Nuoret

Taitaja-stipendit Hertan maailman Niina Grönholmille ja pikajuoksija Samuel Purolalle

Hertan maailman luoja Niina Grönholm on valittu OP Oulun vuoden 2017 toisen Taitaja-stipendin saajaksi. KUVA: Jukka Leinonen
Nuoret 13.11.2017 21:00
Kaleva

Oulun Osuuspankin 10 000 euron stipendeillä huomioidaan paikallista huippuosaamista.

Oulun Osuuspankin vuoden 2017 Taitaja-stipendin saajiksi on valittu Hertan maailma -mediakokonaisuuden luoja Niina Grönholm sekä pikajuoksija Samuel Purola.

Molempien stipendien arvo on 10 000 euroa.

Stipendin saajien valinnan tehneen Taitaja-työryhmän perusteluissa todetaan Grönholmin luoneen turvallista sisältöä lapsille verkkoon yksinyrittäjänä vuodesta toiseen. Hertan maailma on Yleisradion Pikku Kakkosen ensimmäinen animaatiosarja, jolla on oma digitaalinen pelimaailma.

Grönholm on äitinä halunnut tehdä lasten silmille sellaista sisältöä, jota hän voi näyttää omille lapsilleen. Televisiossa Hertta seikkailee ainakin vuoteen 2025 saakka.

Samuel Purola on työryhmän mukaan noussut tänä vuonna positiivisesti ja näkyvästi esiin ja tuonut pitkästä aikaa valoa ja näkyvyyttä suomalaiseen yleisurheiluun.

Kastellin lukion toista luokkaa käyvä pikajuoksija on määrätietoisella harjoittelulla saavuttanut läpimurron lajinsa huipulle Suomessa.

Pikajuoksusensaatio Samuel Purolaa kuvataan valintaperusteissa määrätietoiseksi urheilijaksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Osuuspankin Taitaja-työryhmä keräsi kesällä ideoita stipendin saajaksi Facebookin kautta. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Osuuspankki jakaa tänä vuonna kaksi stipendiä.

Taitaja-stipendi on jaettu vuosittain syksyllä vuodesta 2000 alkaen. Sen tarkoitus on huomioida ja palkita Oulun seudun monipuolista huippuosaamista.

Stipendi jaetaan Oulun Osuuspankin hallituksen vuosittain nimeämän monialaisen toimikunnan harkinnan pohjalta. Sitä ei voi hakea.

MAINOS

Kommentoi

Siis wautsi! Hertan äitikö tekee yksinyrittäjänä aivan itse kaiken? Lahjakas flikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea molemmille, hyvät valinnat. Hertta on niin mainio, että aina tulee hyvälle tuulelle sitä katsellessa. Tekijä on taitava. Samuelin juoksuista saadaan vielä nauttia pitkään, lahjakas poika. Mukava, että heitä tällä tavalla muistettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä oli hienot valinnat ja on hyvä että Oulun Osuuspankki on mukana kannustamassa tavallisia ihmisiä. Kuka tekee valinnat???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:02
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
9:00
Essee: Taina Kinnunen järkyttyi matkallaan kodittomien määrästä ja hämmästyi ylenpalttisista kohteliaisuuksista – amerikkalainen löytää kehuttavaa vaikka kookkaasta matkalaukusta Tilaajille
8:55
Henkilöauto ajoi Sievissä ulos tieltä, törmäsi puuhun ja kaatoi valopylvään – kaikki neljä autossa ollutta loukkaantuivat
8:00
Frozen 2 kiilaa katsotuimpien elokuvien joukkoon Suomessa, ja animaatioiden voittokulku jatkuu – Miksi niitä ei vieläkään kunnolla arvosteta? Tilaajille
8:00
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8:00
Venezuelan oppositiojohtaja syrjäytettiin laittomalla äänestyksellä – "valtio on valtaisan järjestäytyneen rikollisuuden hallussa" Tilaajille
8:00
Kuusamolainen Svante Määttä taltutti pelättyjä susilaumoja vuonna 1963 – suurena susitalvena lukuisia nälkäisiä hukkia jolkotteli itärajan yli Suomeen Tilaajille
51
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
11
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
7
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
7
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
7
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
4
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
3
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

132 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image