Nuoret

Scoottaus murtaa luita lähes yhtä paljon kuin trampoliini

Temppupotkulautailussa eli scoottauksessa sattuu myös vahinkoja. KUVA: Pekka Ala-aho
Nuoret 3.6.2015 8:23
Salla-Reeta Juuma

Trampoliinin ohella niin kutsutusta scoottauksesta, eli potkulaudalla temppuilusta, on tullut yleinen lasten murtumien aiheuttaja Oulussa.

Joka päivä Oulussa leikataan kahdesta kolmeen lasta trampoliinionnettomuuksien aiheuttamien tapaturmien vuoksi. Skoottauksesta on tulossa kovaa vauhtia entistä merkittävämpi tapaturmien syy, sanoo lastenortopedi Juha-Jaakko Sinikumpu Oulun yliopistollisesta keskussairaalasta.

– Viime vuonna niiden määrä selkeästi kasvoi. Tänä kesänä on siis asennoiduttava niiden määrälliseen kasvuun.

Lue lisää 03.06.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Onkos tietoa näiden lajejen yleissyydestä johtuen vammautumistapaturmiin? Tai ikäryhmän yleisestä harrastuneisuudesta fyysisiin lajeihin, joissa tapaturmia tapahtuu? Tai näiden lapsuusaikaisten tapaturmien vaikutuksesta 2 tyypin diabeteksen ja sepelvaltimotaudin esiintymiseen?

"Joka päivä Oulussa leikataan kahdesta kolmeen lasta trampoliinionnettomuuksien aiheuttamien tapaturmien vuoksi."

Sanoo lastenortopedi Juha-Jaakko Sinikumpu, ilmeisesti? Leikkaus ilmeisesti viittaa ortopedista korjausta vaativaan murtumaan, eikä lääkintävahtimestarin kipsaamaan, vai mitä? No mitkä ne volyymit nyt oikeasti ovat?

Jos olet erikoistunut syntymävammojen kasvunajan korjaukseen, kysy ihmeessä kaveriksi kirurgia joka osaa pediatrien traumatologian.

Olisi hyvin tyhmää perustaa sulle joku semmoinen hyväntekeväisyysyhteiskunnan lahjatili, mutta voisitko kertoa miksi me maksamme veroja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin kuplamuovi lasten päälle aamuisin ja lattialle istumaan niin eipähän satu vahinkoja. Toinen tietenkin voisi olla leikkimisen kieltäminen ja kaiteitten asentaminen niiden ympärille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli kaiteet (leikkikehät) mukuloitten ympärillä. Nykyään tarvittanee kahleita, sekä vastuuvalistusta. Omakustanteinen vammojen hoito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko olemassa tilastoa näitten "leikkien" ( mm. slalom, trampoliini, rullalautailu, seinäkiipeily jne. ) aiheuttamista sairaanhoitikustannuksista yhteiskunnalle ? Vieläkö haetaan helikopterilla rinteissä nurinmenneet ja loukkaantuneet vapaa-ajanleikkijät ? Onko olemassa vakuutuspakkoa tuolle porukalle ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä harrastus, vammat kuuluu lajiin kuin lajiin. Jopa hölkkäämällä voi tulla hankalia vammoja. Turha pelätä vammoja, ne paranee ja on paikat siitä kohtaa sitten lujemmat. Semiä scoottaajille, kolee laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh, kannattaa ehdottomasti kieltää omaa jälkikasvuaan, etteivät vain hypi trampoliinilla, skoottaa, laskettele, pyöräile, pelaa jalkapalloa/jääkiekkoa, rullaluistele tai yleensäkään urheile yhtään. Parempi vain istua television tai netin ääressä ja juoda limua sekä mässyttää karkkia tai sipsejä, niin ei ainakaan satu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö sitä olla kaikenmaailman scootteja ja trampoliineja. Kännyköitä ja kaikkia höpötyksiä.
Käpylehmilläkin kuluu aika rattosasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, kiellettävä kaikki vauhdikkaat ulkolajit. Sisällä telkkarin, tietokoneen ja kirjojen parissa ei murru lasten luut. Samalla voi napostella kaikkea hyvää koko ajan. Paljon parempi niin. Vai miten se oli...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on trampoliinit sun muut höpötykset täysin turhanpäiväistä pomppimista ei kehitä ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image