Nuoret

Taitaja-stipendit Hertan maailman Niina Grönholmille ja pikajuoksija Samuel Purolalle

Hertan maailman luoja Niina Grönholm on valittu OP Oulun vuoden 2017 toisen Taitaja-stipendin saajaksi. KUVA: Jukka Leinonen
Nuoret 13.11.2017 21:00
Kaleva

Oulun Osuuspankin 10 000 euron stipendeillä huomioidaan paikallista huippuosaamista.

Oulun Osuuspankin vuoden 2017 Taitaja-stipendin saajiksi on valittu Hertan maailma -mediakokonaisuuden luoja Niina Grönholm sekä pikajuoksija Samuel Purola.

Molempien stipendien arvo on 10 000 euroa.

Stipendin saajien valinnan tehneen Taitaja-työryhmän perusteluissa todetaan Grönholmin luoneen turvallista sisältöä lapsille verkkoon yksinyrittäjänä vuodesta toiseen. Hertan maailma on Yleisradion Pikku Kakkosen ensimmäinen animaatiosarja, jolla on oma digitaalinen pelimaailma.

Grönholm on äitinä halunnut tehdä lasten silmille sellaista sisältöä, jota hän voi näyttää omille lapsilleen. Televisiossa Hertta seikkailee ainakin vuoteen 2025 saakka.

Samuel Purola on työryhmän mukaan noussut tänä vuonna positiivisesti ja näkyvästi esiin ja tuonut pitkästä aikaa valoa ja näkyvyyttä suomalaiseen yleisurheiluun.

Kastellin lukion toista luokkaa käyvä pikajuoksija on määrätietoisella harjoittelulla saavuttanut läpimurron lajinsa huipulle Suomessa.

Pikajuoksusensaatio Samuel Purolaa kuvataan valintaperusteissa määrätietoiseksi urheilijaksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Osuuspankin Taitaja-työryhmä keräsi kesällä ideoita stipendin saajaksi Facebookin kautta. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Osuuspankki jakaa tänä vuonna kaksi stipendiä.

Taitaja-stipendi on jaettu vuosittain syksyllä vuodesta 2000 alkaen. Sen tarkoitus on huomioida ja palkita Oulun seudun monipuolista huippuosaamista.

Stipendi jaetaan Oulun Osuuspankin hallituksen vuosittain nimeämän monialaisen toimikunnan harkinnan pohjalta. Sitä ei voi hakea.

MAINOS

Kommentoi

Siis wautsi! Hertan äitikö tekee yksinyrittäjänä aivan itse kaiken? Lahjakas flikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea molemmille, hyvät valinnat. Hertta on niin mainio, että aina tulee hyvälle tuulelle sitä katsellessa. Tekijä on taitava. Samuelin juoksuista saadaan vielä nauttia pitkään, lahjakas poika. Mukava, että heitä tällä tavalla muistettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä oli hienot valinnat ja on hyvä että Oulun Osuuspankki on mukana kannustamassa tavallisia ihmisiä. Kuka tekee valinnat???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image