Nuoret

Hygieniapassi tarpeen kesätöissä

Lotta Huhta on kaikin puolin valmis elintarvikealan kesätöihin.
Nuoret 2.4.2006 0:00
Eira Myllyniemi
Kymmenkunta kurssilaista kokoontui maaliskuun lopussa opiskelemaan elintarvikehygieniaa Kempeleen yläasteelle. Kurssia tarvitsi myös Kempeleläinen Lotta Huhta, 19, joka kävi kurssin kesätöiden takia.

Kyseessä oli Kempeleen 4H-yhdistyksen järjestämä hygieniapassikurssi, johon sisältyi opetusta ja itse hygieniapassin suorittaminen.

"Monessa työhaastattelussa ja hakemuksessa kysytään hygieniapassia ja kun ystäväni soitti ja kertoi kurssista, päätin lähteä mukaan", Lotta täsmentää. Osa hänen ystävistään oli saanut passin jo syksyllä.

Kurssilaiset tutustuivat erilaisiin ruokamyrkytysten aiheuttajiin ja niiden torjumiseen, puhtaisiin työskentelytapoihin ja oikeaoppiseen elintarvikkeiden säilytykseen. Heille jaettiin myös erilaisia esitteitä kuten e-koodiavain ja ohjeet tehokkaasta käsienpesusta.

Lotan mielestä osaamistestiä edeltävä opetus oli tarpeellista. Ilman kurssia hän olisi selvinnyt kokeesta korkeintaan hyvällä onnella. "Kokeessa pitää käyttää maalaisjärkeä, mutta esimerkiksi oikeita lämpötiloja ei voi etukäteen tietää." Parhaiten Lotalle jäivät kurssista mieleen juuri oikeat ruoansäilytyslämpötilat.

Hygieniapassi ei aikaisemmin ollut Lotalle ajankohtainen asia, koskapa passin perään ei edellisissä kesätöissä kyselty. Tänä vuonna Lotta haki moniin eri kesätyöpaikkoihin, joissa passi on tarpeen.

"En tainnut päästä yhteenkään. Uskon kuitenkin, että tulevien opiskelujen aikana haen ruokaa käsitteleviin paikkoihin töihin ja niissä hygieniapassista on hyötyä."

Lotta kertoi, että hänestä on tärkeää, että elintarvikealoilla työskenteleviltä vaaditaan osaamista. Hän ei todellakaan haluaisi saada ruokamyrkytystä väärin käsitellyistä aineksista.

Eira Myllyniemi

Kirjoittaja kuuluu Kalevan nuorten kirjoittajien ryhmään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image