Terästalo uusloftin hengessä esiteltiin Mikkelin asun­to­mes­suil­la

Järvelle avautuva ristikkoikkuna on kuin päivittäin vaihtuva taideteos. KUVA: Hanne Helminen
Asuntopuntari 21.8.2017 7:00
Hanne Helminen

MinunVALO, Mikkelin asuntomessujen 2017 kohde 24. MinunLOFT Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Kaija ja Petri Eerikäinen. 5h+k+s+spa, 201m2. Mh. 820 000 euroa.

messutalo on yksilöllinen, loft-henkeä tarjoileva avaimet käteen -omakotitalopaketti. KUVA: Hanne Helminen

Pakettitaloista tulee usein ensimmäisenä mieleen ne uusia pientaloalueita jokaisessa eri pastellin sävyssä täplittävät maalaisromanttisen tyyliset puuverhoillut omakotitalot valkoisine ikkunanpokineen. Koko vain vaihtelee aina pienemmästä kotitalosta suureelliseen huvilaan – ainakin Kannustalon Aurora lienee jo oikea klassikko. Ne ovat kukkarolle melko kohtuullisia ja siten monien omakotitalosta haaveilevien ulottuvilla.

Pakettitalo voi olla muutakin. Asuntomessuilla hieman vuodesta ja messualueesta riippuen tavataan niin sanottujen perinnetalojen lisäksi esitellä myös innovatiivisempia konsepteja. Toiset niistä menestyvät, toiset eivät.

Tänä vuonna onneaan kokeilee MinunLOFT, jonka rakentama messutalo on yksilöllinen, loft-henkeä tarjoileva avaimet käteen -omakotitalopaketti. Jos kerrostalosta voi tehdä uusloftin, miksei omakotitalostakin? Samalla se on uuden kotimaisen tehdasvalmisteisiin moduuleihin perustuvan teräsrakennustekniikan lanseeraus.

Puhtaan sisäilman puolesta eli home- ja kosteusvaurioiden syntyä vastaan taistellaan nyt ruiskutettavaa PU-eristettä sisältävällä energiatehokkaalla seinärakenteella, joka ei sisällä lainkaan riskitekijöitä eli orgaanisia aineita tässä kohteessa olevaa käsittelemätöntä ja siten kauniisti harmaantuvaa lehtikuusijulkisivulaudoitusta lukuun ottamatta.

Pintamateriaalit niin ulko- kuin sisäpuolellakin ovat kuitenkin täysin kustomoitavissa.

Loft-henkeen kuuluu tilojen korkeuden lisäksi olennaisena osana muuntojoustavuus, johon teräsrunko periaatteessa taipuu erinomaisesti.

Olohuonetta hallitseva majesteettinen, järvelle avautuva ristikkoikkuna on kuin päivittäin vaihtuva taideteos. Se ei kuitenkaan yksin pelasta talon L-kirjaimen muotoista pohjaa, jonka mittasuhteet ovat makuuhuonesiiven osalta lähes täydellisen epäonnistuneet. Valtava runkosyvyys pakottaa tilat ahtaan pimeän käytävän molemmin puolin ja keittiö-olohuonekokonaisuudesta välittynyt vaikuttavan ilmava tunnelma on sekunneissa kuin muisto vain.

KUVA: MinunLOFT Oy
KUVA: MinunLOFT Oy

Hintalappu myynnissä olevalla kohteella on kustannustehokkaasta rakennustavasta huolimatta iso. Ymmärtäähän sen - kyseessä on kuitenkin yrityksen esittelytalo ja lippulaiva Suomen mittakaavaan peilaten vuoden näkyvimmässä talotapahtumassa, joten varusteluun on pitänyt lisätä aika paljon ekstraa messuille tyypilliseen tyyliin.

Varastotilaa on varsin runsaasti. Se kaikki sijoittuu pohjakerrokseen spa-osaston yhteyteen. Osa lämpimästä mutta pimeästä varastotilasta on kuitenkin helposti käytettävissä esimerkiksi kuntosalina tai elokuvahuoneena, jolloin yksinään hieman latteaksi jäävä kylpyosasto monipuolistuu huomattavasti.

Innovatiivisen rakennusmenetelmän tuoma mielenkiinto ja mallitalon hauska ulkonäkö eivät vain kohtaa sisällön kanssa. Yrityksen valmiit moduulimallit – nekin hieman erikoisen oloisia – rantautuvat markkinoille kuitenkin vasta ensi keväänä, joten aikaa idean paranteluun ja kehittelyyn onneksi on.

 

MAINOS

Kommentoi

Jes, meinasi jo tulla hätä, kun viime viikolla ei ilmestynyt asuntopuntaria.

Maisemaikkuna on hieno, mutta päässee harvoissa paikoissa oikeuksiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

82
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
56
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
23
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
13
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ville Tavion näkemykset

Mistä tiedät että presidentti paimentaa Marinia? Et mistään. Kaikki tuo on vain sinun haihattelua. Keksi vaikka joku har... Lue lisää...
oikaisen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image