäkin puhelinta käytän ;-) Operaattorilta vasta soittivat ja olisivat halunneet erilaisen liittymän myydä. Kyselivät kovasti, että mihin käytän puhelinta ja kun sanoin, että soittamiseen, niin purskahti nauruun... ... just joo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja dropautit maksaa ilmaismatkustajien viulut - eikö tähän saa jotain lakia lopettamaan tämmöistä siipeilyä - häh?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan kamala tätä joukkomanipuloinille alttiitten sokeutta joilla ei ole salattavaa? Sehän toimii toisin päin teille myydään valmis ajatusmalli jonka mukaan on mentävä jottei putoa joukosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisen ohjelman puhelut kyllä maksavat aivan normaalin operaattorin mukaisen taksan. Viestit ovat ainoastaan "ilmaisia" vuoden ja vajaan dollarin vuodessa sen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo sovellus mitään puheluita välitä. Ja taalan vuositaksa on kyllä käytännössä ilmainen kun sillä kuittaa monet tekstarit ja kuvaviestit, joista muutoin maksaisi kappaleittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä luovuta käytetään "PUHELINTA" sen sananmukaiseen tarkoitukseen toiset jotka eivät ymmärrä että" älyradiopuhelin" oli käytössä jo ensimmäisessä maailmansodassa jopa salakoodeineen(nyk.bitti) olettavat sen olevan liki kaikkivoipa vaikka sen perimmäinen tarkoitus on massojen ohjailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkä kohtaan tuo puhelimmeen pannaan? Pittääkö ottaa kuori poies? Saako kpolta ostaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sammaa mieltä Juuso-setän kanssa. Tässä maailmassa ei oo mitään ilmaista. Nuo osoitetiedot kaupataan eteenpäin ja kohta alkaa tippua jos jonkinlaista roska- ja virusviestiä puhelimiin. Sais vaan kavereiden kännyköistä omat numerotiedot pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äh nuoriso käyttää nykyään kik-messengeriä, whats app on menneen talven softaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tehän ootte kaikki ajastanne jäljessä , ottakaa ny selvää missä nykyisin mennään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle on ihan sama vaikka joku NSA tutkiikin mun viesteilyä, ei mulla ole mitään salattavaa viran omaisilta. Jos ja kun ne on vakoilun avulla saaneet edes yhen terroriteon estettyä sillon vakoilu on ok. Ne jotka vaativat äänekkäitten yksityisyyden suojaa niin tulis ottaa erikois tarkkailuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä teknologiadropoutit valittavat kun ovat tippuneet kehityksen kärryiltä eivätkä ymmärrä maailman muuttuneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on niin typerä, että asentaa puhelimeensa vapaaehtoisesti ohjelman, joka kopioi mm. kaikki sillä lähetetyt ja vastaanotetut viestit, koko puhelimen osoitekirjan, kaikki puhelimella soitetut puhelut tietoineen ja käyttäjän sijainnin sovelluksen kehittäjän palvelimille? Ei varmaan kannata ainakaan mitään salaisuuksia tuon kautta kertoilla, eikä soitella aivan kenelle sattuu saastutetulla puhelimella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mikäs on vaihtoehto (muu kuin, että ei hanki puhelinta lainkaan)? Operaattorit säilyttävät nyt jo puhelutietoja ja testiviestejä vähintään kaksi vuotta. Osoitekirjalla nyt ei sinänsä ole erityistä arvoa. Puhelinnumerot saa netistä googlettamallakin. Operaattoreiden kautta myös puheluiden kuuntelu on vaivatonta.

Jos on salaisuuksia, niin niitä ei kannata kertoa eikä taltioida millään tavalla, jos haluaa niiden pysyvän salassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka kansan saisi ymmärtämään että esim, tiedonsiirtotegnologian kärkinimi maailmanlaajuisesti on NSN joka valmistaa vain"radioanteeneja"johon perustuu nykyinenkin "kehittynyt" tiedonvälitys ja näiden radioaaltojen sieppaus ja muokkaus ei ole tähtitiedettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image