Moottori

Viesti äly­pu­he­li­mes­ta lämmittää auton

Pieni keskusyksikkö asennetaan atuoon ja kytketään kolmella johdolla polttoainekäyttöiseen lisälämmittimeen. Sen jälkeen laite yhdistetään haluttuun puhelimeen ja homma toimii, kertovat Teemu Laukkarinen ja KAi Simula Embelin Oy:stä.
Moottori 26.10.2012 0:00 | Päivitetty 26.10.2012 10:15
Matti Heikura

Oululainen Embelin Oy on kehittänyt älypuhelimen käyttöön  perustuvan vaihtoehdon polttoainetoimisen lämmittimen kauko-ohjaukseen.
Markkinoilla on useita muun muassa tekstiviesteihin perustuvia kauko-ohjausjärjestelmiä, mutta Remuc hyödyntää ensimmäisenä älypuhelimen tarjoamia mahdollisuuksia. ”Remucia voidaan ohjata kaikilla tunnetuilla älypuhelinformaateilla”, kertoo Embelinin toimitusjohtaja Kai Simula.

Käytännössä autoon asennetaan pieni ohjausyksikkö, joka rekisteröidään yrityksen palvelimelle. Tarvittavan ohjelmiston saa käytössä olevaan puhelimeen ilmaiseksi.
Kun puhelin ja laite yhdistetään, lämmittimen kaikki ohjauskomennot saadaan hoidetuksi puhelimen selkeästä käyttöliittymästä. Niinpä esimerkiksi Oulun lentokentällä odottavan auton lisälämmittimen voi ajastaa päälle meneväksi haluttuna aikana vaikka vain hetkeä ennen lentokoneen lähtöä Helsingin lentoasemalta.
Liikenne toimii myös toiseen suuntaan. Niinpä käyttäjä saa puhelimeensa tietoa muun muassa auton akunjännitteestä tai auton parkkipaikalla vallitsevasta lämpötilasta. Siihen voidaan lisätä myös muita toimintoja, kuten varashälytin.
Puhelimen lisäksi kaikkia toimintoja voi hallita myös yhtiön sivuilta löytyvien käyttäjän nettisivujen kautta.

Laitteen asennus ei vaadi suuria taitoja, mutta yleensä siitä vastaa autosähköyritys. Ulkopuolista antennia ei ole. Ainoa näkyviin tuleva osa on käyttökytkimen ja merkkivalon yhdistelmä. Sillä lisälämmittimen voi kytkeä päälle käsin ja toisaalta samaa kytkintä voidaan käyttää tehdasasetusten palauttamiseen silloin, kun laite vaihtaa omistajaa.

Laitteen mukana toimitetaan nettiliittymä, mutta asiakas voi vapaasti valita myös oman liittymän.
”Ohjaukseen riittää hyvin jopa halvin ja hitain dataliittymä, joka markkinoilta löytyy.”
Laitteen hankkimisen jälkeen kaikki Remucin käytöstä aiheutuvat kustannukset syntyvät vain tarvittavasta dataliikenteestä.
Käskyt auton ja puhelimen välillä kulkevat yrityksen palvelimen kautta, mutta Kai Simula vakuuttaa, että he eivät kerää tietoja sen enempää autojen sijainnista kuin käyttäjistäkään.

Lue lisää 26.10.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Mitä tuossa on erilaista kuin vanhoissa esim eberin järjestelmissä? Samat toiminnathan on olleet käytössä jo ainakin kymmenen vuotta eikä tarvittu älypuhelimia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti täytyy olla sms varmistus, jos on niin huomo kenttä, että data ei kulje.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varashälytin GPS seurannalla niin avot! Siis siten että näkee suoraan luurista mistä sen varastetun auton voi käydä hakemassa.

Saahan tuommosia vastaavia kiinasta (halvalla) mutta niiden toiminnasta ei koskaan tiedä, joskus toimivat kun jaksaa säätää, joskus eivät pelitä edes säätämällä.

Valmis ja toimiva paketti tuommosesta niin uskon että ostajia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh :)
Ei pitäs olla liian ylivoimaista ajastaa lämmitintä valmiiksi, kun edellisen kerran autolla ajaa. Tai kipasee parkkipaikalle napsauttamaan lämmittimen päälle vartti ennen lähtöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietitäämpä. Talvella, kylmässä, tuiskussa ja pimeässä räplään pienellä avaimella lämpötolpan epämääräisen tuntoista lukkoa auki. Sitten yritän vasemmalla kädellä sekä näyttää puhelimella valoa että näen säätösysteemit, että pitää lämpötolpan luukkua auki. Puhelin tippuu hankeen, kaivan sen ylös. Kiroilen.

Yritän muistella että kellonajan säätökehä pyöri toiseen suuntaa, kun se ajastimen säätö taas pyöri päinvastaiseen suuntaan. Muistan suunnat väärin ja sotken kellonajan. Kiroilen, yritän etsiä lämpötolpan kelloon ensin oikean kellonajan, sitten säätää siitä muovisen tuntoisesta hässäkästä vielä lämmitysajan. Sormia palelee, kiroilen.

