Luonto

Hyönteisansa on vuoden turhake - "Ansaitsisi jouk­ko­tu­hok­keen tittelin"

Hyönteisansa voi tappaa satojatuhansia hyönteisiä kesässä ihmisten mukavuudenhalun vuoksi. KUVA: Pekka Peura
Luonto 12.12.2014 9:51
Kaleva

Aikakauslehti Suomen Luonto on valitsi vuoden turhakkeeksi hyönteisansan. Turhake valittiin yli 500 ehdokkaan joukosta.

Hyönteisiä ultraviolettivalolla houkuttelevat ansat ovat haitallisia myös yöperhosille ja pölyttäjille.

Lehden mukaan viime vuosina Suomessakin yleistyneet, ulos asennettavat hyönteisansat ansaitsevat pikemminkin joukkotuhokkeen tittelin.

Iso kaasu- tai sähkökäyttöinen hyönteisansa voi tappaa satojatuhansia hyönteisiä kesässä ihmisten  mukavuudenhalun vuoksi.

Myös yleisö sai äänestää omaa turhakesuosikkiaan, voiton vei miesten hammastahna.

Toiseksi turhuusäänestyksessä  tuli selfiekeppi ja kolmanneksi lemmikkirattaat. Seuraavat sijat menivät muoviselle jäälyhdylle, muroannostelijalle, kananmunan matkakotelolle, suihkuvartalovoiteelle, paristolämmitteisille hanskoille, ikkunanpesurobotille ja omenasorville.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minusta enempi turhake on hämmennin vai hämmentäjä, vai miksi sitä pitäisi kutsua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mainio vekotin ! Västäräkki opetti rouvansakin käymään valmiissa noutopöydässä ja perässä seurasivat siepot sekä peipot ja olipa siinä pihan pääskysetkin. Varmaan asiantuntija tyrmää tällaisen ruokinnan, kun oppivat liian helpolle nuo metsän elävät. 99% loukussa on ollut hyttysiä, paarmoja ja mäkäriä. Laitteen tarkoitushan on vähentää sääskipopulaatiota paikallisesti ja hyvin näyttää toimivan.
Mahtavaa jälleen lukea kuinka muutama sata huolestunutta kansalaista on päässyt äänestämään asiasta, iso VAU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin oikealle tuotteelle meni tuo arvonimi. Asumme lehtipuisella lueella, iso piha ja hyönteisiäkin paljon. Luontaistuotekaupasta saatava karkote (sumute) on ainakin toiminut hyvin, ei ole itikat liioin kiusanneet, ne kuuluu meidän kesään, ja linnut saavat syödä hyönteiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä oli vanha koira, se ei jaksanut enää lenkkeillä entiseen mallin ja jätettiin kotiin. Eihän sitä onnetonta olemusta kestänyt, vaan hankimme lemmikkirattaat ja ystävämme pääsi mukaan lenkeillemme! Kaikki ei ole aina sitä, miltä se näyttää. Tosin vanhuksemmekin asuvat hoivakodeissa joiden oleskelutila on kuin autio lentokenttä. Älkää tuomitko lemmikkirattaita, miksi hylätä paras kaveri iän takia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikakusilehti Suomen Luonto on täydellinen turhake ja siihen samaan sakkiin kuuluu nämä ideologiset luontoaktivistitkin. Nykyaikana ihmisillä ei tunnu olevan tarpeeksi tekemistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä tuossa artikkelissa mainituista turhakkeista ainakaan meidän taloudessamme tulla näkemään ainuttakaan. Useimpia noista en ole ennen tätä päivää edes tiennyt olevan olemassakaan. Mutta kai niillekin markkinoita löytyy, kutenkaikile muillekin hömpötyksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääsket eivät pölytä yhtään mitään. Ensi kesäksi hankin sääskiansan ja teen kimalaispöntön. Kimalaiset pölyttävät. Toimiiko tuollainen uv-sääskiansa kärpäsiin? Tietääkö kukaan? Entäs paarmoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä tuo hyttysansa,pystyy jopa pihallakin olemaan niin ei tosiaan mikään turha ja toimii.Selfiekeppi..huhhuh:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaupunkilainen saattaa kokea tuon laitteen turhakkeeksi, mutta laite toimii ja on monille tarpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuo laite ok jos asuu sääskihelvetissä ja pienten lasten kans haluaa olla kesäisin pihallaan rauhassa.
Itikat ei sukupuuttoon kuole. Itselläni on kaasukäyttöinen n. 500e hintainen kone ja kahden kesän aikana EI YHTÄÄN perhosta eikä mehiläistä ole siihen mennyt, vain sääskiä ja mäkäräisiä valtavat määrät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa olet laitteesta - ei meidänkään laittesta ole löytynyt yhtään isompaa ötökkää, mutta sitä vastoin valtava määrä sääsken- ja mäkäräisenraatoja. Ne mitä jää jäljelle laitteesta, hoitelee meidän pihapiirin siepot ja muut linnut. Hyvin ollaan porukka pärjätty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan hienoa, jos pääsisi lukemaan enemmän pohjoissuomalaisia kokemuksia hyttysansoista. Samoin Kaleva voisi reagoida asiaan jo tähän aikaan vuodesta, jolloin valmistautuminen sääskikesään kannattaa aloittaa.

Nämä, jotka pitävät hyttyskeräimiä turhakkeena asuvat Espoossa ja Helsingissä. Hyvä sieltä on viisastella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sääsket ja kärpäset tunkeutuvat ihmisen reviirille, niin saahan ihminen pitää puolensa. Ja on turhaa väittää, että ihmiset ovat hyönteisten reviirillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä konsti hankkia akvaariokaloille ja terraarioeläimille luonnonmukaista ja myrkytöntä ruokaa sekä onkijalle syöttejä.EI ole turhake vaan kelpo väline.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea sitä ihmisille saadaankin myytyä, kun lukee tuota listaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selfiekeppi on ainakin valtionhallinassa tarpeellinen, helpottaahan se kuvien räpsimistä ja nopeuttaa kaikenlaisia leikkauspäätöksiä. Itikka-ansan yleistyminen edesauttaa työllisyyttä kun kohta joudumme kiinalaisten tapaan pölyttämään sellaiset kasvit joita tuuli ei pölytä. Mehiläiset ovat jo vaikeuksissa muiden syiden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paristolämmitteiset hansikkaat ovat todella tarpeellisia ääreisverenkiertohäiriöistä kärsiville ihmisille. Ovat pakkasella välttämättömät. Eivät siis mitään turhakkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image