Vaatteet säilyvät vessassa ja portaiden alla ri­vi­ta­lo­ko­dis­sa Oulun Lin­na­kan­kaal­la

KUVA: Essi Oikarinen
Asuntopuntari 23.10.2017 7:00
Essi Oikarinen

Vaisun ulkomuodon takaa löytyy monipuolisia rivitaloasuntoja Linnakankaalla.

As Oy Kempeleen Kotiportti, Porttivahdinkuja 2, Kempele. Nastarakennus Oy. Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy. 5h+k+s, 95 neliötä. Vh. 204 990 euroa.

Kempeleen ja Oulun välistä kuntarajaa kurotaan kovaa vauhtia kiinni rakentamalla. Linnakankaalla yksi tämän kesän tulokkaista on Asunto Oy Kempeleen Kotiportti. 25 asunnon taloyhtiö valmistui viime toukokuussa alueen läpi kaartelevan pääväylän, Linnakaarron, varrelle Linnakangastalosta hieman Zeppelinin suuntaan.

Kotiportin kolme rivitaloa asettuvat tontille samansuuntaisesti. Rakennusten välisiin soliin jäävät asuntojen pihat ja kulkuväylä asuntoihin. Riveihin sijoittamisen etuna on, että kaikilla asunnoilla on eteläinen piha tai parveke.

Vieressä seisoi jo ennestään samannäköinen kolmen talon taloyhtiö. Kotiportti on jatke kaksi vuotta sitten valmistuneille naapuritaloille. Seitsemän lähes identtisen rakennuksen pihapiiri on hieman yksitoikkoinen.

Vaisun ulkomuodon takaa löytyy kuitenkin monipuolisia asuntoja. Ei niin salaisena salaisuutena on ulospäinkin näkyvä usean eri talotyypin yhdistely. Yksikerroksinen rivitalo korottuu tien suuntaan mentäessä luhtitaloksi, jossa asuntoja on kahdessa kerroksessa. Päädyssä on vielä kaksikerroksinen rivitaloasunto.

Kaksikerroksisen asunnon alakerta on avara ja julkinen, kun taas yläkerta on makuuhuoneineen ja pesutiloineen yksityisempi.

Alakerran toiminnot tuntuvat hieman paikoilleen ahdetuilta. Keittiökalusteet eivät ole aivan mahtuneet makuuhuoneen seinän pituudelle, joten pakastimen taakse on lisätty seinäpätkä. Myös olohuoneessa kalustamista on helpotettu jatkamalla portaiden puoleista seinää parikymmentä senttiä.

Epäsuhdassa kohtaavien seinälinjojen takia erityisesti eteisen alue tuntuu viimeistelemättömältä. Keittiö, olohuone ja ruokailutila limittyvät kuitenkin mukavan rennosti kulmittain toisiinsa ja muodostavat yhtenäisen tilan, jossa kulkuväylä terassille erottaa kuitenkin toiminnot toisistaan.

Alakerran helmi on ikkunaseinäinen, valoisa ruokailukulmaus. Nurkkaukseen mahtuu helposti kahdeksan tai jopa kymmenen hengen ruokapöytä.

KUVA: Nastarakennus

Yläkertaan sen sijaan noustaan pimeyteen. L-muotoinen aulakäytävä on kuin yläkerran huoneista yli jäänyt palanen ja vaikea hyödyntää. Makuuhuoneiden ikkunat on kuitenkin sijoitettu ovia vastapäätä, joten ovien ollessa auki aulakin saa siivuja luonnonvaloa ja pihanäkymiä.

Säilytystilaa on makuuhuoneissa niukasti. Pienen vaatehuoneen lisäksi yksinäiset kaapit kyhjöttävät makuuhuoneiden nurkissa. Usea tarvitsee enemmän hyllyjä jo pelkille vaatteille.

Säilytysapuun rientää portaiden alle kätevästi piiloutuva komero. Toinen nokkela säilytysratkaisu löytyy alakerran wc:stä.

Vessoja koskevat esteettömyysvaatimukset vaativat reilun metrin verran vapaata pyörähtelytilaa lattialle pyörätuolia varten. Useimpien arkeen pyörätuoli ei kuitenkaan kuulu. Määräyksiä on sovellettu sijoittamalla vessaan seinän täydeltä kaappeja, jotka hyödyntävät lattiapinnan moninkertaisesti. Tarpeen iskiessä kiintokaapit on helppo purkaa.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image