Sopusuhtainen ja toimiva tornikoti rakentuu Oulun Kontinkankaan Sai­raa­lan­rin­teel­le

KUVA: Lapti Oy
Asuntopuntari 11.11.2019 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Sairaalanrinteen Dosentti. Lapti Oy Suunnittelu Linja Arkkitehdit Oy. Asunnot A10/18/26/34/42/50, 2h+kt+s, 47,5 neliötä. Mh. 42 400–47 400 euroa (vh. 168 900–188 900 euroa).

Tulevina vuosina Kontinkankaan Sairaalanrinteelle nousee upouusia kerrostaloja, joista ensimmäinen, As Oy Sairaalanrinteen Dosentti, on jo ennakkomarkkinoinnissa.

Sairaalanrinteen Dosentti. KUVA: Lapti Oy

Selitys alueen asuinrakennuskannan äkilliseen lisäämiseen löytyy viime vuonna toteutuneesta kaupasta, jossa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri luopui Medikiinteistöt Oy:n kautta omistamistaan vuokrakerrostaloista ja maa-alueista aikoinaan käyttämättä jääneine rakennusoikeuksineen.

Olemassa oleva rakennusoikeus oli tietenkin hyvä myyntivaltti, paikka kun on monelle optimaalinen joko työn tai opiskelun näkökulmasta ja siksi onkin melkein ihme, ettei kaikkea ole jo käytetty.

Aivan vieressä on myös monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä tietysti Kastellin melko uusi monitoimitalo, joka tarjoaa kirjastopalveluita, harrastetiloja ja perheellisille lasten oppimisympäristön aina päiväkodista lukion loppuun asti.

Paikalla olevat neljä 1970-luvulla valmistunutta, aikakaudelleen epätyypillisen korkeaa kaksitoistakerroksista tornia saavat siis nyt kavereikseen kolme yhtä korkeaa kerrostaloa. Myöhemmin myös talojen välittömässä läheisyydessä sijaitseva sairaala-alue muuttuu radikaalisti ja kohoaa kohti taivasta OYS 2030 -hankkeen myötä.

Uusien kerrostalojen ulkoiseen muotokieleen on haettu vaikutteita naapureiden 50 vuoden takaisesta arkkitehtuurista, mutta sommitelma pyrkii ympäristöönsä istumisen lisäksi pysymään silti modernina.

Eri suuntiin vinksutelluissa parvekejulkisivuissa on havaittavissa hyvin paljon samankaltaisuuksia Limingantullin Valjaspuistoon juuri nyt nousevien noppatalojen arkkitehtuurin kanssa – liekö tässä siis syntymässä taas jokin uusi julkisivutrendi, se jää nähtäväksi.

Asuntojakauma on yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden suhteen jopa poikkeuksellisen tasa-arvoinen. Lisäksi joukossa on muutama suuri neliö. Tämä kertoo siitä, ettei talolla ole suurtakaan uhkaa muuttua pelkäksi vuokrakasarmiksi.

Vaikka Oulussa suuremmissakin kohteissa on pihistelty hissien määrässä, Sairaalanrinteen Dosentissa tilanne on sellainen kuin pitääkin: 79:ää asuntoa palvelee kaksi hissiä.

KUVA: Lapti Oy

Asuntomitoituksesta löytyy myös kaivattua väljyyttä ja tarjolla on useita sopusuhtaisen kokoisia huoneistoja. Yksi niistä on tämä 2.–7. kerroksiin sijoittuva 47,5 neliön asuntotyyppi, joka nykyrakentamisen puitteissa on melkein esimerkillinen.

Huoneisto avautuu kahteen ilmansuuntaan: makuuhuone pohjoiseen ja oleskelutilat suurine parvekkeineen länteen. Kaikelle on paikkansa, kalustaminen on helppoa, hukkatilan määrä on olematon ja saunakin löytyy.

Liikennetila on pyritty minimoimaan ja siinä on myös onnistuttu. Ainoastaan mikäli parvekkeen ovi olisi keittiöseinän vieressä, toimisi asunto vielä nykyistäkin tehokkaammin ja ruokapöydän saisi tällöin keskeisemmin ikkunaan nähden.

Lisäksi kylpyhuoneeseen voisi lisätä muutaman säilytyskalusteen, mutta muita parannusehdotuksia tämä asunto ei kaipaa.

MAINOS

Kommentoi

Japanissa vanha rakentaminen noudattaa protokollaa ja alkaa yhdestä ovesta - meillä voisi TÄNÄÄN aloittaa siitä monikymmentuumaisesta televisiosta - mille seinälle? Kirjahyllyä ei enää tarvita - välttämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:42
Nainen pa­hoin­pi­del­tiin yk­si­tyis­asun­nos­sa Ke­min­maas­sa – uhrin mukaan häntä lyö­tiin, pot­kit­tiin ja re­vit­tiin hiuk­sis­ta
11:40
Mies hyök­kä­si autossa is­tu­neen tun­te­mat­to­man miehen kimp­puun Ter­vo­las­sa
11:35
Oululaisen Jesse Kangasniemen kokoelmissa on satoja nukkeja, joita hän hoitaa ja pukee tekemiinsä vaatteisiin
10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
28
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
11
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
10
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image