Uusi pa­ri­ta­loa­sun­to on luvassa Kastellin puu­ta­loa­lu­eel­le  – mukava lisä pihasaunasta

Asuntopuntari 10.2.2020 7:00
Matti Lakkala

Kastellinkaari 6. Siklatalot Oy. Suunnittelu Siklatalot Oy. Asunto B, 4h+k+s, 91 neliötä. Vh. 392 500 euroa.

Kastelli on kysytty paikka pientaloasujien keskuudessa, kun katsoo tonttien hintatasoa, joka lienee Oulun korkeimpia.

Tämänkertaisen puntarikohteen pihasta on vartin pyöräilymatka Rotuaarille. Vaikka Ranta-Kastellin luonteeseen kuuluu vahvasti Oulujoen läsnäolo, täältä Oulujoelle on matkaa kuitenkin jo reilu kilometri. Näin ollen suosio ei selity keskustan tai joen välittömällä läheisyydellä.

Sen sijaan Kastelli on vanhana puutaloalueena viihtyisä, jopa idyllinen. Rikas eri aikakausien kirjo on nähtävissä sympaattisissa rakennuksissa ja vuodet ovat tehneet pihoista runsaita ja kodikkaita.

Puustokin on kasvanut jo vaikuttaviin mittoihin, toisin kuin uusilla asuinalueilla. Nämä seikat selittänevät kysyntää.

Ennakkomarkkinoitavan paritalon, jonka puolikkaaseen seuraavaksi paneudutaan, tieltä on purettu omakotitalo. Kapeahko tontti rajautuu pitkiltä sivuiltaan viereisiin pihoihin ja takana puistoalueeseen.

Asuinrakennus on lähempänä katua, pihan perällä on talousrakennus autokatoksineen. Näistä lähtökohdista pihan toimintojen järjestäminen on hieman haasteellista, sillä ajoväylä on johdettava kadulta aina pihan takareunalle asti. Asuntoja on kaksi, kuten myös ajoväyliä, mikä pienentää yhtenäistä pihaa.

Rakennusalan raja kaavassa muodostuu alkuperäisen talon lisäksi niin kutsutusta elintasosiivestä, joka jälleenrakennuskauden taloihin on usein lisätty myöhemmillä vuosikymmenillä.

Uusi paritalo on rakennettu rajaa noudattaen. Tämän seurauksena lopputulos on uudiskohteen tapauksessa hieman erikoinen, sillä talossa näyttää olevan laajennus jo valmiina.

Rakennuksen kaksikerroksisessa päämassassa on sodanjälkeisten talojen henkeä pienempine ikkunoineen ja harjakattoineen. Yksikerroksisessa siipiosassa on lattiaan asti ulottuvat ikkunat ja epäsymmetrinen kattomuoto, jotka ilmentävät enemmän nykyhetken rakentamista.

Kokonaisuutta on höystetty vielä sisäänkäyntien katoksilla. Ulkomuoto on varsin runsas, eikä rakennus näiltä osin juuri eroa vaiheittain rakennetuista naapureistaan. Lienee mielipidekysymys, onko se hyvä vai huono asia.

Paritalon asunnoista suurempi, jonka käytössä siipiosa on kokonaan, sijoittuu kauemmaksi kadusta. Sisään tullaan keskeisesti sijoittuvaan, hieman pimeään aulaan. Vasemmalla on alakerran kahdesta makuuhuoneesta suurempi, jonka käytettävyys kärsii aavistuksen sen muodosta.

Oikealla avautuu avara tupatila, josta on näkymät hienosti omalle terassille ja pihalle kohti ilta-aurinkoa. Pienempään makuuhuoneeseen kuljetaan tämän tilan kautta, mutta kalustettavaa seinää jää silti olohuoneeseen kohtuudella.

Takkavaraus on olohuoneessa näkyvällä paikalla, ja toteutuessaan olisikin lämmittävä lisä tähän perustoimivaan asuntoon.

Portaat johtavat aulasta yläkertaan asunnon tunnelmalliseen päämakuuhuoneeseen, jonka oma wc on arjessa käytännöllinen.

Kodinhoito- ja pesuhuone on eriytetty omiksi tiloikseen, ja asunnon sisällä ei ole ollenkaan saunaa. Tontin perällä piharakennuksessa piileekin vielä elämyksiä tarjoava yllätys. Löylyihin pääsee omassa pihasaunassa!

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image