Uusi pa­ri­ta­loa­sun­to on luvassa Kastellin puu­ta­loa­lu­eel­le  – mukava lisä pihasaunasta

Asuntopuntari 10.2.2020 7:00
Matti Lakkala

Kastellinkaari 6. Siklatalot Oy. Suunnittelu Siklatalot Oy. Asunto B, 4h+k+s, 91 neliötä. Vh. 392 500 euroa.

Kastelli on kysytty paikka pientaloasujien keskuudessa, kun katsoo tonttien hintatasoa, joka lienee Oulun korkeimpia.

Tämänkertaisen puntarikohteen pihasta on vartin pyöräilymatka Rotuaarille. Vaikka Ranta-Kastellin luonteeseen kuuluu vahvasti Oulujoen läsnäolo, täältä Oulujoelle on matkaa kuitenkin jo reilu kilometri. Näin ollen suosio ei selity keskustan tai joen välittömällä läheisyydellä.

Sen sijaan Kastelli on vanhana puutaloalueena viihtyisä, jopa idyllinen. Rikas eri aikakausien kirjo on nähtävissä sympaattisissa rakennuksissa ja vuodet ovat tehneet pihoista runsaita ja kodikkaita.

Puustokin on kasvanut jo vaikuttaviin mittoihin, toisin kuin uusilla asuinalueilla. Nämä seikat selittänevät kysyntää.

Ennakkomarkkinoitavan paritalon, jonka puolikkaaseen seuraavaksi paneudutaan, tieltä on purettu omakotitalo. Kapeahko tontti rajautuu pitkiltä sivuiltaan viereisiin pihoihin ja takana puistoalueeseen.

Asuinrakennus on lähempänä katua, pihan perällä on talousrakennus autokatoksineen. Näistä lähtökohdista pihan toimintojen järjestäminen on hieman haasteellista, sillä ajoväylä on johdettava kadulta aina pihan takareunalle asti. Asuntoja on kaksi, kuten myös ajoväyliä, mikä pienentää yhtenäistä pihaa.

Rakennusalan raja kaavassa muodostuu alkuperäisen talon lisäksi niin kutsutusta elintasosiivestä, joka jälleenrakennuskauden taloihin on usein lisätty myöhemmillä vuosikymmenillä.

Uusi paritalo on rakennettu rajaa noudattaen. Tämän seurauksena lopputulos on uudiskohteen tapauksessa hieman erikoinen, sillä talossa näyttää olevan laajennus jo valmiina.

Rakennuksen kaksikerroksisessa päämassassa on sodanjälkeisten talojen henkeä pienempine ikkunoineen ja harjakattoineen. Yksikerroksisessa siipiosassa on lattiaan asti ulottuvat ikkunat ja epäsymmetrinen kattomuoto, jotka ilmentävät enemmän nykyhetken rakentamista.

Kokonaisuutta on höystetty vielä sisäänkäyntien katoksilla. Ulkomuoto on varsin runsas, eikä rakennus näiltä osin juuri eroa vaiheittain rakennetuista naapureistaan. Lienee mielipidekysymys, onko se hyvä vai huono asia.

Paritalon asunnoista suurempi, jonka käytössä siipiosa on kokonaan, sijoittuu kauemmaksi kadusta. Sisään tullaan keskeisesti sijoittuvaan, hieman pimeään aulaan. Vasemmalla on alakerran kahdesta makuuhuoneesta suurempi, jonka käytettävyys kärsii aavistuksen sen muodosta.

Oikealla avautuu avara tupatila, josta on näkymät hienosti omalle terassille ja pihalle kohti ilta-aurinkoa. Pienempään makuuhuoneeseen kuljetaan tämän tilan kautta, mutta kalustettavaa seinää jää silti olohuoneeseen kohtuudella.

Takkavaraus on olohuoneessa näkyvällä paikalla, ja toteutuessaan olisikin lämmittävä lisä tähän perustoimivaan asuntoon.

Portaat johtavat aulasta yläkertaan asunnon tunnelmalliseen päämakuuhuoneeseen, jonka oma wc on arjessa käytännöllinen.

Kodinhoito- ja pesuhuone on eriytetty omiksi tiloikseen, ja asunnon sisällä ei ole ollenkaan saunaa. Tontin perällä piharakennuksessa piileekin vielä elämyksiä tarjoava yllätys. Löylyihin pääsee omassa pihasaunassa!

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image