Viimein pääsen sulkemaan lämpötolpan luukkua. Muovinen rimpula sekin, ei tahdo onnistua. Lämmittimen johto jää luukun väliin ja luukku ei sulkeudu. Kiroilen lisää. Lopuksi vielä se lukko suvaitsee jumittaa. Taloyhtiö on taas tilannut halvinta mahdollista.

Kyllä minä ainakin olen sen verran mukavuudenhaluinen että voisin jotain maksaa jos tuon saman sirkuksen voisi hoitaa mukavasti omalta sohvalta puhelinta näpelöimällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tai lento hesasta vaihtuu ja olet perillä 3 tuntia aiemmin tai tai sitten myöhemmin.
Paljon kätevämpää on soittaa vaimolle että viittix käydä lentoasemalla säätämässä wabaston ajoitusta, turhia nämä uudet hössötykset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäpä se ajastin tietää siellä Oulunsalon lentoaseman parkkipaikalla että onko kone ajallaan vaiko ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" eivät maha nämä kehittäjät edes tietää markkinoita joille laitteen suuntaavat."

Badahan on tosiaan Suomessa äärimmäisen suosittu puhelinalusta, kuten on OpenMoko ja Blackberrykin </sarkasmi>. Ei taida paljon maksaa vaivaa kammeta älypuhelinsoftaa joillekin kuriositeettialustoille, joiden käyttäjiä on kourallinen ja joista omistajista ehkä yksi saattaa olla lämmitimen kohderyhmää.

Niin ja kun pikaiseen tekee tutkivaa journalismia internetin käytköihin, huomaa, että se ohjaus onnistuu myös sillä Badalla, tosin joutuu tekstiviestejä käyttämään.

Mielenkiintoista, jos tosiaan on käytettävämpi kuin muut ohjainsysteemit, mitä nyt on saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimen omaan meinasin että kun sitä softaa ei badalle juuri koskaan löydy! toki voi asiansa hoitaa tekstiviesteillä mutta mitä hauskaa siinä nyt on? kuka haluaa ohjata laitetta manuaalisesti jos sitä voi ohjata softallakin? käyttömukavuus pisteet laskee huimasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen sellaisen virheen mennyt tekemään että ostin bada puhelimen(mainostivat hienosti että tästä uuden sukupolven käyttis, parivuotta meni niin samsungi veti tulpan alta ja tajusi että ei tästä mitään tule). eihän siinä mitään, hyvä puhelin ja toimiva käyttis. Se asia vaan jaksaa harmittaa että mitään näitä kyseisiä käytettäviä softia sille ei tehdä. kuten esim pankki sovelluksia ynnämuutamukavaa. kyllä sille tietysti löytyy kauhia kasa kopio softia ja jotain niin turhan päiväsiä ohjelmia että niillä ei mitään käytännössä tee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni toimittajalle mainittiin että "merkittävillä älypuhelinalustoilla" ja siksipä saattoi bada jäädä listasta. Symbian ja N9 versio on myös olemassa hieman rajoitetumpana SMS kommunikointia käyttävänä versiona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

huuhaata tuo kaikille älypuhelin formaateille. Ei voi käyttää samsungin puhelimissa joissa on bada käyttöjärjestelmä(vastaa androidia hyvin pitkälti mutta on kuitenkin oma järjestelmä)...että näin. eivät maha nämä kehittäjät edes tietää markkinoita joille laitteen suuntaavat. Antaa kyllä hyvän kuvan. Softahan tuolle laitteelle on tehty androidille, IOS ja windows phonelle. Liekkö toimii symbianissakaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Symbian on kuollut (onneksi) ja Badahan ei koskaan ees henkiin asti päässyt. Halvimmat Android luurit ovat jo oikeasti halpoja, että tuskinpa tuo siitä luurin käyttiksestä jää kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18.12.
Urheilutoimenjohtaja Harri Aho paljasti todennäköiset lähtijät Kärpistä – Niukka voitto Ilveksestä jäi ulosajojen ja jatkosopimusuutisten varjoon
18.12.
Turvapaikanhakijoita värvätään Saksassa rikollistoimintaan – Berliinin rikollisklaanit haluavat heidät myymään huumeita ja tekemään murtoja
18.12.
Kevytkuorma-autolla Ylitorniolla ajanut ruotsalaismies karautti poliisin tutkaan jäisellä tiellä yli sataaviittäkymppiä
18.12.
Pekka Asikainen valittiin Oulun seurakuntien uudeksi yhtymäjohtajaksi – strategiatyö alkaa heti kirkon toimintaympäristön muutosten paineissa
18.12.
Pohjolan Liikenne lopettaa kaikki pikavuoronsa helmikuun loppuun mennessä – linja-autoyhtiö keskittyy pääkaupunkiseudun sopimusliikenteeseen
18.12.
Trumpin entisen neuvonantajan oikeudenkäynnissä lykättiin tuomiota – sitä ennen tuomari puhui maanpetoksesta, maansa myymisestä ja lopulta pyörsi puheensa
18.12.
Kärpiltä iso joululahjasäkki faneille: Suuri määrä jatkosopimuksia julki, Kukkonen ja Pyörälä jatkavat – tässä on joukkueen runko seuraavalle kaudelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eilisessä Ylen MOT -ohjelmassa käsiteltiin paljon parjattuja sähkönsiirtohintoja. Ohjelmassa pääosaa esittivät sähkönjak... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.12.

Fingerpori

19.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image