Moottori

Taskuperuutus säästää monelta vaivalta

Moottori 24.7.2009 0:00
Kimmo Rauatmaa
Keskustan ainoa parkkipaikka löytyy ajotien oikealta laidalta kahden auton välistä. Vilkku päälle ja auto taskuun. Euro pysäköintilippuun ja ostoksille. Helppoa ja vaivatonta, kun sen osaa.

Vai käykö sittenkin niin, että kortteli täytyy kiertää vielä kolme kertaa, että auton saa ajettua keula edellä sivuparkkiin tai jostain vapautuu helpompi vinoparkkipaikka? Polttonestettä palaa ja pinna kiristyy.


Autokoulun
johtaja Esko Kurkinen Driving Center Kajaanista sanoo, että muutaman muistisäännön avulla auton saa taskuun kertayrityksellä.

"Muistisäännöistä on apua, jos taskuperuutusta ei tule harjoiteltua usein."

Autokoulujen opetusohjelmaan taskuperuutus kuuluu edelleen ja saattaapa sen joutua tekemään liikenteessä myös ajokokeessa. Esko Kurkinen huomauttaa, että taskuperuutusta harjoitellaan kuitenkin vähemmän kuin yleisempää kulmaperuutusta.

Syitä tähän löytyy peruutusonnettomuustilastoista sekä harjoittelun hankaluudesta.

Vakuutusvahinkojen mukaan jopa 37 prosenttia vahingoista sattuu paikoitusalueilla ja yleensä kulmaperuutustilanteissa, kertoo Kurkinen.

"Autokoulujen opetus on reagoinut tähän. Lisäksi kulmaperuutusta on helpompi harjoitella markettien pihoilla kuin taskuperuutusta liikenteen seassa."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Noilla ohjeilla opetettiin aikoinaan taskuun parkkeeraus toimii olen joskus harjoitellut liikenteen seassa pitää vain sivupeilistä seurata mitä takana olijat tekee. Jyrkässä mäessä tuo on vielä hankalampaa kun pitää jarrun kanssa pelata ettei luistata kytkintä. Oma kokemus autokoulusta oli, että näitä erikoistilanteita voisi opetella enemmänkin kuten esim mäkilähtöjä kun niissä piti pelata jarrun ja ottaa pieni kytkinkostetus ykkösvaihteella ja poistaa jarru lähteä nykimättä liikkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
180
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image