Turvallisesti kouluun viheralueita pitkin

Asuntopuntari 29.7.2011 12:51
Jenni Pitko
As Oy Oulun Kotikumpu, Savottatie 64, 90420 Oulu 3h+k+s 73,5 m2 A2, A4, A6, A8, B10, B13, C16, C18, C20, C22, Nastarakennus Oy, arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky. Asunto-osakeyhtiö Oulun Kotikumpu on kolme luhtitaloa kattava keväällä valmistunut asuinalue, josta on vapaana vielä muutama kolmen huoneen huoneisto.

Oulun Metsokankaalla Savottatiellä kymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa asuntoyhtiössä on yhteensä 22 huoneistoa kahdessa kerroksessa.

Asuntojen koot eivät poikkea toisista suuresti, kaksiot ovat reilut 50 neliötä ja suurimmat kaksikerroksiset huoneistot alle 90 neliötä.

Samansuuntaisesti tontille sijoitettujen luhtitaloasuntojen pihat rajautuvat pensasaidoilla ja tontti on osittain rajattu tiilimuurilla. Yksityisyyttä luulisi riittävän pihalla ja kodissa, vaikka alue rajautuukin kahden autotien, Savottatien ja Neitsytkorventien, risteykseen.

Alueen reunalta lähtee pienillekin liikkujille turvallinen pyöräilytie yhtenäisiä viheralueita seuraten, tietä pitkin pääsee Metsokankaan päiväkodille ja alakoululle.

Alakerran asukkailla on ruhtinaalliset omat pihat. Toisessa kerroksessa asuvat saavat tyytyä opaalilasikaiteellisiin parvekkeisiin ja niukkoihin yhteisiin tiloihin.

Asukkaan halutessa parvekkeen lasituksen se on ostettava erikseen.

Talot ovat perinteisiä punatiilisiä harjakattoisia pienkerrostaloja. Jännittävyyttä tuovat vihreät ikkunakehykset talon päädyissä. Taloyhtiön autopaikat sijaitsevat naapuritonttia vasten. Paikat myydään erillisinä osakkeina.

Kolmion tilavasta eteisestä on kulku lähes kaikkiin huoneisiin. Turhaa käytävää ei tässä asunnossa ole laisinkaan. Isomman makuuhuoneen sisäänkäynti on hieman hankala sen sijaitessa ruokailutilan vieressä, suoraan ruokailuryhmän edessä.

Keittiö on läpikuljettava ja paljastaa itsensä koko asunnolle. Hyvää siinä on se, että ruokaa laittaessa on melko helppo tarkkailla leikkiviä lapsia.

Asunnon huoneet ovat tilavia ja säilytystilaa on kiitettävästi. Isompaan makuuhuoneeseen sopii helposti parisänky sekä työpöytä. Lastensängyn siellä ollessa ei tilaa jää kuitenkaan yöpöydille.

Pienempään makuuhuoneeseen, joka sekin on yli 11 neliötä, mahtuu hyvin kaksi erillistä sänkyä ja kirjoituspöytä jättäen silti leikkitilaa lattialle.

Pesuhuoneen lisäksi asunnossa on erillinen wc. Sijaintinsa ja kokonsa vuoksi se on miellyttävä lisä tähän asuntoon. Olohuone on kalustettavissa usealla tavalla kahden umpiseinän ja suurehkon kokonsa ansiosta. Olohuoneen ikkuna antaa länteen.

Huoneiston hyvien tilaratkaisujen ja runsaan säilytystilan vuoksi uskoisinkin, että tämä asunto sopii mainiosti pienehkölle lapsiperheelle, joka haluaa kerrostalon hyödyt höystettynä isolla omalla pihalla.

Lapsiperhe arvostaa myös turvallisuutta koulumatkoilla ja yhdessäoloa kotona.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
11:42
Facebookissa julkaistusta sähköpostista tutkintapyyntö Limingassa – Kunnanhallituksen jäsenen epäillään luovuttaneen sähköpostin ulkopuoliselle
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image