Nuoret

Rantsilan skeit­ti­par­kis­ta kova kohu Facebookissa

Petro Yli-Kovero, Paula Piipponen, Teemu Kivioja, Peter Säärelä ja Daniel Rizvani Rantsilan skeittiparkissa. KUVA: Petri Hakkarainen
Nuoret 5.8.2014 14:09 | Päivitetty 5.8.2014 14:15
Petri Hakkarainen

Siikalatvan Rantsilaan tekeillä oleva skeittiparkki on nostattanut vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa.

Veronmaksajien rahoja on arveltu tuhlattavan suteen ja sekundaan, mutta kunnasta kerrotaan, että parkki on vielä keskeneräinen.

”Elokuun loppuun mennessä kaikki on kunnossa. Työt ovat olleet pysähdyksissä kesälomatauon ajan”, kertoo Siikalatvan kehitys- ja tekninen johtaja Aimo Lehmikangas.

Betonirakenteisen, runsaat 20 000 euroa maksavan skeittiparkin suunnittelussa on kuultu nuoria. Paikalta tavatut lautailijat arvelivat, että parkista tulee hyvä.

Itse aikoinaan rullalautaillut rantsilalainen Markus Katajala pitää hyvänä, että nuoret ovat olleet mukana suunnittelussa. Asia olisi kuitenkin voitu hoitaa paremmin.

”Täällä on jo skeitattu vaarallisilla paikoilla. Ei ole mitään kylttiä, joka kertoisi, että työt ovat kesken.”

Maanantaina skeittiparkista videon Facebookissa julkaisseen Katajalan mielestä parkin elementit on sijoiteltu väärin.

”Olisi pitänyt käyttää vaikka Rullalautaliiton asiantuntemusta.”

Lue lisää 06.08.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Miksihän se rakennettiin tuohon koripallokentälle? Se oli käytännössä ainut aktivoiva asia koko yläasteen pihalla ja nyt tilalla on skeittiparkki. Kaikkia ei skeittaus vaan kiinnostakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa Hintan parkissa nuoriso roskittaa ympäristön. Lähellä on kauppa, josta hakevat karkkia, mehua, jäätelöä jne. Roskat heitellään surutta pitkin katua. Vanhemmat ja urheiluseurat, antakaapa opastusta tähänkin asiaan.
Kyllä 50-luvulla syntyneille koululaisille vanhemmat ja opetusväki opettivat, miten ympäristöä pitää vaalia.

Ei näytä auttavan, vaikka roskis olisi vieressä, nakataan roska sen viereen. Toivottavasti siellä "maalla" ette ole näin pöljää porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä veto haukkua roskaamisesta nuorempia.. kyllä nuita tupakkiaskeja ja kahvimukeja on tienpientareet ja katujen reunat pullollaa, ja viimeksi kun näin karkkipaperin putoavan maahan suoraan ostajan kädestä ennen autoon nousemista (noin 2 tuntia sitten) oli roskaaja kyllä päällisin puolin ainaki reilusti yli 60v... Henkisestä iästä en sitten tiedä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta on tehnyt virkamies päätöksellä hankinnan. Eli ei oo palijo ilimoteltu asukkaille.. Työn jälki on todella huonoa hintaan nähden. Hyvä että nuorille tehdään näitä parkkeja mut tehtäs kunnolla ettei tarvi pelätä loukkaantumisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei tämä videon tekijä ottanut jo suunnitteluvaiheessa yhteyttä kuntaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan erään keskustalaisen nuorisopoliitikon kanssa skeitattiin kesät ja pelattiin jääkiekkoa talvet. Tuolloin mietittiin, että nuorille pitää saada skeittipaikkoja sekä jäähalleja. Nyt niitä alkaa olla joka puolella. Se mikä oli utopiaa meidän sukupolvellemme on totta lapsillemme sekä lastenlapsillemme. Jääkiekko ja skeittaus ovat erityisesti kanta-suomalaisten harrastuksia. Hienoa että kunnat panostavat niihin, eikä pelkkiin monikulttuurisuuskeskuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois tämäkin kohun alullepanija voinut tulla tarjoamaan sitä suurta asiantuntemustaan etukäteen, eikä vasta jälkikäteen.
Näitä jälkikäteen kitisijöitä aina riittää.

Se kyllä on pahinta, että sellaisistakin tulee yleisiä valittajia ja irtopisteiden kerääjiä, joilla olisi oikeasti kaikkein ylin valta tehdä asialle jotain. Enkä nyt tarkoita tätä jutun sos. mediaan tuonutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei tässäkään otettu yhteyttä sinne, minne asia kuuluu, eli kuntaan ja vastuuhenkilöön siellä?
Miksi aina kaikki pitää levittää jonnekkin muualle? Ne, joille asia kuuluu, saavat sitten tietää viimeisenä aiheesta.

Esim. joku löytää jonkun viraston salaisia asiakirjoja roskiksesta ja ilmoittaa niistä iltapäivälehdelle sen sijaan että toimittaisi ne omistajilleen tai poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meillä ollut poikasina kuin yksi ramppi Lintulassa, jossa käytiin skeittaamassa. Onneksi nykynynuorilla on paremmin. Oma 5-vuotias lapsenlapseni sai juuri ensimmäisen laudan. Tervehenkisten nuorten harrastus. Onneksi kunnat panostavat nuoriin. Enemmänkin saisi panostaa. Pysyvät pois pahoilta teiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poikani mukaan oulun hintan parkki on yks suomen parhaimpia. hyvä oulu ja kiitos niille päättäjille jotka sen parkin ovat saaneet aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rullalautaliiton konsulttiapu olisi maksanut vain toisen 20 teur. Miksi sitä ei siis käytetty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuossa mitään suunnittelua tarvita, Hintan skeittiparkista käytettävissä olevan tilan mukaan valmiit piirustukset ja eikun muotit yms. valmiiksi ja betoniauto paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiä tasaiseksi koko paikka! Nuorille löytyy paljon muutakin terveellisempiä harrastuksia. Esim. Partio, suunistus, maastojuoksu ja marjanpoiminta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpäs tiedä miten ne niin paljon parempia on. Skeittaus kasvattaa kuntoa varmasti enemmän ku partio majalla käpylehmien askartelu. Aika sosiaalisiakn skeittarit ovat. Ja vastoin kaikkia punaniskajunttien ennakkoluuloja, ovat harrastuksensa kanssa melko raittiitakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image