Nuoret

Syrjäytyminen ja ter­vey­son­gel­mat kasaantuvat nuorilla

Nuoret 23.2.2015 9:00 | Päivitetty 23.2.2015 9:16
STT

Syrjäytymisen ja heikon terveyden välillä on vahva yhteys, ilmenee Nuorisotutkimusverkoston uudesta raportista. Nuoret syrjäytyneet helsinkiläiset käyttivät Nuoret luukulla -raportin mukaan enemmän terveyspalveluja ja lääkkeitä.

Erityisesti mielenterveysongelmat ovat yleisiä nuorilla syrjäytyneillä. Jopa 60 prosenttia kroonisesti syrjäytyneistä oli tutkimusaikana käyttänyt mielenterveyslääkkeitä.

- Voi olla, että sairaat nuoret ovat suuremmassa syrjäytymisvaarassa tai syrjäytyneet nuoret sairastuvat, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Salla Ikäheimo.

Raportissa todetaan, että palvelujärjestelmä ei vastaa kaikkien nuorten aikuisten tarpeisiin. Sen mukaan tarvitaan terveyden, mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, jotta syrjäytyneet nuoret voivat siirtyä opintoihin tai työelämään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

minä psoriaatikkona jäin orvoksi 12 v ja kävin töissä aikanani pelkkä koulu todistus ja 17 v kävin kaikenlaisissa töissä ja olin yritteliäs kun oli opetettu ja nyt oon työkyvyttömyyseläkkeellä monen asian takia "mutta" kun ei nykysin ole enää työtä tarjolla hyvin koulutetuillekaan ja yksinkertaisesti ajateltuna ihmisiä on liikaa sanokaa minun sanoneen niin on joka maassa olen katsonut" peiliin" ja miettikkää onko uskonto vai lääketiede ,vai aivot siis älykkyys "tärkein

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syrjäytyminen ja terveysongelmat johtuu KÖYHYYDESTÄ ja koskee kaikkia ikäluokkia, ei pelkästään nuoria. Kokoomus on kahden viimeisimmän hallituksen aikana yrittänyt lisätä tuloeroja ja köyhyyttä ja onnistunut siinä loistavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai ei palvelujärjestelmä vastaa kaikkien tarpeisiin? Kuulostaa ihan siltä, että palvelujen järjestäjät yrittävät keksiä itselleen lisää töitä ja näin turvata oman selustansa. Tässäkin raportissa on nähtävissä, että oma suu on aina lähinnä, vaikka asiaa perustellaan toki syrjäytyneiden auttamisella.

Todellinen ratkaisu olisi perustulo. Syy syrjäytymiseen on yleensä TE-toimiston orjatyöhön pakottaminen ja toimeentulotuen 40% alennettu perusosa sekä opintojen myötä pakotettu velkavankeus. Ei ole ihme, jos makaronidieetillä oleva sairastuu sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Mutta jatketaan toki raporttien tehtailua, byrokratian lisäämistä ja kepillä syrjäyttämistä. Muutenhan sote -alalta loppuisivat työt, jos jokainen autettava olisi oikeutettu riittävään perusturvaan ilman nöyryytystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainaiset tutkimukset ja toteamiset ei asioita korjaa. Tehkää jotain. Työttömien ja syrjäytyneiden ympärille on pesiytynyt yhä suurempi joukko virkamiehiä tekemään jonninjoutavia tutkimuksia jotka eivät johda mihinkään. Pyrkiikö kukaan korjaamaan tilannetta, vaan pitäisikö siitäkin tehdä tutkimusten tutkimus tutkistelulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkahattuilu ja yleinen taloustilanne, sinne kuuluu kiitos tästä. Kun yksinhuoltajien pojat kasvavat vailla miehistä esimerkkiä kotona niin kuinka silloin voidaan oppia käyttäytymään kuten miehet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
66
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image