Nuoret

Ronjan laji on pot­ku­nyrk­kei­ly

Potkunyrkkeilyn lisäksi Ronja harrastaa jumppien vetämistä ja kuntosalia. KUVA: Kalle Kvick
Nuoret 15.9.2013 0:00
Kalle Kvick

Hiukkavaarassa sijaitsevalla, Oulun Kickboxing ry:n tiloissa käy kuhina. Iso määrä nyrkkeilijöitä on kerääntynyt tekemään alkuverryttelyitä.
Osa porukasta lämmittelee hakkaamalla nyrkkeilysäkkejä, toinen puoli harjoittelee tiivisti erilaisia lyöntejä ja potkuja.
Nyrkkeilykehässä puolestaan istuu oululainen Ronja Huttu-Hiltunen,19, joka löysi lajin muutettuaan Ouluun vuonna 2009.
Huttu-Hiltunen kertoo, että syy, miksi hän valitsi juuri potkunyrkkeilyn, ei syntynyt hetkessä.
”Olin pitkään miettinyt aloittavani kamppailulajin, koska olen aina tykännyt purkaa energiaa treenaamalla. Aluksi mietin normaalin nyrkkeilyn aloittamista, mutta totesin tämän olevan kehittävämpää, sillä tässä saa käyttää myös jalkoja.”
Huttu-Hiltusta ei myöskään tuntunut haittaavan se, että hänellä ei aloittaessaan ollut lajista yhtään kokemusta. Hän myös korostaa, että potkunyrkkeilyn voi aloittaa missä iässä tahansa, mikä ei monien lajien kohdalla ole mahdollista.
”Olen aina tykännyt harrastaa useita lajeja, joten se ei ollut este. Osallistuessani ensimmäiselle kurssille huomasin muidenkin olevan samassa tilanteessa. Ei ne potkut onnistuneet keneltäkään ensimmäisellä tunnilla.”

Asia joka on siivittänyt jo viisi vuotta jatkunutta harrastusputkea, on Huttu-Hiltusen mukaan loistava ryhmähenki. Hän sanookin, että heidän seurallaan ei ole erityisen tiukkoja sääntöjä, ja harrastuskaverit kannustavat toisiaan hyvässä hengessä.
Itse lajissa parhaimmaksi puoleksi hän laskee uusien tekniikoiden oppimisen.
”On todella hienoa oppia uusi lyönti tai potku.”
Samalla hän kertoo osa-alueen, jossa hänellä olisi parantamisen varaa: sparraamisen. Se tarkoittaa kaksintaisteluita. Hänen mukaansa mahdollinen kilpakentille siirtyminen edellyttäisi vielä sparraustekniikan hiomista.
”Kilpakentillä on todella kova taso, joten siihen nähden minun täytyy vielä hioa hieman tekniikkaa. En kuitenkaan poissulje mahdollisiin kilpailuihin osallistumista.”
Huttu-Hiltunen paljastaa, että hän on saanut mahdollista kilpauraa varten jo oman treeniohjelman.
”Seuran pojat halusivat välttämättä tehdä sen minulle”, hän naurahtaa.

Kuten monissa muissakin lajeissa, potkunyrkkeilyssäkin on järjestetty vuosittain useita erilaisia leirejä.
Huttu-Hiltunen kertoo, että usein leirit kestävät useamman päivän ja niiden aikana perehdytään lajin saloihin. Oman mausteensa tuovat myös uudet ihmiset, jotka tulevat eri paikkakunnilta tutustumaan treeniin. Myös treenien vetäjä voi tulla toiselta paikkakunnalta.
Huttu-Hiltunen itse on osallistunut muutamille leireille ja pitää leirien tuomasta vaihtelusta.
”Leirit riippuvat aina vetäjästä. Joskus voi olla kevyet treenit, mutta pahimmillaan on oksennuskin tullut treenien jälkeen.”
Huttu-Hiltunen muistuttaa, että koko päivää ei kuitenkaan vietetä treenaamisen parissa, sillä myös yhteiselle ajanvietolle jätetään aikaa.
”Puolivälissä päivää käymme esimerkiksi kaupungilla viettämässä aikaa. Jotkut myös levähtävät tuon ajan.”
Lajiin liittyviä kustannuksia Huttu-Hiltunen pitää lähtökohtaisesti matalina. Samalla hän suosittelee kiinnostuneita kokeilemaan seuran järjestämiä kursseja.
”Kausimaksu on muutaman kympin, siihen päälle välineet jotka voi ostaa käytettynä, niin ei se minun mielestäni suuri summa ole. Kaikille avoimilla kursseilla on myös mahdollista tulla kokeilemaan lajia.”

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Treenaamista ja muita urheiluun liittyviä juttuja voi tarkemmin seurata blogissani: ronjaworkout.blogspot.fi/

Tervetuloa lukemaan! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
181
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image