Vesikourut puhtaiksi maasta käsin

Kolan terä irrottaa roskat ja toimii myös "lapiona", jolla ne voi pudottaa maahan. Kouru puhdistuu vaivatta. KUVA: Matti Tuovinen
Koti 1.6.2007 17:23 | Päivitetty 1.6.2007 17:41
Ilpo Falin
Yksi omakotitalon tärkeistä huoltotöistä on vesikourujen puhdistaminen puiden lehdistä ja neulasista. Mikäli lähistöllä on runsaasti roskaavia mäntyjä, toimenpide olisi hyvä tehdä sekä keväällä että syksyllä.

Biokuorma vesikouruissa lyhentää niiden kestoikää ja voi aiheuttaa myös ylitulvimista, mikä taas pahimmillaan johdattaa vedet talon perustuksiin kosteusvaurioita aiheuttamaan.

Juha Laitinen kyllästyi puhdistamaan rännejä tikapuilla kiipeillen. Sen seurauksena hän kehitti kourukolan, jolla työ sujuu tukevasti maassa seisten.

"Tämäntapaisen työvälineen näin joskus varmaan 25 vuotta sitten Helsingin messuilla. Rupesin tekijää jäljittämään, kävi sitten ilmi, että hän oli kuollut, yritys oli mennyt konkurssiin ja tuotetta ei ollut olemassakaan. Siitä läksin kehittelemään, tein itselle protoja, joilla tulin toimeen monia vuosia", hän taustoittaa.Irtoroskille
helposti kyytiä


Laitisen kourukolaa on saatavana kahta eri pituutta. Lyhyt malli sopii tavanomaisiin yksikerroksisiin taloihin, pidemmällä teleskooppivarrella varustetulla kolalla onnistuu kaksikerroksisenkin talon vesikourujen puhdistus.

"Periaate on, että tällä kolalla vedetään kourun pohjaa. Roskat lähtevät yllättävän helposti, jos eivät ole päässeet pinttymään siihen", Laitinen kertoo.Voimaa ei
juuri tarvita


Tarpeen mukaan kolalla voi lapioida neulasia ja lehtiä pois aina, kun niistä on kasa syntynyt. Voimaa ei juurikaan tarvitse käyttää.

Kourukolan suunnittelussa on otettu huomioon se, että varren ja terän kiinnityskohta ei naarmuta kourun pinnoitetta - se on tehty muovista.

Juha Laitinen etsii parhaillaan jakelukanavia uudelle tuotteelleen.

Mikäli päätyy puhdistamaan vesikourut perinteiseen tyyliin tikapuilta käsin, turvallisuuteen on syytä kiinnittää paljon huomiota. Putoaminen jo parinkin metrin korkeudesta voi olla hyvin kohtalokasta.

Käytettävien tikkaiden tulee olla tukevat ja kestävät.

Ne asetetaan räystästä vasten; samalla varmistetaan, että ne eivät pääse liukumaan taaksepäin.

Tarpeetonta kurkottelemista tulee välttää, eli on turvallisempaa siirtää tikkaita kuin yrittää puhdistaa useita metrejä niin sanotusti samalta seisomalta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Onhan tästä vielä parempikin versio jo markkinoilla. Siihen voi yhdistää puutarhaletkun ja sitten ruiskuttaa vesipaineella rännit puhtaiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kourukaapo nimeltään tämä vesisuihkulla puhdistava. Enkä kyllä millään kolalla ala rappaamaan alumiinikouruja pilalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image