Nuoret

Sok­kot­ref­feil­lä sattuu ja tapahtuu

Uusia tuttavuuksia. Jussi Keräsen, Eve Pietilän, Milla Svenströmin ja Tipi Arvolan mielestä sokkotreffeiltä voi löytää kavereita. KUVA: TEIJA LASSI
Nuoret 15.2.2003 20:23
Teija Lassi
Sokkotreffeille ei enää ilmestytä neilikka rinnassa vaan punainen trendipipo päässä. Sen sijaan haave sen oikean ihmisen löytämisestä ei ole juuri muuttunut.

Osa nuorista käy sokkotreffeillä niin tiheään, että tuntemattomien tapailua voisi kutsua melkeinpä harrastukseksi. Verkossa tai television chatissä tullaan helposti tutuiksi ja kynnys sopia treffit tuntemattoman ihmisen kanssa on pienentynyt.

Sokkotreffeiltä haetaan paitsi sitä oikeaa, myös hyvää seuraa ja uusia tuttavuuksia.

Kokemusmaailmaansa sokkotreffeillä ovat rikastuttaneet myös oululaiset Tipi Arvola, 23, ja Eve Pietilä, 18, sekä Milla Svenström, 18. Sen sijaan Jussi Keränen, 22, ei ole sokko-treffeille päässyt, mutta olisi kiinnostunut kokeilemaan tilaisuuden tullen.

Porukasta ainoastaan Eve uskaltaa tunnustaa käyneensä sokkotreffeillä chatin kautta löydetyn pojan kanssa. Milla, Tipi ja Jussi tyrmäävät chatin kautta hankitut treffit suoralta kädeltä luusereiden touhuksi.

"Chatissä on ainoastaan epätoivoisia ihmisiä", nauraa Tipi. Eve puolustautuu kuitenkin heti painottamalla, että kyse oli internetissä olevasta chatistä, ei siis televisiossa pyörivästä tv-chatistä.

Porukka huokaa helpotuksesta, tv-chatistä seuran etsiminen olisi kuulemma ollut kaikkien aikojen pohjanoteeraus.

Chatissä voi esittää olevansa aivan joku muu kuin todellisuudessa. Even mielestä chatin kautta voi kuitenkin löytyä ihan varteenotettavaa treffiseuraa, sillä huijarit eivät usein edes halua tavata.

Sokkotreffeille lähdetään silkasta uteliaisuudesta. "Ei siinä mitään ainakaan menetä, sillä koskaan ei tiedä, millainen ihminen on vastassa", Eve pohtii.

Millan ja Jussin mielestä monet lähtevät sokkotreffeille ihan vain huvin vuoksi. "Eivät kaikki etsi seuraa vakavassa mielessä", Milla toteaa.

Tipin mielestä sokkotreffien kautta voi helposti löytää kavereita ja uusia tuttavuuksia, joihin ei muuten tulisi tutustuttua.

Tyypillinen sokkotreffeillä käyvä ihminen on porukan mielestä luonteeltaan utelias, ennakkoluuloton ja ulospäinsuuntautunut.Kerro jotain itsestäsi


"Sokkotreffeillä olo on kuin työhaastattelussa", Tipi huokaa ja selventää sitten: "sokkotreffeillä puhutaan aina kaikkea sellaista, mitä kavereiden kanssa ei ikinä puhuisi."

Tipin mielestä olisikin hyvä antaa toiselle heti kättelyssä ansioluettelo kouraan. Perustietojen kahlaamiseen ei kuluisi aikaa ja näin voisi keskittyä puhumaan mielenkiintoisemmista asioista ilman, että molemmat pitkästyvät täysin heti alkuun.

Sokkotreffeillä ollaan paljon varautuneempia kuin tavallisilla treffeillä. Even mielestä varovaisuus johtuu usein siitä, ettei oikein tiedä mitä toiselle uskaltaa jutella. "Sitä miettii, että ymmärtääkö toi tyyppi mun juttuja", Eve kertoo.

Tavalliset treffit eroavat porukan mielestä sokkotreffeistä siinä mielessä, että treffeille mennään yleensä sellaisen ihmisen kanssa, josta oikeasti on kiinnostunut. Sokkotreffeille sen sijaan mennään kurkkaamaan, millainen otus sieltä säkistä oikein paljastuukaan.

Tilanne on usein hieman outo ja epätodellinen ja siksi sokkotreffejä ei pitäisi Tipin mielestä kutsua ollenkaan treffeiksi. Tipin määritelmän mukaan sokkotapaaminen tai paritusyritys olisivat sopivampia termejä kuvaamaan tilannetta.

Sokkotreffeillä amorina toimivat usein kaverit. Yhdet Tipin sokkotreffeistä järjesti pikkuveli. Eve taas yritti suoraa taktiikkaa: "Me listattiin Millan kanssa piirteitä, joista Milla miehissä pitää ja sitten minä yritin löytää listan mukaisen miehen tuttavapiiristäni", Eve kertoo.

Kaverit usein tietävät mistä toinen pitää, mutta siltikään maku ei usein aivan täysin täsmää. Tilanne voi myös luoda paineita niin, että puheliaana pidetty kaveri ei tosipaikan tullen saa sanaakaan suustaan.Huumoria ja toimintaa


Sokkotreffeille mentäessä toisesta ei usein tiedä muuta kuin tuntomerkit. Millan, Even ja Tipin sokkotreffikumppanit ovat kaikki olleet heidän mieleensä. Milla ja Eve tuumaavat kuitenkin, etteivät ehkä lähtisi sokkotreffeille, jos esimerkiksi saisivat vihiä henkilön epämiellyttävästä ulkonäöstä.

Tipi lähtisi treffeille täysin ennakkoluulottomasti, sillä hänen mielestään koskaan ei voi tietää, millaiseksi persoonaksi toinen paljastuu.

Treffeiltä ei myöskään porukan mielestä saa juosta karkuun, vaikka tilanne tuntuisi toivottomalle, sen verran toista on kunnioitettava.

Milla ja Tipi kävivät sokkotreffeillään elokuvissa. Heidän mielestään tapaaminen sujuu parhaiten, jos ei heti tarvitse jutella joutavia väkipakolla. "Leffan jälkeen löytyy ainakin yhteinen puheenaihe siitä, mitä oltiin katsomassa", Milla väläyttää.

Tipin mielestä parhaat sokkotreffit syntyisivät toiminnan avulla. "Voisi mennä vaikka hyppäämään laskuvarjolla. Sillä tavoin tilanteesta saisi ainakin jotain positiivista irti, vaikka toinen osoittautuisikin muuten tylsäksi tyypiksi", Tipi ideoi.

"Sokkotreffeille kannattaa ehdottomasti lähteä takki auki ja tukka pystyssä", neuvoo Tipi. Muidenkin mielestä toista kannattaa mennä tapaamaan omana itsenään, eikä yrittää esittää muuta kuin on. Ystävällinen asenne, huumori ja pilke silmäkulmassa takaavat molempien osapuolten viihtymisen ja onnistuneen tapaamisen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20:57
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
20:18
Mäntylään nousee uusi kerrostaloalue ja lähikauppa – alle jää nykyinen Salen rakennus
19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
91
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
61
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
40
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image