Turvallisesti kouluun viheralueita pitkin

Asuntopuntari 29.7.2011 12:51
Jenni Pitko
As Oy Oulun Kotikumpu, Savottatie 64, 90420 Oulu 3h+k+s 73,5 m2 A2, A4, A6, A8, B10, B13, C16, C18, C20, C22, Nastarakennus Oy, arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky. Asunto-osakeyhtiö Oulun Kotikumpu on kolme luhtitaloa kattava keväällä valmistunut asuinalue, josta on vapaana vielä muutama kolmen huoneen huoneisto.

Oulun Metsokankaalla Savottatiellä kymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa asuntoyhtiössä on yhteensä 22 huoneistoa kahdessa kerroksessa.

Asuntojen koot eivät poikkea toisista suuresti, kaksiot ovat reilut 50 neliötä ja suurimmat kaksikerroksiset huoneistot alle 90 neliötä.

Samansuuntaisesti tontille sijoitettujen luhtitaloasuntojen pihat rajautuvat pensasaidoilla ja tontti on osittain rajattu tiilimuurilla. Yksityisyyttä luulisi riittävän pihalla ja kodissa, vaikka alue rajautuukin kahden autotien, Savottatien ja Neitsytkorventien, risteykseen.

Alueen reunalta lähtee pienillekin liikkujille turvallinen pyöräilytie yhtenäisiä viheralueita seuraten, tietä pitkin pääsee Metsokankaan päiväkodille ja alakoululle.

Alakerran asukkailla on ruhtinaalliset omat pihat. Toisessa kerroksessa asuvat saavat tyytyä opaalilasikaiteellisiin parvekkeisiin ja niukkoihin yhteisiin tiloihin.

Asukkaan halutessa parvekkeen lasituksen se on ostettava erikseen.

Talot ovat perinteisiä punatiilisiä harjakattoisia pienkerrostaloja. Jännittävyyttä tuovat vihreät ikkunakehykset talon päädyissä. Taloyhtiön autopaikat sijaitsevat naapuritonttia vasten. Paikat myydään erillisinä osakkeina.

Kolmion tilavasta eteisestä on kulku lähes kaikkiin huoneisiin. Turhaa käytävää ei tässä asunnossa ole laisinkaan. Isomman makuuhuoneen sisäänkäynti on hieman hankala sen sijaitessa ruokailutilan vieressä, suoraan ruokailuryhmän edessä.

Keittiö on läpikuljettava ja paljastaa itsensä koko asunnolle. Hyvää siinä on se, että ruokaa laittaessa on melko helppo tarkkailla leikkiviä lapsia.

Asunnon huoneet ovat tilavia ja säilytystilaa on kiitettävästi. Isompaan makuuhuoneeseen sopii helposti parisänky sekä työpöytä. Lastensängyn siellä ollessa ei tilaa jää kuitenkaan yöpöydille.

Pienempään makuuhuoneeseen, joka sekin on yli 11 neliötä, mahtuu hyvin kaksi erillistä sänkyä ja kirjoituspöytä jättäen silti leikkitilaa lattialle.

Pesuhuoneen lisäksi asunnossa on erillinen wc. Sijaintinsa ja kokonsa vuoksi se on miellyttävä lisä tähän asuntoon. Olohuone on kalustettavissa usealla tavalla kahden umpiseinän ja suurehkon kokonsa ansiosta. Olohuoneen ikkuna antaa länteen.

Huoneiston hyvien tilaratkaisujen ja runsaan säilytystilan vuoksi uskoisinkin, että tämä asunto sopii mainiosti pienehkölle lapsiperheelle, joka haluaa kerrostalon hyödyt höystettynä isolla omalla pihalla.

Lapsiperhe arvostaa myös turvallisuutta koulumatkoilla ja yhdessäoloa kotona.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:22
Viron poliisi: Tallink Siljan alukselta löytyi kuolleena kaksi nuorta suomalaista aikuista, ei merkkejä väkivallasta
13:48
Poliisi pysäytti Meri-Lapissa viikonlopun aikana seitsemän rattijuoppoa – Kemissä huumekuski jäi kiinni kortitta ajosta 22. kerran vuoden sisään
12:29
Syksyinen suo Suomussalmella, Oulujoen rannat ja aava meri – katso kuvia lukijoiden suosikkimaisemista
11:31
Turkki: Kurdijoukot tappoivat turkkilaissotilaan Pohjois-Syyriassa tulitauosta huolimatta – Erdogan luvannut ”murskata terroristien päät”, jos taukoa ei noudateta
11:22
Tänään vietetään kansainvälistä maisemapäivää – lähetä kuva suosikkimaisemastasi
10:52
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
9:45
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
116
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
34
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
31
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
24
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
16
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
14
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
13
Britannian superlauantaista tulikin jälleen päivä, joka pitkittää EU-eroa – Mielenosoittaja: "Suututtaa, kun meitä ei kuunnella"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Kerrohan mitä olet maksanut moneen kertaan. Suomessa myydään maataloustuotteet alle tuottaja hinnoin. Kokeilehan kasvatt... Lue lisää...
Seppo Jokikokko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image