Liiketila kodin yhteydessä

Kun koti ja liiketilat ovat saman katon alla, täytyy kokonaisuuden toimia niin tyyllillisesti kuin toiminnallisesti. KUVA: Mimmi Pentikäinen
Koti 13.9.2014 0:00 | Päivitetty 15.9.2014 14:01
Neena Kuukasjärvi, kuvat

Tyyliltään Kiviahteiden koti on poikkeuksellisen näyttävä. Kahden kerroksen ja kokonaisen seinän levyiset ikkunat tuovat valon sisään avariin oleskelutiloihin huikealla tavalla. Valkoiset kalusteet ja tekstiilit sekä korkeakiiltoiset pinnat kertaavat valon ja valkoisuuden.

”Tyyli on tässä kodissa jonkin verran pelkistetympi kuin edellisessä. Toisaalta olen tuonut tänne kontrastiksi myös mustaa – sitä ei edellisessä kodissa ollut. Valkoinen on raikas ja ajaton, ja erilaisilla pienillä jutuilla valkoisella saa helposti näyttävää”, kertoo Soile Kiviahde.

Vuosi sitten valmistunut valkoinen unelma sijaitsee omassa rauhassaan. Tielle päin talo kääntää ikään kuin selkänsä: etupihan puolelle L-muotoinen rakennus avautuu suojaisaksi sisäpihaksi.

Toisen kesän projektina onkin ollut pihan suunnittelu ja laittaminen. Oman haasteensa pihan toiminnoille antaa talon monipuolinen käyttö. Saman katon alla Soile ja Markku Kiviahteen kodin kanssa sijaitsee myös emännän pyörittämä asusteliike. Asiakkaiden kulku on pihalla huomioitava niin ikään.

”Koen että asiakkaat ovat omalla tavallaan myös vieraina meillä. Konkreettisesti vieraita kestitään silloin kun myymälässä vietetään tuote-esittelyiltoja, 2–5 kertaa viikossa.”

190 neliön koti on Kiviahteiden omaa suunnitelmaa ja käsialaa. Viimeiset silauksen suunnitteluun on tehnyt arkkitehti Tapani Niskanen.

Kahden aikuisen kodissa tiloja on ajateltu nimenomaan viihtyisyyden ja toiminnallisuuden kautta; arkieteinen helpottaa harrastusvaatteiden ja -varusteiden kanssa kulkemista ja reilunkokoinen walk-in vaatehuone on jo sellaisenaan monen unelma. Niin vaatehuoneesta kuin kylpyhuoneesta löytyy jopa enemmän kuin ripaus blingiä, kristallikruunun muodossa, tottakai.

”Pieni kimallus on sopivassa määrin jopa ihan hauskaa – ei kaiken tarvitse aina olla niin vakavaa”, intohimoiseksi ja innostuvaksi sisustajaksi tunnustautuva Soile Kiviahde puntaroi.

”Saatan laittaa kerralla paljon uutta, mutta yleensä valinnat ovat sitten sellaisia, että niitä tulee katseltua helposti tosi monta vuotta.”

Kompromisseihin tyylistään tarkka nainen ei antaudu; jos oikeanlaista valaisinta tai vedintä ei johonkin kohteeseen heti löydy, yksityiskohdat saavat rauhassa olla kesken. Se, että jossain johto roikkuu, ei niinkään haittaa – enemmän haittaisi jokin tyyliin sopimaton väliaikaisratkaisu.


Kiviahteiden kodin keittiö ja olohuone ovat avaraa yhtenäistä tilaa: eteisen rajaa keittiöstä ja ruokailutilasta vain matala seinäke. Sisääntulo suoraan oleskelutilaan tuo tilaratkaisuun ripauksen amerikkalaista tyyliä.

Olohuoneen yhteydessä olevan työhuoneen toimistokalustus on oivaltavasti kätketty seinän levyisten liukuovien taakse. Kun ovet ovat kiinni, työpiste jää katseilta suojaan ja tila rauhoittuu mukavaksi oleskelu- ja lukutilaksi. Kalustuksessa on leikitty myös retroratkaisuilla.

”Olen ahkera kiertämään kirppareita ja koluamaan myös nettikirppiksiä. Pienellä tuunauksella vanhasta ja klassikoista saa raikasta ja toimivaa.”


Asuintilojen valkoisuus vaihtuu olohuoneesta myymälän puolelle siirryttäessä mustaan, murrettuun harmaaseen, kivilaattaan ja lautakattoon.

”Alunperin tästä tilasta oli määrä tulla kesäkeittiö. Sisäpihalle antavat lasiovet saa kokonaan auki. Siksi oli luontevaa valita tänne vähän maanläheisempiä värejä ja materiaaleja.”

Kiviahteet eivät koe myymälätilojen ja kodin yhdistämistä ongelmallisena: vaikka asiakkaita pyritään palvelemaan myös aukioloaikojen ulkopuolella, omaa rauhaakin tarvittaessa löytyy.

”Myymälätila on meille myös oleskelutilaa silloin kun liike ei ole auki – tänne mahtuu isommallakin porukalla pelaamaan ja viettämään aikaa. Toisaalta myymälä erottaa saunaosaston varsinaisista asuintiloista, joten saunalle lähteminen on siirtyminen tunnelmasta toiseen”, kertoo Soile Kiviahde.

Saunaosastolta löytyykin kodin kolmas tunnelma: kierrätys- ja perintöhuonekaluilla sisustettu saunakamari on niin ikään valkoinen, mutta täällä valkoisuus on romanttista, röyhelöistä ja suloisen tyttömäistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image