Turvallisesti kouluun viheralueita pitkin

Asuntopuntari 29.7.2011 12:51
Jenni Pitko
As Oy Oulun Kotikumpu, Savottatie 64, 90420 Oulu 3h+k+s 73,5 m2 A2, A4, A6, A8, B10, B13, C16, C18, C20, C22, Nastarakennus Oy, arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky. Asunto-osakeyhtiö Oulun Kotikumpu on kolme luhtitaloa kattava keväällä valmistunut asuinalue, josta on vapaana vielä muutama kolmen huoneen huoneisto.

Oulun Metsokankaalla Savottatiellä kymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa asuntoyhtiössä on yhteensä 22 huoneistoa kahdessa kerroksessa.

Asuntojen koot eivät poikkea toisista suuresti, kaksiot ovat reilut 50 neliötä ja suurimmat kaksikerroksiset huoneistot alle 90 neliötä.

Samansuuntaisesti tontille sijoitettujen luhtitaloasuntojen pihat rajautuvat pensasaidoilla ja tontti on osittain rajattu tiilimuurilla. Yksityisyyttä luulisi riittävän pihalla ja kodissa, vaikka alue rajautuukin kahden autotien, Savottatien ja Neitsytkorventien, risteykseen.

Alueen reunalta lähtee pienillekin liikkujille turvallinen pyöräilytie yhtenäisiä viheralueita seuraten, tietä pitkin pääsee Metsokankaan päiväkodille ja alakoululle.

Alakerran asukkailla on ruhtinaalliset omat pihat. Toisessa kerroksessa asuvat saavat tyytyä opaalilasikaiteellisiin parvekkeisiin ja niukkoihin yhteisiin tiloihin.

Asukkaan halutessa parvekkeen lasituksen se on ostettava erikseen.

Talot ovat perinteisiä punatiilisiä harjakattoisia pienkerrostaloja. Jännittävyyttä tuovat vihreät ikkunakehykset talon päädyissä. Taloyhtiön autopaikat sijaitsevat naapuritonttia vasten. Paikat myydään erillisinä osakkeina.

Kolmion tilavasta eteisestä on kulku lähes kaikkiin huoneisiin. Turhaa käytävää ei tässä asunnossa ole laisinkaan. Isomman makuuhuoneen sisäänkäynti on hieman hankala sen sijaitessa ruokailutilan vieressä, suoraan ruokailuryhmän edessä.

Keittiö on läpikuljettava ja paljastaa itsensä koko asunnolle. Hyvää siinä on se, että ruokaa laittaessa on melko helppo tarkkailla leikkiviä lapsia.

Asunnon huoneet ovat tilavia ja säilytystilaa on kiitettävästi. Isompaan makuuhuoneeseen sopii helposti parisänky sekä työpöytä. Lastensängyn siellä ollessa ei tilaa jää kuitenkaan yöpöydille.

Pienempään makuuhuoneeseen, joka sekin on yli 11 neliötä, mahtuu hyvin kaksi erillistä sänkyä ja kirjoituspöytä jättäen silti leikkitilaa lattialle.

Pesuhuoneen lisäksi asunnossa on erillinen wc. Sijaintinsa ja kokonsa vuoksi se on miellyttävä lisä tähän asuntoon. Olohuone on kalustettavissa usealla tavalla kahden umpiseinän ja suurehkon kokonsa ansiosta. Olohuoneen ikkuna antaa länteen.

Huoneiston hyvien tilaratkaisujen ja runsaan säilytystilan vuoksi uskoisinkin, että tämä asunto sopii mainiosti pienehkölle lapsiperheelle, joka haluaa kerrostalon hyödyt höystettynä isolla omalla pihalla.

Lapsiperhe arvostaa myös turvallisuutta koulumatkoilla ja yhdessäoloa kotona.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:12
Rat­ti­juop­po kaahasi ojaan va­ras­tet­tu moot­to­ri­kelk­ka pe­rä­kär­rys­sään Yli­tor­niol­la
10:11
Päih­ty­nyt rek­ka­kus­ki pakeni po­lii­sia autonsa oh­jaa­moon Kemissä
9:37
HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta
8:32
Rivitalo syttyi tuleen Haapavedellä – tilanteessa ei vakavia henkilövahinkoja
8:00
Joulukuusen voi ripustaa vaikka verhotankoon – tunnetko jo nämä kaikki modernit ja kätevät joulukuusen korvikkeet? Tilaajille
8:00
Luuletko olleesi ruuhkassa? – Nairobissa se on varmasti pahempi Tilaajille
8:00
Itsenäisyyspäivänä 54 vuotta sitten Ojalan perhettä koetteli katastrofi – Tuli tuhosi uuden omakotitalon ja vei omaisuuden: "Ilmassa lensi isoja palavia karhuntaljatuppoja" Tilaajille
24
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
15
Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"
7
Reservin upseeriylennykset Pohjois-Suomessa – katso tästä nimilista ylennetyistä
6
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
5
Tuira kutsuu nyt jouluihmisiä - yhteisöllinen Titta på Tuira goes Christmas kokoaa väkeä ylilääkärin talolle lauantaina
4
Kolumni: Rinteen eron syyt lakaistiin kansanvallan maton alle – onko palapelin puuttuva pala sellainen, josta yksikään puolue ei halua puhua?
4
Ulkoministeri Haavisto vastasi ulkoministeriön ammattijärjestön kysymyksiin – Työntekijät ihmettelivät, pitääkö heidän hankkia tiedot työpaikan asioista mediasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

331 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

Katso vain Ruotsiin ja mieti sitten, että mikä asia on tärkeää. Lue lisää...
Haluatko kuolla kadu...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image