Moottori

NFC-tagit Oulun seudun bus­si­py­sä­keil­le

Moottori 1.10.2012 0:00 | Päivitetty 1.10.2012 11:29
Matti Heikura

. Uusinta uutta edustavat aikataulukaappeihin viedyt pysäkkitunnisteet, jossa on pysäkin nimi, numero, internet-osoite, kaksi 2D-viivakoodia ja NFC-tagi.
Kun käyttäjä koskettaa NFC-teknologiaa tukevalla älypuhelimella tunnistetta, puhelimen selain aukaisee pysäkin aikataulutiedot.
Tunnisteiden käyttö on helppoa myös kamerapuhelimilla. Useimmissa älypuhelimissa on valmiina 2D-viivakoodien lukemiseen tarvittava sovellus. Sovelluksen voi myös ladata sovelluskaupasta.
Tunnisteessa on käytössä QR- ja UpCode-viivakoodit, joista käyttäjä voi itse valita kumpaa käyttää. Kun viivakoodia osoitetaan kameralla, sovellus avaa selaimessa kyseisen pysäkin aikataulun sisältävän internet-sivun. Käyttö vaatii yleensä  sovelluksen käynnistämistä ennen viivakoodin lukemista, ja sivun aukaisemiseen kysytään lupa käyttäjältä.
Perinteinen tapa aikataulun saamiseksi on syöttää puhelimen selaimeen pysäkin Internet-osoite.
Palvelun tarjoaa Oulunliikenne.fi ja sen tilaajat Oulun kaupunki, Oulun seutu ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Pistäisivät ensin ne aikaaulunäytöt kuntoon, ja nettiin reaaliaikaisen seurannan niitä pysäkkejä varten, joilla näyttöjä ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai avoimella qr-koodilla ole sinänsä mitään tekemistä Upcoden kanssa? Upcoden käyttämä tekniikka on kai datamatrix tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno oivallus nuo 2D koodit mutta valitettavasti Upcoden toteuttamia molemmat eli ei mitään virkaa kummallakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no nuo on se ja sama miten toimii. Jos vaikka keskityttäis siihen että saataisiin TOIMIVA Bussiliikenne joiden reitit palvelevat isoa osaa Oulussa asujaa. Sen jälkeen vasta tämmöset tekniset jutut olisi kivoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko Oulussa on toiminnassa palvelu/järjestelmä, että Linja-auton sijainnin voi katsoa Gps-seurantaan perustuvasta karttapalvelusta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

how about ihan paperiset arvioajat milloin bussi on kullakin pysäkillä? varmasti suht iisi hoitaa verrattuna mihinkään superkalliisiin vekottimiin verrattuna? näin yleensä kaupungeissa ajat onnikkapysäkeillä on. oulussa tuskin kauheaa hajontaa noihin aikoihin liikenneruuhkien takia tulisi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan vielä kun viime vuosituhannella puhuttiin, että tulee sellaiset näytöt jotka näyttävät reaaliajassa milloin seuraava bussi tulee. Kun viimeksi matkustin onnikalla, niin yksikään näytöllä näkyneistä bussista ei ollut sama bussi joka ilmestyi pysäkille. Jos kännykällä pääsee katsomaan paperiaikataulua, niin se on jo naurettavaa. Miksei onnikoihin voisi saada anturia, joka kertoo kuinka monta minuuttia menee, että auto on tietyllä pysäkille. Tässä olisi sekin etu, että liikkeet varmasti haluaisivat palvella asiakkaitaan ostamalla näytön myös omaan kauppaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta kuvastakin voi näemmä lukea kännykällä nuo 2D-koodit. Kokeilkaapa huviksenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö linja-auton kylkeen voisi kiinnittää UBI-näyttöä? On kai siitä varmasti mobiiliversio olemassa? Siihen voisi sitten näyttää kännykkää ja ostaa lipun. Tai kuitata kännyllä aiemmin kiinteästä UBI-näytöstä ostetun lipun => ovi aukeaa automaattisesti => kuskin vaivat säästyvät oven aukomiseltaa. This is nearly magic!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nO hÖH. Miksi ei hyödynnetty UBI teknologiaa? UBI-näyttö jokaiselle pysäkille, niin osaa vanhuksetki omin käsin katsella aikatauluja ilman kännykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhuksilla on niin vanhat puhelimet että ei niissä NFC:tä olemutta Ubinäytöistä voisi samalla kun käyttää OmaOulua tilata linja-auto tiketin ja maksaa vaikkapa kallioparkin pysäköinnin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:17
Mikko Alatalo laulattaa Rotuaaria Lukijalta
14:49
Ulosajo Kittilän Pokantiellä: auto ajoi kurvista katolleen – yksi henkilö loukkaantui lievästi
14:13
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
14:00
Suku kehui Ed Sheeranin veljen kaunista lauluääntä, mutta se olikin pikkuveli, joka valloitti musiikkimaailman – Menestys alkoi prostituoidun innoittamana Tilaajille
13:25
Poliisi laati muistilistan marjastajille: mukaan kannattaa muistaa muun muassa kännykkä, kartta, kompassi ja kaveri
12:44
Kansalaisaloite mielenterveyspalveluiden terapiatakuusta keräsi 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
12:22
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
170
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
35
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
34
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
21
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
13
Kempeleen pyöräbaanan kahdeksan alikulkua täyttyvät taiteella – "Ohikulkijat ovat suhtautuneet pelkästään positiivisesti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image